אני יכול לענות
רק לגבי ביורגונומי והילינג , שאני עוסק בשניהם המון - נתחיל דווקא מהילינג - קודם כל , לדעתי אפשר ללמוד טיפול בהילינג כי הכח הזה נמצא אצל כולנו , מי פחות ומי יותר. עם זאת יש אנשים שבאופן טבעי זה חזק אצלם יותר - בדיוק כמו שכמעט כולנו יכולים לרוץ , אבל יש אנשים עם כשרון מיוחד. מה שחשוב לדעתי כדי להיות מטפלת טובה זה שני דברים : 1. תרגול תרגול תרגול. 2. ללמוד במסלול ארוך , שגם בו את עוברת איזשהו "תהליך". זה נכון בעיקר לגבי לימוד של תחום אנרגטי. יש הבדל בין "לטפל" לבין "להיות מטפל". יחסית זה קל לטפל. אבל להיות מטפל או מטפלת כמקצוע - זה קשה מאוד. השוק מלא במטפלים ובשיטות טיפוליות מכל הגוונים והצבעים , וגם אם את מעולה בשיטה בה למדת , זה עדיין לא אומר שתצליחי כמטפלת. כדי להצליח כמטפלת צריך לעשות הרבה עבודה אישית על עצמינו. אני ממליץ לך ללכת למקום בו יש הכשרה ארוכה (מינימום שנה) , שכולל בתוכו חוץ מאשר לימוד יבש גם הרבה "התפתחות אישית" . המלצה שניה היא לתרגל כמה שיותר - על משפחה וחברים בהתחלה. גם האצן המעולה ביותר , אם הוא לא ירוץ הוא לא יהיה אצן. לגבי ביורגונומי - ניתן לראות את זה כסוג של הילינג - למרות שבדרך כלל הטיפול איננו נעשה ישירות על המטופל גוף המטופל, אלא על "העתק דמיוני" שלו שנמצא על כף יד המטפל. זה מאפשר לטפל גם אם המטופל רחוק מאיתנו. החוש שמשתמשים בו בביורגונומי הוא העפעוף - המטפל איננו "רואה" אבל אם למשל הוא מחפש מקומות שכואבים למטופל הוא מעביר את היד על גבי ההעתק הדמיוני של המטופל ויהיה לו עפעוף במקומות הכואבים. החוש הזה דומה מאוד ל"מישוש" יותר מאשר לראיה. יש פרוצדורה בה כמובן ניתן לטפל במקומות כואבים , מחלות , פחדים , טראומות , כעסים , כל מיני רוחות וישויות שצמודות להילה , עין הרע ועוד ועוד. ניתן גם לקבל תשובות של כן ולא באמצעות העפעוף - מאוד דומה לתקשור בעזרת מטוטלת. השיטה היא מאוד "גמישה" וכל אחד יכול לעשות כל מיני שינויים וקיצורי דרך , ניתן לשלב אותה עם שיטות אחרות ועוד. גם כאן מה שאמרתי לגבי הילינג נכון - כדי להיות מטפל טוב בשיטה צריך לתרגל ולתרגל ולתרגל. לא לכל מטפל שלמד ביורגונומי יש אותן יכולות. רוב המטפלים בביורגונומי עושים זאת בטיפול המשולב עם שיחה - מעין טיפול פסיכולוגי. למשל אם בזמן השיחה הועלה פחד \ כעס כלשהוא של המטופל , המטפל יכול לבצע טיפול ביורגונומי באותה פחד \כעס , וממשיכים לדבר. כמו כן המטפל יכול לשאול שאלות בעזרת העפעוף ולקבל תשובות - "מה סיכויי ההצלחה בטיפול ?" "במה כדאי להתמקד עכשיו ? " ועוד ועוד. אני אישית משלב ביורגונומי במגע , וגם ביורגונומי עם הילינג קריסטלי - כי האפשרויות לשילוב השיטה הן בלתי מוגבלות. אני פחות ממליץ על ביורגונומי כשיטה ראשונה ללימוד - כי בדרך כלל לא לומדים זאת בקורס שמשלב בתוכו "תהליך". אני ממליץ שתעשי איזשהו קורס ארוך שיש בו מימד של התפתחות אישית , ואחר כך ביורגונומי אם תרצי. לגבי שילוב של הילינג עם מוסיקה - כאשר את מפתחת יכולות אנרגטיות את יכולה לשלב כל דבר עם כל דבר בהתאם למה שמרגיש לך נכון. כמו כן קיימות שיטות של הילינג באמצעות קולנים או קערות טיבטיות. ההמלצה שלי היא קודם כל ללמוד קורס בסיסי וארוך , ואחר כך לעשות כל מיני "השלמות". אני גם ממליץ בחום על הקורס בהילינג קבלי של מכללת "אחלמה" אצל הרב אליהו עזרד. בהצלחה ושבוע טוב.