שתי שאלות

.m

New member
החיים שאחרי החיים

(כל הכתוב מטה מבוסס על ידע שרכשתי במסגרת עבודתי כמטפלת בשחזור גלגולים) אחרי המוות הנשמה חוזרת ל"מקום שבין העולמות" (הגדרה של ד"ר מייקל ניוטון, שבהחלט מצאה חן בעיני). ביחד עם המדריכים האנרגטים (מדריכים רוחניים) היא לומדת ובוחנת את מהלך הגלגול האחרון שלה, ומפיקה ממנו לקחים. לאחר מכן היא מתפנה לבחור את סיפור החיים הבא שלה. הנשמה שלך, יכולה לבחור להתגלגל על כוכב אחר, על מימד זמן אחר, וכו'.
mai

החיים אחרי המוות שאי אפשר לדעת.

אדם חי לא יכול לדעת בדיוק מה קורה אחרי המוות. הוא רק יכול לנחש - בעזרת כלים מסויימים - חלקים שונים ולנסות לחבר ביניהם. בכל אופן, זה ניחוש. דתות רבות נוגעות בסוגיה, כל אחת נוגעת ומגששת באפלה כמו השניה. ולמה זה? החושים שלנו. המודעות שלנו לחושים האלה (ה"רגילים" וה"על טבעיים" לכאורה יחד) והחשיבה שלנו בהתאם לחושים. לכן, התפיסה של החיים שלאחר המוות, במקרה הטוב, היא כמו לתאר לאדם שהוא עיוור מלידה מהו הצבע "כחול" ובמה הוא שונה מ"אדום". נכון, אפשר להסביר לו איך פיסיקלית זה קורה, אך מאחר שהוא מעולם לא חווה את הראיה של "אדום" או "כחול", הוא לא ידע מה זה באמת.

.m

New member
לא מסכימה.

יש הרבה מאוד דברים שאנחנו יודעים, אך מחוסרים הכלים להביע את המשמעות המלאה שלהם במילים או להוכיח אותם בדרך אחרת. העובדה שאנחנו - עדיין - לא יכולים לספק הוכחה שהיא מעבר לחוויה, אינה הופכת את הידע הזה לפחות נכון. היא רק משאירה אותו פתוח יותר לדיון.
mai

ToryMaster

New member
נדמה לי

שבעצם זה שניתנה פה הדוגמה של חוסר היכולת להסביר לאדם עיוור איך צבע נראה, הבהירה יפה את מה שאמרת.

.m

New member
לא ממש

הנחת היסוד של אילן היא שאי אפשר לדעת. אני טוענת שאפשר לדעת, אך אני חסרת כלים להוכיח. זה דיי שונה.
mai

למעלה