שתי שאלות

AirBot

New member
אני מציק הרבה היום ../images/Emo13.gif

invincibility = בלתי-מנּוצחוּת?

Fanja

New member
כן, אבל למה דגש בנ'? ואגב

גולדוורד "אומר": שאי-אשפשר להכניעו. ואולי "עמידות"?

Fanja

New member
אוי! ה"כן" כוון ל"בלתי מנוצחות" !

לא ל"אני מציק הרבה היום"...

ססילי

New member
מן המילונים

ע"פ בבילון - אי-כניעות, איתנות, אי יכולת להיות מובס. א"פ answers.com - שאין להכניעו, שאין לגבור עליו, אדיר‬

AirBot

New member
איתנות

לא מתקשרת לי עם בלתי-מנוצח לחלוטין (והאמת היא שלא נראה לי שיש לה בכלל משמעות כזאת). המשפט הוא: חלקן [של הכתות] אפילו דוגלות בהשגת מצב של invincibility בעזרת קסם. הדגש בנ' היה אמור להיות ב-ו' אבל פיספס כי המוח שלי כבר נוזל דרך האזניים. הסטודנטית [שאני מתרגם בשבילה] תאלץ למצוא פרייר אחר שיעשה את העבודה הזאת, או לשבור את קופת החיסכון שלה...

Fanja

New member
לפי המשפט, דווקא כן מתאים : איתנות,

עמידות כנגד כל פולש וכו, לא?

AirBot

New member
לא ממש

steadfastness, resolution, firmness strong, stable ; steadfastly, strongly אמנם יש כאן מידה רבה של עצמה, אבל זה לא מגיע לרמות מוחלטות. ההבדל בין איתנות לבלתי-מנוצחות הוא ההבדל בין לא-סביר לבלתי-אפשרי, או בין practically unbeatable ל-unbeatable. שוב, לעניות דעתי. כאן אולי המקום להבהיר שבמשפט מדובר על בלתי-מנוצחות מוחשית, דהיינו אדם שחוטף כדורים ואינו נפגע (
"Think "voodoo shaman" or "rambo 3).

ססילי

New member
הייתי משנה את מבנה המשפט בעברית.

חלקן אפילו דוגלות בהשגת מצב בו הן בלתי מנוצחות \ אין לגבור עליהן \ בלתי ניתנות להבסה באמצעות קסם או חלקן אפילו דוגלות בהשגה באמצעות קסם, מצב בו הן...

Eldad S

New member
חבר, אם נותרה שאלה כלשהי

ללא מענה - אנא חזור עליה, כדי שנדע מה נותר תלוי ועומד

AirBot

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo51.gif

בעיקרון הסתדרתי עם כל מה ששאלתי עד עכשיו. הקטע של ה-Invincibility עדיין מגרד לי קצת, but I'll be damned אם אני הולך להשקיע כל כך הרבה מאמץ בשביל הכסף שאני מקבל על זה. :) שאלה חדשה, לעומת זאת:
Members of Bin Laden's inner circle call him Sheikh Osama or Emir bin Laden in respect​
איך הייתם מציגים לתרגם את inner circle? כרגע זה "החוג הפנימי של בין-לאדן", אבל יש לי ספקות בעניין.

למעלה