ש ב ו ע ט ו ב

../images/Emo26.gif מה עם החושים שלכם?

אני מבקשת מילה אחרת במקום "מתחדדים". הוא אומר שבאפלה יתר החושים מתחדדים, ע"ח חוש הראייה. השתמשתי פעם אחת במתחדדים, ואני צריכה מילה נרדפת לה. מישהו מוכר?
תודה רבה

יפתח ב

New member
כמה אפשרויות בדרגות איכות מגוונות

החושים מצטללים החושים מזדככים גדל כושר ההבחנה של החושים החושים נעשים נוקבים יותר (עקום קצת)

../images/Emo26.gif blindfolded../images/Emo152.gif

ברחה לי המילה שמתארת את כיסוי העיניים של המוצאים להורג. איך קוראים לאדם שכיסו לו את העיניים? "מכוסה עיניים"? שיט, אני יודעת שיש לזה צירוף אחר... בבקשה...

קשור עיניים?

חשבתי על זה... אבל שוב, יש לי הרגשה שאני מפספסת משהו... כאילו יש לזה מונח "מקצועי" וקולע יותר...
בכל אופן, תודה, אוגוסט
נראה, אולי יגיעו הצעות נוספות.

Fanja

New member
מקצועי יותר??

בהקשר הזה, אעפעס, אני מקווה שאין פה מקצוענים ...
הביטוי הוא בעיניים קשורות.

טוב, אל תיבהלי. ../images/Emo6.gif אני אסביר

במה מדובר. מדובר בשף קצת שונה, המבשל ארוחה לאורחים שלו, אך הם אוכלים אותה באפלה ובעיניים קשורות. הם אמורים ליהנות מהארוחה ביתר החושים שלהם, מלבד הראייה. מעניין, לא?

05 מיכל

New member
...נו, מה שמים לסוס על העיניים?!

תגידו, זה מדבק התופעה הזאת, שמילה בורחת?

יפתח ב

New member
לכל הנגועים בתסמונת שיתוק קצה הלשון

הנה כמה אפשרויות שדליתי מהזיכרון האלטרנטיבי שלי, כלומר האגרונים, שססמתם תמיד "אם רושמים אז זוכרים". אבניאון מנדב: דוק, חיפוי, כסות, מיסוך, הלטה, סוכך (נדמה לי שאת זה שמים לסוס. או מצחה), מסווה (ואת זה לפעמים על אנשים), מכסָה, מעטה, איפול, [אלה המילים הנשמעות סבירות בהקשר זה]. שרפשטיין הכפרה והשולתתתתת מוסיף: אֳפֵר [=מסווה על העיניים], רעלה [מכאן: רעולים] רדי לא תרם כלום, אבל "כסוי עיניים" מופיע אצלו.

למעלה