ש א ל ה:

B.Shokor

New member
ש א ל ה: ../images/Emo35.gif

האם לפי דעתכם צריכים ערפאת ופרס להיפגש ולחדש המו"מ?

קלייר

New member
לחדש בתנאי/הפסקת האלימות והירי

לחדש בתנאי אחד,הפסקת האלימות והירי נגד אזרחים חפים מפשע אני בעד לשבת יחדיו עד שיצא עשן לבן מהחדר,רק ע"י הידברות אפשר לשנות את המצב הנתון

צבי54

New member
לחדש דו-שיח בין המנהיגים

כן,לחדש בתנאי אחד והוא: להפסיק כל אלימות,מילולית-תעמולתית,וכן ירי מסוג כלשהו כולל הפסקת התאבדויות כלשהן כלפי אזרחי מדינת ישראל. הפסקת אלימות כמו שקלייר הגדירה ,עד שיצא עשן לבן,אבל גם לתת סיכוי לעשן הלבן כלומר הפסקת אלימות כנ"ל,לפחות לשבע שנים=שנים שבהן אפשר גם לבנות אמון של יחסי תרבות ויחסי עבודה,יחסי כלכלה,מדע,ספורט כיו"ב. שוקור ,ידידי,אני מקווה שאתה הבנת אותי !!!

GIPSY

New member
גם אני מצטרפת לדעתם של קלייר וצבי

לחדש כן, רק בתנאי שלא לפני שאחת ולתמיד ערפאת יוכיח את עצמו ויחזיר את השקט, הבטחון והסדר על כנו ושיהיה לו ברור שזה הצ´אנס האחרון שהוא מקבל!!!

B.Shokor

New member
ערפאת לא יכול להביא שקט לא לעצמו

ולא למדינת ישראל, ודבר זה הוכיח עצמו שבמשפטו המפורסם של ערפאת "יהריגו אותי".

all

New member
לי נראה

שבקרוב יהרגו אותו בכל מיקרה. הוא עבר כל גבול הגיוני!

הגדירו מחדש ´אלימות´

חשוב לזכור שאינתיפאדת אל-אקצא לא פרצה סתם כך, וגם לא מתוך שנאה עיוורת. זוהי הפשטה מסוכנת של הקונפליקט הישראלי-פלסטיני, ולדעתי היא מוטעית. יש שלושים וארבע שנים של כיבוש מאחורי האינתיפאדה, שהגיעו למן שיא מקומי כשמה שנתפס כ´ההצעות הנדיבות ביותר שישראל הציעה אי פעם לרשות הפלסטינית´ ע"י אהוד ברק (שגם הרחיב את ההתנחלויות בצורה מסיבית במקביל ל´תהליך´ המדיני) לא קידמו שום אופציה להקמת מדינה פלסטינית ריבונית שלא כפופה מכל בחינה למדינת ישראל. בין אם אתם מצדיקים את הכיבוש בשטחי 67´ ובין אם לאו, חשוב להבין שמבחינת פלסטינים רבים ישראל מיצתה את יכולתה המדינית בכל הנוגע לתהליך שלום כלשהו, וכעת כל רצונה הוא המשך הכיבוש במחיר דמים בלתי מוגבל. ה´שבוע ללא טרור´ ששרון מציע הוא בדיחה. עבור הפלסטינים, כעם כבוש שחלקו הגדול איבד כל אמונה בפוטנציאל לשלום עם ישראל, שבוע ללא טרור שקול לשבוע ללא כיבוש. בעיני רבים האיתיפאדה הנוכחית מוגדרת כמלחמת עצמאות או שחרור, וזאת משום שעבורם נראה שאין דרך אחרת. בערך מבראשית ימי הישוב החדש ועד קום המדינה המחתרות היהודיות פעלו באופן נמרץ, אלים ולעיתים אף רצחני בכדי לקבל ריבונות על מה שראו כארצם. לא ניתן להשוות ברצינות בין חומרת הפעולות (אף שאולי חלק מההבדל נובע גם מהאמצעים השונים) הפלסטיניות והיהודיות לקבלת עצמאות, אבל ההתנהגות העממית זהה. לא ניתן לצפות ברצינות שהעם הפלסטיני יקבל את הכיבוש הישראלי ויתפנה לפיתוח חברתי פנימי ובין-תרבותי. לא לשבע שנים ולא לשבוע. מו"מ ומתן במקביל לאלימות הוא אבסורד. על כן מה שאני מציע - דרישה להפסקת הטרור במקביל לנסיגה מקסימאלית ומהירה (אך הדרגתית) מהשטחים הכבושים. בהתחשב בעלות הכלכלית, המשאבים האנושיים, כוח ההגנה ומחיר הדמים הגבוה כל כך שגובה הנוכחות בשטחים הכבושים, נדמה לי שזו הצעה ראויה.

B.Shokor

New member
כל הכבוד, לקחת לי המלים מהפה ../images/Emo45.gif

לא השארת לי שום דבר להוסיף, זאת אומרת שאני מסכים עם כל מה שאמרת, וחבל על כל מלה מיותרת, כל הכבוד, ושוב אני מפרסם את ההצעה שלך, בשביל לשמוע עוד תגובות: >>> ההצעה של רועי גולן <<< על כן מה שאני מציע - דרישה להפסקת הטרור במקביל לנסיגה מקסימאלית ומהירה (אך הדרגתית) מהשטחים הכבושים. בהתחשב בעלות הכלכלית, המשאבים האנושיים, כוח ההגנה ומחיר הדמים הגבוה כל כך שגובה הנוכחות בשטחים הכבושים, נדמה לי שזו הצעה ראויה.

אלון גל

New member
מ... סליחה על הביטוי

למי את חושבת את עצמך מה את האדון של הפלשתינאים את נותנת צ´אנסים עד כדי כך את לא מבינה את המצב?

B.Shokor

New member
צודק מאוד, אין כזה דבר שנקרא צ´אנס

יש דבר שנקרא הזדמנות.

B.Shokor

New member
לא משנה מה הבנתי בדיוק מאחורי כל

מלה ומלה, העיקר שאני מבין עמדתך בנושא

B.Shokor

New member
זאת אומרת:

עוד פיגועים עוד הרוגים עוד צער ועוד עוד עודדדדדד........ ובוודאי אלה לא הדברים שאנחנו רוצים/צריכים.

all

New member
ואילו אתה רוצה

שלאחר כל הויתורים שניתנו ע"מ שלא תהיה שום אלימות בשום תנאי!!!!!!! (שזה היה הדבר היחיד שהסכם אוסלו אמור היה להשיג מבחינת ישראל) נוותר עוד ויתורים ע"מ שהעלימות תיפסק???????? ולאחר שההסכם הופר פעם אחת, מי מבטיח שלא יופר שוב ושוב, כחצי שנה או שנה לאחר שהויתורים של ישראל יירדו מהחדשות בעולם. לא שוקור, את המלחמה הזו אתם לא תפרסו לפרוסות ע"מ לקבל עוד ועוד שטחים ולהבטיח שוב ושוב הפסקת אלימות. זה פטנט מעניין אבל רק מפגר לא לא יבין אחרי שחווה אותו פעם אחת.

אלון גל

New member
את הפרוסות האלה

את הנמק הזה ההתנחלויות אני מתנדב לתת להם וליישב באריאל ובכל ההתנחבלויות שיתפנו הרבה הרבה פליטים פלשתינאים

B.Shokor

New member
מה אתה בדיוק מתכוון ב "אתם" ../images/Emo35.gif

תקשיב ALL, וביננו, כל העולם יודע שפלסטין תקום בלי שום ס"מ חסר, אז לא חבל על הזמן? לא חבל על הדם?

למעלה