אין קונצנזוס בפרשנות של המדע
במדע עצמו יש קונצנזוס. תזונאיות הן לא מדעניות, ואכן יש לי לא מעט טענות לתזונאיות שראיתי לאורך השנים ובגלל העצות הקלוקלות שקיבלתי מהן הכולסטרול שלי היה 280 וה-BMI שלי היה מעל 30. רק אחרי שהתחלתי להתעניין יותר לעומק וללמוד את המדע שמאחורי הפרשנות הבנתי מה אני צריך לעשות ובאורח פלא הצלחתי לרדת בקלות במשקל ולהוריד את הכולסטרול שלי לרמות נורמליות. תזונאיות בדר"כ נותנות תפריט שמתבסס על ההרגלים (הרעים) של החברה שלנו בכללותה. הן יוצאות מתוך נקודת הנחה שאם לא תאכל דגני בוקר אז כנראה תאכל חביתה משלוש ביצים עם בייקון. אני גם לא יודע מה מלמדים בלימודי תזונה באוניברסיטה אבל אם תזונאית כאן בפורום אמרה שאפונה היא פחמימה ולכן היא שווה מבחינה תזונתית ללחם, אז אני יכול להסיק מזה שבלימודים שלה לימדו אותה רק על מאקרו-נוטריינטים (חלבונים, פחמימות, שומנים וכו') והתעלמו לגמרי ממיקרו-נוטריינטים (ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון, פיטוכמיקלים וכו'). בעיניי זו הסתכלות שטחית ומזיקה על נושא התזונה והעצות שניתנות בהתאם לגישה הזאת עלולות להביא לתוצאות הרסניות. לגבי העישון, הבנתי מה ניסית להגיד, אבל זה לא רלוונטי כי המקרים שונים. מה שאתה אמרת לגבי אבטיח לא שקול לאמירה דומה על סיגריות. אם אני אגיד לך לא לשבת ליד הפינה של השולחן, אחרת תישאר רווק לנצח, בוודאי תאמר לי שישבת כבר ליד פינת שולחן והרי אתה נשוי באושר כבר עשר שנים (סתם לדוגמא). ומה תגיד אם אשיב לך את אותה תשובה שהשבת לי לגבי העישון?.... לגבי המחקרים שאני מכיר, קראתי לא מעט, אבל אף אחד מהם לא רלוונטי לדיון כי הם לא עסקו באבטיח ומה מותר או אסור לאכול ביחד איתו. אם אתה מכיר מחקר שעוסק בנושא אשמח לקרוא אותו. ולגבי הרמב"ם, יש מיליוני אנשים שישמחו לקבל עצה בכל נושא גם מהאפיפיור. זה לא הופך אותו למומחה בשום תחום (בטח כשהוא והכנסייה אסרו על שימוש בקונדומים במשך עשורים רבים ותרמו להתפשטות האיידס ומחלות מין אחרות בעולם בכלל ובאפריקה בפרט). כבודו של הרמב"ם במקומו מונח, אבל הוא חי לפני קרוב לאלף שנים, לא היה ברשותו שום מידע מדעי, והעולם התזונתי של אז לא היה דומה לזה של ימינו. אתה מוזמן לחיות על פי משנתו התזונתית, אבל אני מעדיף להיצמד למדע עדכני ואלפי מחקרים שבוצעו בתקופה המודרנית ע"י מדענים עם כלים טכנולוגים ואינטלקטואלים שלא היו קיימים במאה ה-12.