קיבלתי רשות "להתפרץ" לפורום שלכם
בזכות מפגש מנהלי פורומים, בו השתתף צלשלספק וגם אני, ועוד עשרים וכמה מנהלים.
אז למרות שאני בגיל 30+ ועוד הרבה (גיל 0 שכתוב בכרטיס האישי שלי, הוא שקר
), מצאו חן בעיני השאלות הלא קלות שלך, ואני רוצה לנסות לענות עליהן.
(בגלל בעיות טכניות, הדברים שכתבתי שלשום בלילה, הגיעו רק היום לפני הצהריים. אז ביקשתי מצלשלספק למחוק את התגובה הזאת. ועכשיו אני מביאה אותה לאחר ש"ערכתי" אותה מחדש, ומחקתי את הסיפורים האישיים מדי שלי).
1. אם כבר לא בא לך לראות את אותה בחורה, עדיף לגמור עם הסיפור מהר ככל האפשר, ולמנוע סבל גם מעצמך וגם ממנה. לדעתי צריך ללכת בהחלטה זו לפי האינטואיציות וההרגשה האישית.
ברור שמה שקרה לך, הוא נורמלי. זה ממש לא עניין של קבלת החלטה להפסיק או להמשיך לצאת אחרי כך וכך דייטים. זה גם לא עניין של מוסכמוֹת, אלא כל מקרה לגופו. זה אינדיבידואלי, ולא שייך אם קורה גם לאחרים או לא. באותה מידה שזה יכול לקרות או לא לקרות גם אצלך עצמך: הפעם אתה מרגיש כך, ובפעמים אחרות הרגשת או תרגיש אחרת, בלי כל קשר למקרה הנוכחי.
2. זו שאלה קשה יותר. בקריאה ראשונה, חשבתי שהייתי מעדיפה שיחה פנים אל פנים. במחשבה שנייה, אני לא בטוחה בכך. לי קרה ש"זרקו אותי" פעמיים בחיים. בפעם הראשונה (בגיל 19) זה היה
פנים אל פנים, באופן פתאומי לגמרי. הייתי בהלם מוחלט, ולקח לי שנים לצאת מזה.
בינתיים נישאתי למישהו אחר ובנינו משפחה. הפרידה ממנו, כעבור שנים, היתה ביוזמתי, ולא היתה פשוטה, בעיקר בגלל הילדים. אבל הוא היה כל כך לא טוב אלי (בלשון המעטה), שהיתה גם הקלה גדולה.
גם לפני כשלוש שנים עברתי פרידה פתאומית וקשה ממישהו. הוא פשוט הפסיק להיות איתי בקשר, ולא הבנתי מה קורה. כשכבר לא יכולתי לסבול את הנתק, התקשרתי לשאול אותו. זו היתה פרידה
דרך הטלפון.
גם הפעם קיבלתי את זה בהלם. (במשך הזמן בכל זאת חידשנו שוב את הקשר, והוא הצטער מאד כשהבין שההתנהגות שלו גרמה לי נזק נפשי).
(אישית, יש לי "כישרון" לבחור או להיבחר ע"י גברים שבצד הדברים החיוביים, גורמים לי הרבה סבל. ולא, אני ממש לא מזוכיסטית).
אז בתשובה לשאלה שלך, אני חושבת שכך או כך - פנים אל פנים או טלפונית - אתה צריך לעשות את הפרידה נחרצת, אבל בשיא העדינות. פשוט תנסה להזדהות עם הבחורה. כלומר, תחשוב איך היית מרגיש במקומה, ומה היה יכול להקל עליך, לו היו "זורקים" אותך. וכך תעשה.
ראיתי שמישהי כתבה לך שתשאל את אותה בחורה בטלפון אם היא מעדיפה להיפרד כך, או לפגוש אותך עוד פעם אחת. האמת, שגם אני חשבתי על רעיון כזה.
בהצלחה,
מיכל.