שתי שאלות

ornan

New member
אלבגלי - קהיר

במשפחתי יש קשר נישואין לאלבגלי שהתגוררו במצרים. אם תרצה קשר לאחד הצאצאים, אשמח לתת לך במסר אישי.

דב הכהן

New member
ניסים בן רבינו יצחק אלבגלי

התחתן עם איסטריאה בת יעקב סידי באזמיר ביום 9.6.1899. החתן השתייך לבית הכנסת עץ החיים באזמיר (שאינו קיים עוד). משפחת אלבעלי זו (כך כתבו את השם במקורות העבריים, למרות שלמעשה בטאו אלבגלי), השתייכה לשושלת רבנים ידועה באזמיר. אימו של ניסים היתה רחל שמחה בת ג'יליבי משה מורדוך. אגב, אינני בטוח שיש ביניכם, לאה וניסים, קרבה מצד משפחת סידי, אך כן יש לכם קרבה מסויימת מצד אחר: לניסים אלבגלי היתה אחות בשם רושה (Rosha). רושה היתה נשואה ליהושע אהרן אשר, בן דניאל אשר בן משה אשר. למשה אשר היה בן בשם בכור חיים אשר (עליו דובר לפני כמה ימים בפורום), הוא הסבא של סבתא שלך, לאה. כל טוב, דב

nissimlev

New member
באמת הרסתה אותי כל כך הרבה חומר מענ

באמת הרסתה אותי כל כך הרבה חומר מעניין ואני אפילו לא יודע איך לשמור עליו אתה רואה אני בקושי כותב עם הסכלה עד כיתה ה. בסך הכל אז כל זה יהיה לי קשה לרכז ולשמור ככה אני כן יודע אב סבי שמו היה רבננו אלבגלי ורש'ל .עד כמה שאני יודע היו להם 3ילדים לפכות אחד זה סבי נסים . ויעקוב ונעמי השמות לא היו בדיוק כך. ג'ק היה נשוי לבלגית וירדו לאהר'ב בערך 1901 . נעמי גם הגיעה לאר''ב יותר מאוחר . ועוד אלבגלי היצרפו אח אימי עזב כנער ממצרים ונסע לדוד באמריקה. שמו היה כמו שמו של בנו , שניהם ויקטור אלבגלי ושניהם בגיל דומה , אז אני רואה שאתה באמת יכול לעזור אבל אני מבולבל . העם התאריכים משתווים יש לי עוד פרטים אבל עם מה שאתה אומר זה נכון אז אני פותר את התעלומה של הסבתא שלי,כמו שכתבתי היו להם 12 ילדים ונשואים לכהן .סעדה. ולוי. חבר. ועוד הרבה משפחות גם נעלם לנו הדוד שהיה בלגיון הזרים והיתחתן במורקו ספניול שמו הוא ש'רל נולדו לו לפכות שני ילדים משחורה והמצב שלו היה קשה חומרית אבל אז זרקו את רוב המשפחה ממצרים ואיבדנו קשר ושייכות והרבה סבל אז תודה ותישאר בקשר

למעלה