שתי שאלות

שתי שאלות

מה פרוש השם חפץ? אבא שלי אמר שזה ספרדי טהור והמוצא של הוריו זה אוקאינה וגם נראה לי שיש לו משהו קווקזי\גרוזיני והאם זה יכול להיות דבר כזה?ואגב אני חצי מזרחי(טוניסאי) ומרגיש מזרחי לגמרי
ועוד שאלה לא יודע אם קשורה כל הזמן אומרים שהשם משפחה "לוי" הוא שם משפחה מזרחי? זה ממש נראה לי מטופש אבל האם יש בזה דבר?

Ohle74

New member
לוי, כהן, מימון וכד'

הם שמות אופייניים ליהודים מארצות מוצא שונות, אשכנזים וספרדים. אצל אשכנזים יש הרבה מאוד וריאציות על השמות (לוינוביץ', וכהנוביץ', לוינסקי, וכהנובסקי, לוינסון וכהנשטם וכו' וכד') שנובעות מסיבות שונות (לפעמים גם המסורת המקורית של השתייכות ל"לויים" או ל"כהנים" עבדה בשל כך), ולכן אולי לפעמים נדמה שאלו שמות שנפוצים יותר בקרב ספרדים. ופרט לכך הרי אברהם אבינו נולד בעירק, ולכן יתכן שכולנו בכלל מזרחיים

משה9

New member
בדקתי פעם, לא חשוב איך, ומשפחת לוי

היא הכי נפוצה אצל ילידי בולגריה דווקא!

ספרן

New member
יאשה חפץ היה ספרדי ?!

לא נראה לי... מה שכן שמות "ספרדיים" רבים של יהודי מזרח אירופה, נשארו בידם עוד מלפני גירוש ספרד. כך אצל סופר היידיש י.ל. פרץ, והפוסק החבד"י - הרב חיים נאה, משפחת הרבנים (והמשפטנים דהיום) דון-יחיא ואולי אחרים.

deebeebee

New member
י.ל. פרץ---

נולד בזמושץ (מזרח פולין, ליד לובלין). היהודים הראשונים שהתיישבו בזמושץ היו ממגורשי ספרד. בית הכנסת הספרדי העתיק עדיין עומד על תילו בזמושץ.

שרי סילבר

Active member
משפחת נאה אחות הסבתא רבא שלי נישאה למישהו ממשפחת נאה, אך איני יודעת את שמו הפרטי. הם חיו בכפר-סבא, ולכן התקשרתי יום אחד לחברה קדישא בכפר-סבא במטרה לאתר את קברם. את הקבר לא מצאנו, אך האיש בחברה קדישא מיהר להגיד לי שמשפחת נאה זו משפחת רבנים מחב"ד בירושלים. הוא טען שהם אשכנזים, ואני מיהרתי להגיד לו שאם כך זה לא קשור, כי אימי בודאות יודעת שאחות הסבתא רבא שלי נישאה למישהו ספרדי ממשפחת נאה. אז נאה, נאה, טוב לדעת שהפוסק החב"די הרב חיים נאה הוא ספרדי. אשמח לעוד מידע אודות משפחת נאה. ../images/Emo51.gif

לוי דווקא בבולגריה? זה נכון שיש הרב

יש את גברי לוי(חצי בולגרי) ואורי לוי אבל נראה לי שרוב הלוי הם מרוקאים כמעט כל לוי שאני מכיר או ששמעתי עליו הוא מרוקאי או גם עיראקי

nissimlev

New member
אני במקרה פה

אני במקרה פה אני לוי כפול מצד הסבתא ומצד הסבא מצד אבי ששם הם היו '' לביא'', אני חושב אצל אימי זה אלבגלי וסידי, אבי ממצרים ואולי סוריה מצד הסבתא ואימי ספרדית. מאיזימיר למצרים בערך ב1915הגיעו עם 9ילדים אימי ועוד שניים נולדו כבר במצרים טוב ניראה עם אפשר לקבל עעזרה כאן ,

Ivan Ivanov

New member
levin שזה לוי בהגיה רוסית.

הינו שם המשפחה הנפוץ ביותר בקרב יהודי ברה"מ. פשוט אצל יהודי מזרח אירופה כמו שכבר כתבו פה, לעתים קרובות שמות המשפחה לוי וכהן נפוצים בוריאציות שונות אך מקור השם הינו יחיד .

הלני

New member
שאלת כפר-סבאית:

את יודעת עוד משהו על משפחת נאה זו, כדי שאוכל לנסות לסייע לך? הלני

שרי סילבר

Active member
הלואי וידעתי... כל מה שידוע לי שהם ממוצא ספרדי, אין לי מושג מהיכן הם במקור. הם לא קשורים למשפחתי בקשר דם, אלא בקשר נישואין, כך שלא ממש משנה אם משפחתי ממוצא ספרדי ומהיכן. בכל מקרה לבני-הזוג היו 2 בנות, שתיהן נשואות (וככל הנראה לא חיו בכפר-סבא). מצאתי אצל אימי תמונה של אחת הבנות ובעלה, אך לא רשום שם כלום, כך שאין לי מושג איך לאתר את הבנות. בכל מקרה ראיתי שבאיזור השרון אין המון בני משפחת נאה, כך שלהרים טלפון אליהם זו בהחלט אפשרות שנלקחה בחשבון על ידי, אולי מישהו ידע במי המדובר. תודה בכל מקרה!

ספרן

New member
נאה

הכרתי מישהו ממשפחת נאה, ואני יודע שהמקור שלהם הוא מספרד. אבל דורות רבים הם במזרח אירופה - כך שאם משפחתך ספרדיה מהדורות האחרונים - אין קשר ביניכם או שהקשר רחוק מאוד (כרחוק מזרח ממערב...)

nissimlev

New member
ראיתי שיש אאצלך סידי מאיזימיר.

ראיתי שיש אאצלך סידי מאיזימיר. נשמע קרוב הסבתא שלי היא סידי אסתריה כמו אסתר אין לי שום ידע למממשפחה שלה.או אולי כשהיינו ילדים קטנים היינו הולכים לחולון ושם היו הרבה חולות ושם הייתה משפחה של אימי וגם הייה אדם זקן שמו אני חושב יזק כמו יצחק שהוא כניראה היה אח של הסבתא או סבא שלי .אבל אני לא יודע עם הם היו סידי או אלבגלי מדובר בשנות השישים ,

אני מציעה שתברר היטב במשפחתך

סידי יש המון בארץ. אם יש לך פרטים מזהים יותר על קרובי המשפחה שלך מצד סידי אשמח לשתף אותך במה שיש לי. לאה

nissimlev

New member
הסבתא שלי סידי מאיזמיר.

לא הייתה בישראל. היא נפתרה בערך ב1949 בקהיר עלו למצרים בערך ב1915 הייתה נשואה לאלבגלי נסים , אני לא זוכר בדיוק או מכיר אף אחד מהמשפחה שלה ,

למעלה