שתי שאלות

mazuzam

New member
שתי שאלות

היי יש לי שתי שאלות: 1. יש לי את הקומפיוקרי אבל איך לעזעזל מפעילים אותו? אני לא מצליחה להעלות אותו במחשב..... 2. כולם כאן ממליצים לקרוא ספרים באנגלית על מנת לשפר את האוצר מילים אבל מה קורה כשנתקעים במילים שלא מכירים?(מה שקורה בתדירות קבועה) האם לחפש במילון וכל פעם לעצור את הקריאה ? וגם אם אני יחפש במילון כל פירוש אני לא יזכור את זה אחר כך רק אם אני ממש ישנן... והרי המטרה היא להימנע משינון... וגם אם כשאני קוראת בספר מילים שאני לא מכירה אבל אני מבינה לפי ההקשר את המשמעות האם זה בסדר? האם זה יגרום לי לזכור את המילה אחר כך שוב? בבקשה מי שיכו לעזור מניסיון אשמח לקבל עצות.. תודה

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif לגבי האנגלית ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

לדעתי, הקריאה משפרת לך את האנגלית, גם כשאת לא הכי מודעת. את לומדת ממילים שחוזרות על עצמם, ואת מבינה אותן מההקשר. ככה מילים חדשות נכנסות לאוצר המילים שלך בלי שינון. לדעתי שינון לא הכי יעיל... רק אם יש מילים שחוזרות הרבה במשך הספר, ומפריעות להבנה, שווה לבדוק במילון, כי ככה גם בטוח תזכרי את המילה. לדעתי, שווה לקרוא דברים באינטרנט, ולהתקין בבילון- ככה כל פעם שיש מילה לא מוכרת- קליק עם העכבר- והפירוש מולך. זה יותר נוח ופשוט מלחפש במילון כל פעם ....

ZARINA1

New member
אני יכולה לעזור../images/Emo39.gif

אם המצב שלך הוא כזה כפי שאת מתארת אז הטעות בגישה. יש לי בשבילך ארבעה עצות : -ראשית התחילי במודעות פירסומת באנגלית שהם קצרות וקלות. -התקדמי לכתבות קטנות וקצרות אלה הניכתבים בקצה.(כך תתחילי לתרגל מילים וגם לא היהי קשה להבין את המשמעות והנושא.) -המשיכי (וכעט שימי לב לפרט חשוב) קראי כתבות שמעניינות אותך ולגבי המילים הקשות נסי לקראו אותם נכון זה פוטר 50% מהבעיות.ולגבי המילים הקשות נסי להבין אותם בהקשר של הקטע. - ולבסוף כמובן לקרואו ספר שיעניין אותך. עצה שלי. תנסי את השיטה הזו. ונסי הרבה שיטות. אני יועדת שאיזה שהיא שיטה בטוח תעבוד.דרך אגב יש הרבה טכניקות לזה.

000שירה000

New member
לפי מה שאני בכלל הבנתי מהמדריכים

קריאה באנגלית נועדה בעיקר לשפר את מימנויות הקריאה באנגלית, ולהביא לקריאה מהירה יותר (והבנה מהירה יותר של מה שקראנו...). היא לא נועדה ישירות כדי לשפר את אוצר המילים! לשם כך יש את המילון באנגלית. ויתקנו אותי המדריכים אם אני טועה (זה מה שאמרו לנו בקורס). MAZUZAM- אני יודעת שלך יש את המילון באנגלית של יואל גבע. עכשיו, אני לא יודעת עד כמה מה שיש לך מעודכן, אבל בגדול אני יכולה לומר לך שאני למדתי את המילון האנגלי של גבע (צריך ללמוד רק את המילים המודגשות) וזה פשוט קולע!! ממש לא היה בזבוז זמן מבחנתי. היו שם מעט מאוד מילים שלא הכרתי כך שזה לא דרש יותר מדי זמן (לא מתקרב לעברית, למשל), ובכל זאת זה שיפר לי מ-5 טעויות בחלק של האוצר מילים ל-0 עד 1 מקסימום (ול-0 במבחן האמיתי- שאין סיכוי שהייתי יודעת לענות שם על הכל בלי המילים שלמדתי, וגם לא לנחש או לעשות אלימינציה).

Hallie

New member
תעשי אנסינים

גם אני חושבת כמו שירה, שקריאה באנגלית נועדה לשפר את מיומנות הקריאה ולא את אוצר המילים. שיטה לתירגול אוצר מילים ללא שינון ישיר: תעשי אנסינים. תתרגלי את השאלות שנותנים באנסין. זה יכול להיות מספר לימוד אנגלית של התיכון, זה יכול להיות אנסינים מבגרויות (אנקורי) או מהספרים של מכון שחר. (מכון שחר היה מכון לפסיכומטרי, זיכרונו לברכה) למה אנסינים זה טוב? 1. פחות משעמם 2. בלמידת מילים מתוך הקשר זוכרים טוב יותר את המילים מאשר שינון 3. בכל אופן את כן משננת את המילים, כי את מתרגלת את השאלות של האנסין. בהצלחה

mazuzam

New member
תודה לכולם על העצות אבל...

עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי התוכנה שבדיסק שקיגלתי כשקניתי את האוגדן.. באמת ניסיתי את השיטה של לקרוא נכון את המילים וזה פשוט עובד נפלא!!! פתאום אני מגלה שיש מלא מילים שאני מכירה ורק לא קראתי אותם נכון... עכשיו אני מבינה למה בםפר של יואל גבע יש בהתחלה הסברים איך קוראים מילים באנגלית... חשבתי שזה מיותר. ולשירה -נ המילון שאת מתכוונת זה הספר הכחול? כי אם כן אז יש לי אותו והוא מעודכן( מועד אפריל), אבל יש לי גם ספרים של קידןם.. את ממליצה לי להידבק אליו או שאפשר להיתפזר על כמה כדי לא להשתעמם? ואיך זה שזה קלע לך בול? הרי המרכז הארצי לא מחלק רשימת מילים. ועוד שאלה - כאמור יש לי את הםפר של קידום של השיעורי בית משנת 99... ושעתי שהוא לא ממש שונה מהמעודכן למעט כמה שינויים ממש מעטים... האם כדאי ללמוד ממנו? כי יש שיטה ממש טובה לדעתי- רשימות של מילים אבל בלי פירוש בעברית אלה משפט באנגלית שבתוכו משובצת המילה. האם לדעתכם זה יעיל? אשמח לקבל עוד עצות ותודה לכולם... אה ולמיוזיק גירל - זה נראה לי רעיון ממש טוב הבבילון הזה אבל איפה מוצאים אותו?

000שירה000

New member
כן, זה הספר הכחול

אני ממליצה לך להדבק אליו, רק בגלל שזה מה שאני עשיתי וזה עזר מאוד. לא יודעת מאיפה הם יודעים את המילים- אבל זה לא ממש מעניין אותי, העיקר שכמעט כל המילים הקשות שהופיעו במבחן- הכרתי בזכות הלמידה. יכול להיות שגם הספרים האחרים טובים- אבל את זה אני לא יודעת. אני כן יודעת שהספר הזה- הוא טוב מאוד (לפחות במועד שלי הוא היה). בכל מקרה- לא הייתי מתפזרת יותר מדי בין הספרים כי לפעמים יש אינסוף חומר ופשוט מאבדים את הראש ואת הכיוון. אני למדתי (ושיננתי) רק מילים מהספר הכחול. לא משום ספר של תיכון בנוסף לזה, ולא של מכון אחר. ולי זה הספיק. זה לא אומר שספרים אחרים לא טובים, או שלמישהו אחר זה יהיה אותו דבר. אבל בשבילי זה פשוט עשה קסמים בחלק של האוצר מילים. אני דווקא הייתי ממליצה כן ללכת על שיטת השינון באנגלית (של המילים) ולא של ההבנה מתוך המשפט. הסיבה היא, שבשאלות אוצר מילים- אם את לא יודעת את הפירוש- לרוב יהיה קשה מאוד לזהות איזו מילה "מסתדרת" המשפט, וכולן ישמעו אותו דבר... לכן לדעתי עדיף לדעת את הפירוש וזהו. אבל זו רק דעתי... אגב- אני עדיין לא מצליחה לשלוח לך...יש לך אולי פקס אחר שאני יכולה לנסות לשלוח אליו?? תכתבי לי מסר אם כן. יכול להיות שהבעיה אצלי בכלל.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif מוצאים אותו ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

פה תורידי את גרסת הניסיון כנסי לקאזה, תמצאי את הקוד,תכניסי אותו, ויש לך בבילון
זה ממש נוח איתו, בעיני לפחות.

eyeball

New member
מה בדיוק השגיאה

שהמחשב כותב לך ? ואיפה התקלה - בהתקנה או בהפעלה ?

000שירה000

New member
אה, ובקשר לדיסק...

1. בעקרון- אמורים לעשות אותו בשלב הסימולציות, כלומר- אחרי שאת כבר סוף לימודייך למבחן. לא עכשיו בהתחלה! המטרה שלו היא לחזות פחות או יותר את הציון. הבעיה היא, שאחרי שכבר עשית אותו פעם אחת זה כבר לא ישקף אותו דבר (גם כי זה מאגר מסויים של שאלות, וגם כי הוא בערך מנסה להתאים את עצמו לרמה שלך או משהו כזה, מה שעוד יותר מצמצם את סוגי השאלות...נו, לא משנה). אז לדעתי תעזבי אותו לעכשיו, הוא לא יתרום לך כלום, והוא גם לא מדמה כלל בחינה כך שזה לא ממש יעזור להבין לקראת מה את עומדת. 2. רבים מנוסים ממני טוענים שגם כדי לעשות את אותו הדבר לא רק עכשיו. כלומר- לא לגעת בדיסק הזה. עדיף לעשות עוד סימולציה רגילה או עוד פרקים. פשוט הוא לא מדמה שום דבר שדומה לבחינה (ככה אומרים) ולא שווה להשקיע בו זמן. אני לא נגעתי בו (שכחתי ממנו באיזשהו שלב), ושמעתי מהרבה פה שעשו אותו שזה ממש לא לעניין להקדיש לזה זמן. אולי מישהו חושב אחרת? (גם המדריכים בדרך כלל בדעה הזו). 3.ואם אחרי כל זה לא השתכנעת ואת עדיין סקרנית לעשות אותו עכשיו- אז בזה אני לא יכולה לעזור לך כי אין לי מושג איך מתקינים את זה... סליחה...

000שירה000

New member
מממ...המשפט הראשון בסעיף 2

בהחלט הפגין את יכולת ההתבטאות ה"נפלאה" שלי.
מה שהתכוונתי לומר בו זה: הרבה אנשים אף אומרים שכדאי (ולא "כדי") לא לגעת בדיסק בכלל- לא עכשיו ולא מאוחר יותר.

gabimaor

New member
למה לא להשתמש בדיסק?

אין שום מניעה להשתמש בו פשוט לא למטרת לימוד לפסיכומטרי. הוא יכול להיות תלוי על המראה באוטו לדוגמא.... בקיצור,עדיף לשרוט אותו חזק כדי שאף אחד לא ישתמש בו ואז לזרוק אותו. אגב,לגבי האנגלית,אכן אחת המטרות של הקריאה היא שיפור במהירות הקריאה ותהליך ההבנה. כמובן שככל שנחשפים למילים חדשות לומדים אותן וכך גם משתפר אוצר המילים שלנו.

../images/Emo79.gif גבימאור ../images/Emo32.gif ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

יצא לי להיות היום באתר של תיכון ת"א... <חיפושים אחרי הצעת פיתרון לבגרות באנגלית> .. ונכנסתי לזה של הפסיכומטרי, ואני חייבת לציין לטובה, עשיתם ממש ממש יפה... אם תפתחו את זה, ותוסיפו עוד דברים, יהיה ממש מגניב.

gabimaor

New member
תודה רבה

שמחתי מאוד לשמוע.אני מבטיח שהאתר ילך ויתפתח.יש לנו מספר אנשים שעובדים על כך בצורה מאוד אינטנסיבית.יש לנו עוד הרבה תיכנונים מפתיעים....

Mapisto

New member
אני לא למדתי מספר באנגלית והוצאתי

139 באנגלית. הכי טוב זה להרשם לCNN על חדשות שמעניינות אותך ולהשאיר את האתר מורפיקס פתוח. בעזרת הקופי פייסט את גם קוראת חדשות על כל נושא אפשרי שזה גם ככה רובנו עושים, רק באנגלית.

למעלה