שת"ב

TauraMan

New member
זה מצב../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

שהסוס בכיפוף יתר. בפועל זה נראה כצוואר מכופף מדי כך שהאף נוטה לכיוון חזה הסוס ולא מאונך לרצפה. זה בעצם קרקע נוחה לבריחה מעבודה, מפיתוח שרירים נכון ובכללי לעבודה שגויה.

lions queen

New member
../images/Emo23.gifיפהפה...

בעיקרון הייתי מאריכה לך חור או שניים בארכובות.. תפתחי יותר כתפייס והסוס שלך ממש בהובר בנד הייתי אומרת.. הפה שלו עוד שניה נתקע בחזה.. יכול להיות שהאגודלים שלך לא למעלה? כי זה נראה ככה.. אם לא אז טעות שלי, תתעלמי.. בכל אופן אץ הידיים טיפה למעלה.. וזהו.. ממש יפה..

GR££N woMAN©

New member
אחחח את עושה לי חשק להגיב..

כמו שאריאל אמרה - תרימי ראש ותאריכי ארכובות. תרפי קצת עם היד או שתאריכי יותר מושכות ככה הסוסה לא תהיה באובר ותלך יותר ארוך ופתוח.

ממממ....

נתחיל בתמונה השניה ששמת (2). הדבר הכי בולט כאן, שזה בעצם מה שכולן העירו לך, זה הרגליים. הארכובות שלך מ-מ-ש קצרות. זה לא דבר טוב בשום מצב. זה לא נותן לך לזרום עם התנועה של הסוס, את קמה גבוה מידי והחזרה לאוכף פחות נוחה לך ולסוס, אם תסתכלי תראי שבעצם את ממש קרובה ללדרבן את האוכף ואת כמעט ולא יושבת על החלק הפנימי של הירך-שעליו את צריכה לשבת בעצם. עוד דבר זה שאת לא יושבת במרכז האוכף אלא בחלקו האחורי. אז קודם כל-להאריך (לפחות ב2-3 חורים) ארכובות. גם אם לא נח בהתחלה, מתרגלים. הידיים שלך נמוכות מידי. הרבה יותר מידי. את צריכה להגיע למצב שמהמרפק שלך לפה של הסוס יש קו ישר אחד ולא כמה קווים שבורים. אז תרימי אותן למעלה. אין לך מה לגרבץ כי אין לך ביצים (ככה נראה לי לפחות...
). תרימי אגודלים. את נורא לחוצה בכתפיים. תנסי לנשום ולהוריד את הכתפיים. לפתוח אותן ופשוט להתמזג עם הסוס ועם התנועה. ח"ח על המבט!

אוי בטעות שלחתי...

אז עכשיו לתמונה השלישית ששמת. הנקודות הן פחות או יותר אותן נקודות. בתמונה הזאת את מסתכלת טיפה למטה (על הראש של הסוסה?!). תרימי מבט ותנסי להרגיש את הסוס. את מדרבנת עם העקב. תנסי לדרבן עם החלק הפנימי שלו ושל הרגל כולה. שאת מדרבנת קודם תדחפי את הסוס לתנועה דרך האגן. אם זה לא עובד תדרבני עם הירך. אם זה לא עוזר אז תפעילי את העקב. הידיים שלך גם הן מתנגדות לתנועה של הסוסה. בקיצור, את חייבת לזרום עם הסוס וכל העבודה והקשר שלך איתו יהיה ה-ר-ב-ה יותר טוב!! זה לא משהו שבא בשיעור וגם לא בשניים. אבל תבקשי מהמדריך שלך להעיר לך על זה כל פעם עד שתתרגלי.

חופששש

New member
"שאת מדרבנת קודם תדחפי את הסוס

לתנועה דרך האגן."? שירושקה...שום דבר לא צריך לבוא דרך האגן חוץ מהזרימה והרכות שמעבירים לסוס...כל המעברים כל העבודה הכל באה עם הידיים!! וזה טעות לדחוף קודם עם האגם...כי קודם צריך לדרבן...ווהאגן בא רק בתנועה זורמת ולא בשביל העביר ולדחוף את הסוס. זה לפי מה שהבנתי. תקנו אותי אם אני טועה. אולי בכלל לא הבנתי מה אמרת....אבל ככה אני חושבת לפחות=] אוהבת אותך

aloniguy

New member
את צודקת...

שהאגן לא צריך לדחוף.... אבל זה לא נכון שכל העבודה באה דרך הידיים או דרך הרגליים... כל הרכיבה, כל מה שכולל אותה היא שילוב של הכל... אי אפשר רק עם ידיים, או רק עם רגליים או רק עם הישיבה...

lions queen

New member
../images/Emo23.gifנכון בעיקרון

אבל התנוטעה צריכה לזרום עם רכותש ל האגן ולא לדחוף משם.. זה נראה כאילו אתה עושה משהו אחר לסוס ולא רוכב עליו, ותסלחו לי על הבוטות.. P= (למען האמת יש הקוראים גם לזה רכיבה.. חחחח
) טוב תתעלמו הודעה דוחה אבל הבנתם את העיקרון..

aloniguy

New member
חחח איזו דרך חשיבה מעניינת...../images/Emo3.gif

וכן בגלל זה התחלתי את ההודעה בכך שאמרתי שהיא צודקת שהאגן לא צריך לדחוף... אבל תסכימי איתי שהשימוש בישבה של הרוכב היא הרבה מעבר ללדחוץ או לעצור את הסוס...

חופששש

New member
כנראה לא קראת טוב את ההודעה שלי..

כי מה שאמרתי זה לא שלא צריך את האגן. ברור שצריך. פשוט כל העבודה והמעברים והעבודה מתחילה מהרגליים ומהשוק....כל החיבור והקצב האחיד וכל העבודה הזאת באה בעיקר(מודק על בעיקר) מהרגליים!! ובטח שלאגן יש תפקיד הוא אחרי על כל הזרימה ועל הרכות שברכיבה עם האגן יהיה נוקשה זה יבוא ליד ביטוי ברכיבה ואמרתי את זה גם בהודעה הקודמת. לכל דבר יש תפקיד פשוט שירושקה רשמה שצריך לדחוף עם האגן למעבר וזה ממש ממש ממש לא נכון!! זה צריך לבוא מהרגל והשוק בלבד...ואז האגן שומר על המקצב שומר על התנועה והזרימה ובעיקר על הרכות והעדינות שברכיבה!! מסכים איתי?

ואואואוווו מה עשיתם מזה...!

טוב שלא הגזמתם ואמרתם שאמרתי לה לזיין ת'אוכף ודיי! חחח תראי דניאלי, כל המאמנים שהדריכו אותי עד עכשיו, בפירוש אמרו לי להשתמש באגן כדי להגביר/להאט את המהירות... כמובן שתנועות אמורות להיות הרמוניות וזורמות עם הסוס. ותסכימי איתי שכשאת רוכבת את לא ישר משתמשת ברגל ותוקעת דורבן בסוס (כמובן שהגזמתי..) אלא משתמשת בגוף שלך וכאילו מלחיצה את הסוס דרך האגן כדי שיתחיל בתנועה. אם את לא עושה את זה אז לא יודעת מה להגיד לך.. איך אפשר להיות בהרמוניה עם הסוס אם כל הזמן משתמשים בידיים והרגליים כדי לזוז ולעצור...? למשל כשאת בקנטר, שאת רוצה לפתוח צעד את משתמשת רק ברגל? כי אם כן אז זה ממש טעות..! את דוחפת את הסוס דרך הגוף, שמה לעשות, האגן זה כביכול החלק שהכי מתחבר לסוס.

חופששש

New member
זאת הבעיה....ברור שמשתמשים באגן

אבל שירושקה כשאת אומרת לדחוף מהאגן זו טעות. את דוחפת מהרגל והגו זורם ובא בתנועה אחרכך אבל הכל מתחיל ברגל. אבל שוב אין כזה דבר לדחוף מהאגן כשאת רוצה לעבור למקצב כלשהו זה כן טעות לדחוף מהאגן גם לי פעם היו מעירים על זה עכשיו אני משתדלת לעשות את זה כמה שפחות. כמו שאת דוחפת מהרגל ליד אותו דבר במעברים הכל בא מהרגל והשור והאגן בא בתנועה אחרכך. אוהבתתת אותך דברי איתי יפיופה!

aloniguy

New member
אממממ לא מסכים כל כך :)

לדעתי כאן דניאל צודקת... זו באמת טעות לדחוף עם האגן.... מאוד מפתה להשתמש באגן בשביל לפתוח את הצעד למשל... אבל זו טעות...

למעלה