שתי שאלות

yotamn9

New member
שתי שאלות

אהלן חבריה... אז ככה, יש לי שתי שאלות אליכם. הראשונה: עדיין לא ממש הבנתי את הטריק עם המחק בגשר צף. איפה בדיוק אני אמור לתקוע אותו? מקדימה אין מקום, ומאחורה אין שום פוזיציה שמחזיקה את הגשר. השנייה: בקטע Marooned של פינק פלויד גילמור מגיע שם לתווים מאוד מאוד גבוהים, מעבר לשריג 24. זה לא ממש נשמע אובר טונים, יכול להיות שזה איזשהו אפקט? אני אשמח לדעת. תודה, יותם.

לגבי פינק פלויד.

הוא כנראה משתמש שם בגיטרת סלייד, שזה לא ממש גיטרה, אלא מין חבילת מיתרים (חחח) שמנגנים עליה בצורה מוזרה. אם אני אמצא תמונה אני אעלה אותה. ראיתי פעם הופעה שלו מנגן בזה. אגב, יש את זה גם בקטע high hopes, ששם יש את אחד הסולואים הכי טובים בהסטוריה (נו, זו דעתי).

Katarzis

New member
טעות

הוא משתמש שם בוואמי - פדאל שעובד כמו ווה, אבל במקום לשנות את הטון הוא משנה אוקטבה.

yotamn9

New member
וואלה, מעניין

תודה

doc monti

New member
../images/Emo45.gif

ועל הדרך, באותו אלבום בשיר high hopes הוא אכן משתמש בגיטרת סלייד.

The Walrus

New member
בהחלט

בכלל, הדיסק החדש שלו כולל מילים בינוניות, לחנים סבבה (חוץ מpocketful of stones, שיש לו לחן מעולה), וסולואים... מדהימים, בין הטובים שלו אי פעם. בהחלט שווה לקנות, רק בשביל סולו הסיום של on an island... וזה בלי לזהכיר את the blue, callestorizon, ועוד...

oneman2

New member
הבעיה באלבום הזה היא

שהוא פשוט לא מעניין. יפה, מרגש, לחנים וסולואים יפים, אבל הוא לא מחדש שום דבר, הוא לא מעניין.

The Walrus

New member
נכון שהוא לא מאוד מעניין

כבר הרבה אמרו עליו שהוא טוב בעיקר בתור כדור שינה, אבל בכל זאת - לדעתי הסולואים לבד שווים את המחיר ואת הרגעים היותר משעממים בדיסק.

The Walrus

New member
בבקשה:

שם הדיסק הוא on an island, והוא יצא ב2006. ניתן להשיג אותו ברוב החנויות. בין המתארחים בו דייויד קרוסבי, גראהם נאש וריק רייט (הקלידן של פינק פלויד). מידע נוסף על האלבום ניתן לקרוא באתר הרשמי של גילמור: http://www.davidgilmour.com/index.htm בעיקר תחת "דיסקוגרפיה". גם בעמוד הראשי ניתן לשמוע חלקים רנדומליים משירים, לעיתים חלק מהסולואים המדוברים. והנה דעתי האישית על הדיסק: הדיסק מאוד מאוד רגוע, איטי, ויפה (מלבד take a breath, שהוא שיר רוק קאסח - או עוד כמה שגילמור יכול לעשות קאסח). הדיסק מאוד משקף את גילמור של היום, איש זקן ורגוע, שעשה את שלו בחיים, מתרכז בעיקר בגידול ילדיו, ומידי פעם הולך להקליט באולפן אישי ושקט, שנמצא בספינה שצפה על נהר התיימס. המילים מאוד בינוניות ולא מאוד מעניינות. הלחנים יפים מאוד, ויש כמה הברקות של ממש (a pocketful of stones). הסולואים פשוט מדהימים... גילמור במיטבו... רק הסולו בסוף on an island שווה לבד את הדיסק לדעתי (איזה סולו מדהים... כמה עוצמה יש בו!), וכל סולו בו פשוט זהב. אם אתה חובב סולואים של גילמור, הדיסק הזה הוא חובה, בעיקר בגלל שאין בו שיר אחד חסר סולו של גילמור (למרות שבשיר אחד - red sky at night - הסולו הוא סולו סקסופון ולא גיטרה... אבל גילמור מנגן אותו). ניתן לשמוע (ולראות) גירסה מוארכת של שיר הנושא תחת "On an Island". הגירסה יותר איטית מהמקור, לפי מיטב זכרוני. השיר מייצג יפה את שאר הדיסק, שיר איטי עם לחן יפה, וסולו מדהים בסוף... בקליפ ניתן לראות גם את קרוסבי ונאש שרים. הסולו המדובר מתחיל ב5:08.

b l a c k d o g

New member
סבבה אני כנרא יקנה אותו בקרוב

גילמור מנגן על סקסופון?? תודה על העזרה

The Walrus

New member
כן

הוא התחיל לפני שנתיים-שלוש יחד עם בנו. הוא ממש לא רע...

Mr MAG

New member
הקטע עם הגשר הצף

אם אתה רוצה למנוע ממנו לשקוע כשאתה מוריד את כל המיתרים, תתקע כל דבר (מחק, דיקט, שבר של עפרון וכו'), רצוי משהו מעץ או רך במידה דומה, או מתחת לברגים שמחזיקים את ה"קוביות" במקום כלומר בחלק האחורי של הגשר מתחת לאזור שבו ברגי הכיוונון, בין הגשר לחציבה. או לחלופין מאחורי הגיטרה איפה שהקפיצים, בין הבלוק של הגשר לבין העץ בחלק שבו הקפיצים עוברים, כלורמ בחלק שיותר קרוב לצוואר. המטרה פשוט שהוא לא ישקע אתה יכול לראות בעיניים לאן הוא ילך אם הוא ישקע ולהבין איפה צריך לשים מעצור.

Fly2High

New member
אבל למה כל כך קשה להרים אותו אחר כך..

אי אפשר פשוט להרים אותו עם הוואמי באר?

Mr MAG

New member
כי הוא יחפור בעץ

הקפיצים אמורים להתנגד למיתרים. ברגע שתתחיל להוריד מיתרים הקפיצים פשוט ימשכו את הגשר אחורה, רוב הסיכויים שיקרעו המיתרים שעדיין לא הורדת, והגשר "יפול" אחורה ויחפור לתוך החציבה. רוב הסיכויים גם ירד מהפינים עליהם הוא נשען וכו'. עדיף להשאיר אותו במצב הטבעי.

למעלה