שתי שאלות

• פותח הנושא Dae
  • פורסם בתאריך
אפשר קצת הרחבה? מה זה גו,

מה זאת אומרת שבחשבוניה יש דרגות קיו/דאן (חשבוניה זה לא כלי לחישוב חשבוני? למה צריך דרגות בתיפעול של זה?). לגבי סממנים חיצוניים, אז אם אני אמשיך את הדוגמה של הארניס המודרני CSSD/SC, אז גם שם לא הולכים עם חגורות על המותניים, בניגוד לשיטות קרב מגע בהן כן הולכים עם החגורה לסימון הדרגה (ובחלקם אפילו מתאמנים גם עם בגד גי יפני).

Tonjin

New member
גו הוא משחק מחשבה/לוח בן כ-4000

שנה שהומצא בסין העתיקה וכיום מפורסם מאד בכל אסיה.. היחוד הגדול בו (וכאן אתה יכול למצוא קשר לא"ל, אם תרצה) הוא שלמרות המיעוט והפשטות של החוקים (לא יותר מ3-4, תלוי איך אתה סופר) זהו אחד המשחקים המורכבים והעמוקים שיש.. ביפן, (לדעתי כיום שוב מאבדת את הבכורה בתחום לקוריאה וסין) ישנן ליגות ותחרויות ומקצוענים שמתפרנסים מללמד ולשחק גו.. אם אני זוכר נכון דרגות הקיו בגו מתחילות מקיו-30 (בניגוד לקיו-9 או 6 באמנויות לחימה) ודרגות דאן מקבילות לחובבנים ומקצוענים (כלומר מקצוען בדרגת דאן-2 יהיה שחקן חזק בהרבה מדאן-2 "רגיל"..) לגבי חשבוניה, גם תה זה רק משהו ששותים, לא? אז למה לעשות טקס שלם סביב זה? אבל היפנים הם אנשים כאלה שאוהבים לקחת תחום פשוט וטריוויאלי ולהביא אותו לדרגת אמנות.. וכשאני אומר לדרגת אומנות אני מתכוון שמישהי שהיא דאן-2 בחשבונייה נתנה לי פעם מחשבון ביד ואמרה לי לתת לה שני מספרים בני-5 ספרות לחלק אחד בשני (היא גם שאלה כמה ספרות אחרי הנקודה אני רוצה את התשובה), ברוב המוחלט של הפעמים היא הגיעה לתשובה לפני.. אגב, דווקא בתחום יותר פרקטי כמו שימוש בחשבוניה קל לי יותר להבין איך התפתחה (לפחות בעבר, באמת פחות ברור למה השתמרה) חלוקה לדרגות מאשר בתחומים כמו סידור פרחים למשל..

Tonjin

New member
וציטוט נחמד...

"ניקולאי חשב לרגע. - אה... הגו הוא לפילוסופים ולאבירים מה שהשחמט הוא למנהלי החשבונות ולסוחרים - אה! חוסר הסובלנות של הנעורים. יהיה זה אדיב יותר לומר, ניקו, שהגו מתאים לפילוסוף שבכל אדם והשחמט לסוחר שבו. אך ניקולאי לא חזר בו. - כן, אדוני,זה יהיה אדיב יותר אך אמיתי פחות. "

john woo

New member
הקונג פו בנתניה לא ברח לשום מקום

תפנה אליי במסרים

Dae

New member
שלחתי

אבל מכוון שלא קיבלתי תשובה , אולי משהו אחר יודע על מה ג'ון מדבר?

Dae

New member
אז משהו יודע על קונג פו ?

בתוך נתניה , ולא באזור .. שוב תודה.

Dae

New member
הקפצה

אני ידוע שכבר ענו לי שיש באזור נתניה , אבל השאלה היא האם יש בתוך נתניה עצמה?(הבחור שאמר שאני אפנה אליו במסרים לא ענה לי)

למעלה