ש"י עגנון

• פותח הנושא asw
  • פורסם בתאריך

asw

New member
ש"י עגנון

מחפש ספר סיפורים קצרים של עגנון.

frustrated

New member
הרוב זה ספורים קצרים

עגנון פרסם בחייו שמונה ספרים, חמישה מהם, לפי דעתי, הם ספרי ספורים קצרים: "אלו ואלו", "עד הנה", "האש והעצים", "סמוך ונראה" ו"על כפות המנעול". היתר הם אורח נטה ללון, תמול שלשום והכנסת כלה, שהם רומנים. יש סוגים שונים של ספורים קצרים. אם אתה רוצה ספורים קצרים מאוד (וגם טובים מאוד) בסגנון הספורים הקצרים של קפקא מ"תיאור של מאבק", הייתי הולך על "סמוך ונראה", שהוא ספר צנום ביותר, שמכיל בתוכו מקבץ של סיפורים קצרים, רובם בני כשלושה או ארבעה עמודים, ומציגים את הפן המודרניסטי בעגנון. ספורים הזויים במקצת, האהוב עלי הוא "בתחנת האוטובוס", אם השם זכור לי נכון. מלבד זאת יש את "על כפות המנעול", שהוא הספר שאני הכי אוהב של עגנון, ולמרות שתמצא בו גם סיפורים ארוכים, כולל את "סיפור פשוט" שהוא נובלה, הוא מכיל כמה סיפורים קצרים-ארוכים משובחים, ובראש ובראשונה את "בדמי ימיה". ספורים קצרים יותר שתמצא שם הם "הרופא וגרושתו" המבריק, "פנים אחרות", "לילות", "גבעת החול", והם כולם סיפורי אהבה. "גבעת החול" ו"לילות" הם האהובים עלי, ומספרים את סיפור אהבתו המוזר של חמדת הצעיר ליעל חיות המסתורית. ב"עד הנה" תמצא גם נובלה, שעל שמה קרוי שמו של הספר, שהיא לא ארוכה במיוחד בניגוד ל"סיפור פשוט". מלבדה תמצא שם את "תהלה" המקסים, שמספר על מפגשו של המספר עם זקנה אחת בירושלים, הלוא היא תהלה. סיפור מקסים ומרגש. ושם תמצא גם את "פרנהיים" המפורסם, שאף הומחז לאחרונה. אחד מהסיפורים הידועים של עגנון, על חייל שחוזר ממלחמת העולם הראשונה ומוצא את אשתו בזרועות אחר. ב"אלו ואלו" תמצא את מקבץ הסיפורים הגדול ביותר, ובין השאר יש שם את "עגונות", שהוא סיפורו הראשון של עגנון, ואת "האדונית והרוכל" המוכר. את "האש והעצים" לא קראתי, ולכן לא אוכל להעיד עליו. קיימת גם ההוצאה של עגנון לבתי הספר, שזה הוצאות ספרונים עם סיפורים לבגרות, כולל הערות שוליים שונות. זול יותר, קומפקטי, וחביב. תהנה.

Mנטה

New member
היי שכחת את ספר המדינה !

הספר המשובח עם הסיפורים על עסקנסקי ועסקנוביץ' ואיך הם מנהלים את המדינה. ספר שלנצח ישאר רלבנטי

frustrated

New member
לא שכחתי כלל וכלל

"פרקים של ספר המדינה" מופיע ב"סמוך ונראה".

למעלה