שתי שאלות.

adva g

New member
שתי שאלות.

השאלה הראשונה היא בקשר למותגים- אילו מותגים מעבידים ילדים במזרח בתנאים איומים? שמעתי על התופעה בהקשר של נייק, ורציתי לדעת אם מדובר בתופעה רחבה, או של כמה מותגים עיקריים? השאלה השנייה שלי היא- האם יש קשר בין גלובליזציה לבין תעשיית מוזיקת הפופ הממוסחרת והאם אנטי-גלובליזציה עוסקת, בין השאר, גם בנושא זה?

shay or eli

New member
בקשר לשאלה השנייה

כן, גלובליזציה תופסת גם לגבי תעשיית המוסיקה. למען האמת, תעשיית המוסיקה היא הדוגמא המובהקת לכמה תאגידים יכולים להזיק (גם אם הנזק בתעשייה זו הוא מינימלי). אמטיוי למשל הוא אירגון בינלאומי ענק שהפך למרכיב מרכזי בטעמם המוסיקלי של עשרות אלפי צעירים ברחבי העולם. המוסיקה שהוא מציג היא שטוחה, טיפשית והמרכיב העיקרי בבחירת הלהקות הוא הפנים היפות של חברי הלהקה. המוסיקה מתקבלת אך ורק בזכות חזרה אינטנסיבית על השירים ושידור של הוידאוקליפ עשרות ואף מאות פעמים. מי שרוצה לעשות מוסיקה יותר מעניינת/פרובוקטיבית/אומנותית/חדשנית לא ימצא שם את מקומו כמעט. אותו הדבר קיים ביתר שאת אצל חברות התקליטים. גם כאן מי שרוצה לעשות מוסיקה חדשנית לא יתקבל, ה"אמנים" מתקבלים (ולאחרונה גם נוצרים) עפ"י תבנית מדוייקת שהוכחה כמצליחה מסחרית. הדבר מוציא את כל העיניין והאומנות מהמוסיקה. חברות התקליטים מנסות לגרום לציבור בכל רחבי העולם לשמוע מה שהן רוצות שהוא ישמע (לפני שלוש שנים מוסיקה אלקטרונית, היום רוק וניו מטאל) ומוחצות משפטית בעזרת כוחן הכספי את מי שמנסים למנוע מהן (ע"ע NAPSTER ו AUDIOGALAXY). שמח שמישהו העלה את הסוגייה. וגם אני אשמח לרשימה של חברות נצלניות.

BBOAZ

New member
תגובה

עשרות אלפי צעירים?עשרות מיליוני צעירים אולי... ויש יותר מדי חברות נצלניות,כמעט כל חברה גדולה שאת\ה יכול\ה לחשוב עלייה.

zooey

New member
ומה היה לפני זה?

גם לפני MTV המצב בכל ארץ היה דומה, אף פעם לשוליים לא ניתן ביטוי ולכן הם נקראים שוליים. ההבדל הוא שהיום הזבל הוא אותו זהל בכל מקום ולא כפי שהיה פעם זבל מקומי. אגב זה לא רק MTV. מדובר גם במגזיני מוזיקה, חנויות מוזיקה ועל מי שקשור לתופעה. לכן מוזיקה ובידור זה תעשיה ולא אומנות.

monkilita

New member
מוזיקה ובידור זה לא רק תעשייה

זו בהחלט אומנות! כיום יש כמה לייבלים שנותנים מקום למוסיקת שוליים, בטכנולוגיה של היום אנשים שיוצרים מוזיקה לא ממש צריכים את חברות התקליטים, מה גם שכל ענין הצריבות לא ממש משתלם לחברות התקליטים (וגם לא ליוצר) ולכן קשה מאוד להוציא הים דיסק בארץ דרך חברת תקליטים גדולה אז מוציאים בלייבלים קטנים בעלות נמוכה יותר, וככה הרבה יותר שוליים מקבלים מקום. הרבה תקליטים שיצאו לאחרונה הוקלטו באולפן ביתי והודפסו ופורסמו דרך חברת התקליטים, מה שעושה את זה הרבה יותר משתלם לחברה גדולה ופותח קצת יותר מקום לסגנונות שונים במוזיקה

shay or eli

New member
"בטכנולוגיה של היום"

"שכל ענין הצריבות לא ממש משתלם לחברות התקליטים" חברות התקליטים מנסות למנוע את השימוש בטכנולוגיה החדשה, RIAA כבר סגרו בכיף את NAPSTER ואת AUDIOGALAXY. עכשיו יש להם מדיניות של ללכת למספר של משתמשים בתוכנות האלה כדי לתבוע אותם במיליונים. הכל כדי להפחיד את הציבור ולגרום לו לקנות את המוצרים שלהם. והם גם מצאו דרכים להתנגד לצריבה - הם שורטים את הדיסקים כדי שאי אפשר יהיה לצרוב אותם או לנגן אותם במחשב, רק במערכת סטריאו. מקווה שבית המשפט יחייב אותם להצמיד תווית לכל דיסק שעבר את "הטיפול" הזה כדי שנדע איזה דיסקים לא לקנות. ובקשר למי שאמר שהוא מעדיף לקנות בגדים לא של חברות גדולות - איזה כן לקנות? אני לא הכי מתמצא בכל זה, ואני גר במקום קטן שרוב החנויות פה הן של ליוייס, לי קופר (שדווקא עושים בגדים יפים), קסטרו וכו´. איזה חנויות מוכרות בגדים לא של מותגים?

tookmy

New member
חנויות לא של מותגים

ראשית כדאי להבדיל בין מותגים שמכריחים אותך ללכת עם השם שלהם לרוחב החזה ולפרסם אותם. בגדים כאלה יש סיכוי שאלבש רק אם משום מה קיבלתי אותם במתנה מהחברה (יש לי אחד או שניים כאלה). ברגע שאתה קונה בגד שלא רשום עליו בענק של מי הוא זה כבר יותר סימפטי ללבוש. שנית, הכי מומלץ זה לקנות בחנויות בגדים יד שניה. בדרך כלל לא תראה מותגים בחנויות יד שניה, אבל תדע שהבגדים שאתה לובש תרמו לאיכות הסביבה בזה שלא נזרקו בעודם באיבם. האמת? בעייני זה יותר סטייל ממשהו אחר.

גולדי2002

New member
אני אישית אוהב לקנות בשוק ובבזארים

יש יופי של בגדים באחלה מחירים, ובשוק אתה יכול להתמקח, בעיקר אם אתה עושה קניה גדולה. אני בכל מקרה מוריד לוגואים מהבגדים וכעת כל הבגדים שלי הם LOGO-FREE. יש משהו כיפי בזה שאתה לא שלט פרסומת מהלך ואתה לא צריך להוכיח לכולם ש"הנה יש לי כסף אני לובש FOX". וגם נשאר לך הרבה עודף.

monkilita

New member
אני מתנגדת

באופן אישי לצריבה של מוזיקה! למה שמישהו יעבוד שנים בשביל לכתוב שירים, יוליד מתוכו את הדבר הזה שהוא יצר, ואף אחד, אפילו הכי פוליטיקלי קורקט, לא חושב שזה לא בסדר שבן אדם יעבוד ולא יקבל על זה תשלום. למה אומנים תמיד מופיעים בחינם בכל מיני עצרות ומופעי צדקה, אבל כל שאר העובדים כמו מקימי הבמה והסאונדמנים ובכלל כל השאר מקבלים כסף? למה רק אומן יכול לעבוד חינם? מאיפה אתה חושב שמוזיקאים ושאר אומנים אמורים להרוויח את לחמם אם כולם צורבים את היצירות שלהם, ולא רואים בכך דבר פסול? זה דבר פסול לצרוב, לא כל עוד האומן מרויח מזה ישירות. נכון, חברות התקליטים מקבלות את מירב הכסף מקניית דיסק, וזה פסול לכשלעצמו, אבל עד שהשיטה לא תשתנה, זה לא צודק! ובגדים ללא מותגים אפשר לקנות בשוק הכרמל, סתם, לא רק פשוט לקנות בחנויות קטנות ולא חנויות רשת. זה לא כזה מסובך.

shay or eli

New member
צריבה

זה כעיקרון נועד לקיים חרם צרכנים על חברות התקליטים כדי שיורידו את המחירים (ממילא האמן מקבל על זה כמעט כלום). אמרת "עד שהשיטה לא תשתנה", וזו הדרך לשנות את השיטה כעיקרון. יש עם זה בעיה מוסרית אמנם, אבל כל עוד אתה לא עושה על זה כסף זה חוקי. ומה שחברות התקליטים מנסות לעשות זה להוציא מדיה שלמה, המחשב, מחוץ לתחום של השמעת המוסיקה. וזה כבר פעולה אגרסיבית. גם אני לא ממש תומך בצריבה, אין לי אף דיסק מזוייף, אבל חברות התקליטים פשוט עושות לי חשק לגנוב מהן רק בשביל ההנאה שבלגנוב מהן.

monkilita

New member
בימים קשים אלה

גם המחירים של הדיסקים ירדו, אפשר לקנות דיסק ישראלי ב-50 שח. אנשים בכלל לא מנסים. אתה אולי לא תומך בצריבה ואני שמחה לשמוע שאין לך אף דיסק צרוב, אבל רוב האנשים שצורבים, לא עושים זאת מתוך חרם אלא מתוך חסכון ונוחות. להשקיע בדיסק 40-50 שח זה לא הרבה, ויש גם חנויות של דיסקים יד שניה, שזה בכלל בזול. יש דרכים אחרות לחרם צרכנים.. למרות שזה באמת תחום קשה גם בשבילי.. לא לקנות דיסקים חדשים
...

shay or eli

New member
זה לא שאין לי דיסקים צרובים

זה שאין לי דיסקים מזוייפים=דיסקים שנקנו מכאלה שצרבו. אני לא הולך לשלם לאיזה סתום שיש לו צורב 20 שקל, עדיף כבר שילך כסף לאמן. אבל לצרוב לעצמי זה לא עבירה, אני עושה את זה מדי פעם. והמחירים של הדיסקים מאוד גבוהים. אני לא מדבר על המוסיקה העברית (שכבר הבינו שאי אפשר לעשות מחירים כל כך גבוהים) ואני לא מדבר על כל המבצעים למיניהם (דובדבן במחיר מתוק מבצע ענק, קניתי בו המון דיסקים יחסית) אני מדבר על דיסקים שעולים שמונים-תשעים ש"ח, ונראה לי טיפשי לשלם כל כך הרבה כסף כשממילא מקסימום עשרה אחוז יגיעו לאומן. אני מדבר עם מעריצי אליס קופר ברחבי הרשת ואחד מהם פעם אמר לי דבר יפה (תירגום חופשי): "אני מעדיף להוריד מהאינטרנט את הדיסק ולצרוב אותו, ואז לקחת 14 דולר ובמקום לקנות בהם את הדיסק ולשלם לחברת התקליטים לתת אותם לאחד מאירגוני הצדקה שקופר תומך בהם.". אז אולי יש דברים יותר טובים לעשות עם 80 ש"ח מאשר לקנות דיסק חדש.

monkilita

New member
אז תכריח כל אומן ישראלי

לתרום כסף? אולי נבקש מהם שיעשו רשימה של ארגונים שבהם הם רוצים לתמוך, או בעצם יותר טוב, ארגון שיתמוך בהם מאחר והם לא יקבלו כסף על עבודתם. אולי הם יתחילו לגבות בהופעות מחיר כולל -הופעה + 14 ש"ח שהיה אמור להגיע אליהם מקניית דיסק. למה אתה חושב שאתה יכול להחליט בשביל מישהו אחר מה לעשות עם הכסף שמגיע לו?

zooey

New member
כמה הדברים על תעשיית המוזיקה

מאז שהחלו אנשים לצרוב דיסקים בצורה רצינית ולהוריד שירים מהאינטרנט מנסים לראות איך זה משפיע על מחירות הדיסקים. חברות התקליטים הגדולות מוסרות שיש ירידה בקניית דיסקים בשנתיים האחרונות. דבר זה נכון אך בשנתיים האחרונות ישנו מיתון יחסי בעולם וסך המכירות הכללי יורד. אין שום הוכחה שיש קשר בין הורדת מוזיקה לבין ירידה במכירות. בארץ ישנה תעשייה מאוד גדולה של זיופי דיסקים. מדובר בחברות פיראטיות שמפיצות העתקים זולים של דיסקים לקהל שבכל מקרה לא יכול להוריד מהאינטרנט מוזיקה. חברות אלו גורמות להפסדים גדולים לחברות תקליטים ולא אנשים אשר צורבים מוזיקה בביתם. בכמה מקומות שבהם ישנו ריכוז של צעירים בעלי גישה למחשב נעשו סקרים שהראו שחלה עלייה בקניית דיסקים. דבר זה נובע מהגדלת החשיפה לסוגי מוזיקה חדשים דרך האינטרנט. אנשים שמורידים מוזיקה לא היו קונים את הדיסק מלכתחילה. ניתן היה לצפות שאם הצרבות הנוהג של הורדת שירים מכירות הדיסקים ירדו בעשרות אחוזים אך לא זה מה שקורה. בנוסף לזה, חברות תקליטים מחתימות את האמנים החדשים של חוזים דרקוניים הנוטלים מהאמן שליטה על החומר שהוא יצר תמורת סכום כסף קבוע ואחוז קטן מן המכירות. הכסף שהולך לאמן ממכירות דיסק בחנות הוא פחות מ 10% ברוב המקרים ודיסק עצמו עולה לייצר שקל. 80 שקל מכל דיסק חדש הולכים לצרי פרסום, בונוסים למנהלים, רשתות למכירת דיסקים ועוד. מי לא נהנה - האמן וחובב המוזיקה. אני מקווה שירבו המקרים של אמנים שימכרו את המוזיקה שלהם ישירות ברשת. אני חושב שכל אחד תריך להוריד שירים כדרך של מחאה כנגד חברות תקליטים. הסיבה היחידה שמהחירים יורדים בשנים האחרונות זה רק בגלל האינטרנט. ובכך זו מחאה צרכנית מדרגה ראשונה. אם הורדתם ואהבתם תקנו את הדיסק, כרגע זו הדרך היחידה להחזיר לאמן על ההשקעה שלו.

shay or eli

New member
"חברות פיראטיות"

עלק חברות, כמה ערסים עם צורב. אבל אני מסכים עם כל השאר.

shay or eli

New member
לא אמרתי לחייב לתרום

אמרתי שיש דברים יותר טובים לעשות עם הכסף. ומוסיקה ישראלית אני לא צורב מצד אחד, כי אני תומך בתרבות ובלה בלה בלה, אבל תסכימי איתי שמעצבן לקנות דיסק ולדעת שכמעט שום דבר מהכסף שאת משלמת הולך לאומן.

monkilita

New member
מעצבן

אני מודה, אבל עד שלא יהיה פתרון אחר, אני קונה ולא צורבת.

zooey

New member
ואיך תדעי מה לקנות?

הלוא המצב עד היום שבעלי אינטרסים כמו MTV, ומגזיני מוזיקה הכתיבו בעצם לעולם מה לקנות ומה לאהוב. בעזרת האינטרנט סוף סוף ניתן להכיר דברים שלא כותבים עליהם בעיתונים והרחיב את הידע המוזיקלי. אז איך את יודעת מה לקנות?

monkilita

New member
איך?

אני לא רואה טלויזיה אז אני לא רואה MTV מוסיקת גלגלצ יוצא לי לשמוע, אבל זה עדיין לא הבחירה שלי.. אז גם משם אני לא קונה. אני קונה לפי מה שיוצא לי לשמוע. הרי לא משנה כל כך אם המוזיקה היא תוצר חדש או ישן.. ויש כל כך הרבה שאני לא מכירה, אז אני פוגשת כל הזמן דרך אנשים שונים סגנונות מוזיקליים שונים. על כל דיסק שאני אקנה או אשמע יהיו מאתיים שלא יצא לי עדיין, ברור שאינטרנט זה מקום שקל למצוא בו דברים, אבל אני מסתובבת הרבה עם מוזיקאים, אז אני מתודעת להרבה סגנונות שלא הכרתי. יש כל כך הרבה, לא משנה לי מה אני אפגוש קודם.

zooey

New member
אז מה יקרה

אם תורידי שירים של אמנים שאת לא מכירה ואם זה ימצא חן בעינייך תקני את הדיסק, אם לא, תמחקי את זה מהמחשב.

למעלה