שתי שאלות

• פותח הנושא Dae
  • פורסם בתאריך

Dae

New member
שתי שאלות

הראשונה היא :האם יש איפה ללמוד Kong fu בסיביבת השרון(עדיף כמה שיותר קרוב לנתניה) וכן אני ידוע שהיה פעם בנתניה, למרות שאינני יודע אם זה עדין קיים. והשאלה השניה היא : לפני כשנתיים וחצי (בטירנות שלי ) היה לנו מאמן קרב מגע , רק לשני שעורים , ולמרות הזמן הארוך, יחסי כמובן, אני עדין זוכר את השם שלו כאילו זה היה אתמול , ירון בנימיני, הוא לימד אתנו כל כך טוב , הוא הרשים אותי בצורה מעוררת פליאה והייתי רוצה לדעת עליו עוד פרטים , למשל מה הוא למד , לומד , איפה המכון שלו. אני רק זוכר משהו לגבי חגורה שחורה דאן 9... הבן אדם הזה הרשים אותי מאוד ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי בתודה מראש ויטלי

XXX Nir XXX

New member
ירון בנימיני...

מסטר ירון בנימיני דאן 9 בקונג פו, מורה מוכר מאוד בעולם... אומן לחימה גדול...האתר שלו:http://www.kungfu.co.il/ תמצא פה מידע עליו מה הוא מלמד ואיפה

cutelion

New member
דאן 9 בקונג פו?

סלח לי אבל אין דרגות דאן בקונג פו ...

cutelion

New member
../images/Emo12.gif

אכן רשום באתר . אני אף פעם לא שמעתי על דרגת דאן בקונג פו , אני אפילו די בטוח שזו מילה יפנית ולא סינית (ולכן בכל האומנויות היפניות יש דאן) בקונג פו יש כל מיני שיטות והדירוגים שלאחר השחורה הם משתנים מסגנון לסגנון, אבל על דאן לא שמעתי . מישהו פה שמע על דרגות דאן בקונג פו?

eladי

New member
זה משום שהוא מלמד גם קראטה

איני מכיר את ירון בניימיני, אך שמעתי עליו דברים טובים. למיטב הבנתי, הוא מלמד קונג פו בתור המשך לקראטה גוג'ו ריו, וכנראה שדרגות הדאן יובאו משם. כנראה שיש אירגונים לא"ל סיניות שמתמשים בדרגות דאן מסיבות שונות. גם לי (כמו להרבה אחרים) זה קצת צורם לראות דרגות דאן בקונג פו, אבל זה עדיין לא אומר שאותו מורה אינו טוב חלילה.

crane

New member
יש דרגות דואן בא"ל סיניות

זו שיטת דירוג שמקבילה לדאן היפני. שיטת דירוג זו התחילה להיכנס בזמן האחרון לסין עם הרצון הממשלתי למסד את אומנויות הלחימה.

א1ט1

New member
הבנתי שזה מה שנקרא "דירוג מערבי"

אבל בטוח יש פה חכמים ממני שידעו לענות

crane

New member
אגב, דירוג לפי חגורות

הוא גם ייבוא זר לא"ל הלחימה הסיניות, בדיוק כמו שיטת הדאן.

ננדין

New member
דירוג לפי חגורות הוא גם יבוא זר

לא"ל היפניות ומקורו בג'ודו של משה פלדנקרייז אם אני לא טועה...

crane

New member
לפי הידוע לי, דווקא לא

החגורות הצבעוניות מקורן במערב, אבל לבן-שחור (ושמעתי בחלק מהגרסאות גם על חום) שימשו את היפנים גם בעוד דברים (למשל בגו, מעין משחק לוח. משם נדמה לי שכל העניין התחיל. בטח טונג'ין יודע).

ננדין

New member
קצת עירבבתי (וגם טעיתי בחלק...)

הסברה המקובלת היא שמקור החגורות הצבעוניות הוא ב1935 כאשר מיקונוסוקה קוואשי לימד ג'ודו באירופה והוא סבר שלתלמידים מערביים יהיה יותר מטובציה להתאמן ולהשתפר אם יהיה להם עזרים ויזואליים המראים על התקדמות והישגים... המידע לקוח מהקישור הזה (אחלה אתר): http://www.judoinfo.com/obi.htm

למיטב ידיעתי קוואישי גם לימד

את הג'ודו באנגלית ולא ביפנית מאותה סיבה של קלות הבנה למתאמן האירופי. כך לדוגמה האו-גושי נהיה hip throw, הסיאו-נגה נהיה shoulder throw, הטאי אוטושי נהיה body drop וכדומה (אני מקווה שאני לא טועה, ושזה אכן הוא). עוד חידוש של המערבים היה להכניס את הגי הכחול לתחרויות הג'ודו לצד הלבן, למורת רוחם של היפנים... שיטת הדירוג באמצעות חגורות מאוד נוחה ולכן גם מאוד נפוצה, וכל מיני שיטות שאינן יפניות אימצו אותה. דוגמה קרובה אלינו היא הארניס המודרני מבית מדרשו של בראם פרנק (מומחה עולמי בתחום הסכינאות שמגיע בסופ"ש הקרוב לסמינר שמומלץ בחום לכל מי שיש לו נגיעה לעבודה מול סכין אצלו בשיטה). השיטה היא פיליפינית, ובכל זאת יש שם דרוגת קיו עד לחגרה שחורה, ודרגות דאן בחגורה השחורה. רן.

Gaspaz

New member
למעשה המקור של הגו היה בסין ../images/Emo13.gif

או לפחות כך קראתי.

Tonjin

New member
השיטה היא של דרגות קיו/דאן ועכשיו

ב2:10 בלילה אני לא זוכר בדיוק מתי היא הומצאה.. אבל במידה ואני כן זוכר נכון היא הייתה קיימת קצת לפני שקאנו הנהיג את צבעי החגורות למרות שהיא בד"כ מיוחסת לו... השיטה משמשת גם היום לא רק בגו, אלא גם בחשבונייה, קאליגרפייה,שוגי, טקס-תה, ירי בקשת וכו.. שם כמו בקנדו זהו רק מספר להערכת הרמה שלך ואין לה שום סממנים חיצוניים כמו חגורות או פסים עליהן...

למעלה