שתי שאלות

ofra83

New member
שתי שאלות

שלום לכל המטפלים. א. מה אתם יודעים על מכללת "מהות" כעל מקום ללמוד בו רפואה משלימה (כנראה בכיוון של הילינג או גופנפש)? ב. האם שמעתם על מקומות שמלמדים בהם תרפיה הוליסטית בשילוב תפיה במוסיקה/אמנויות? נ.ב. שאלה לא קשורה - מה אתם יודעים על טיפול ביו-אורגונומי?

0 אור 0

New member
תשובות מאד מאד חלקיות

א. אני לא מכירה את מהות - יותר משם המכללה, חשוב מאד לבדוק מי המורים שמלמדים בה ומה התלמידים אומרים עליה. ב. ככל שידוע לי תרפיה במוסיקה ואומנויות עדיין אינןם מוכרים בחוק. המוסדות שעוסקים בהכשרה לתחום בנו את הקורסים בצורה שתאפשר להם לקבל הכרה כאשר יעבור החוק (מדובר בדיונים שמתמשכים כבר שנים רבות). יש כמה אפשרויות ללימודים: לימודי תעודה כהשלמה לתואר ראשון מתאים, התמחות בתוך לימודי תואר ראשון בהוראה ותואר שני. הדרישות המקדימות הן תואר ראשון בתחום מתאים (למשל פסיכולוגיה או הוראה), או תואר ראשון עם השלמות של הקורסים הרלבנטיים לנושא, ובנוסף לכך כמות מסויימת של שעות ברמה אקדמית בתחום שרוצים לטפל בו (מוסיקה, תנועה או אומנות). מכללות שעוסקות בנושא הן סמינר הקיבוצים, דוד ילין, סמינר הקיבוצים, בית ברל, אוניברסיטת חיפה ואולי גם אוניברסיטת בר אילן, לאיודעת ללמה את מתכוונת בגישה תרפיה הוליסטית - בכל מקרה הגישה במוסדות הללו מגיעה יותר מכיוון הדיסציפלינה/גישה של הוראה/ פסיכולוגיה, אבל בהחלט ניתן לפתח גישה הוליסטית על ידי עבודה אישית , ואולי השלמה של סדנאות נוספות. -- לגבי הביו ארגונומי , יש פה כמה אנשים בפורום שעוסקים בתחום. אם לא יענו לך בשרשור את יכולה מן הסתם לפנות אליהם.

ofra83

New member
כן,

אני הולכת ללמוד תרפיה במוסיקה בלוינסקי. אני שואלת על תרפיה הוליסטית, כי אני הרבה יותר מאמינה בזה, ולא בא לי ללמוד רק מהכיוון של הפסיכולוגיה המערבית. אני קצת בהתלבטות עכשיו אם ללכת לכיוון של הילינג או של תרפיה במוסיקה, והשילוב יכול להיות חזק (נראה לי). בקשר להילינג אני קצת מבולבלת, כי כל אחד אומר משהו אחר. מישהו אמר לי שרק רידמן, אחרת המליצה על מהות, אסתר פה מתנגדת למכללות גדולות, והמטפל שלי אומר שהילינג אי אפשר ללמד.

0 אור 0

New member
את צודקת שאת מבולבלת

יש המון גישות ברפואה המשלימה, ועוד יותר מזה לגבי הילינג. השיטה הכי פשוטה להשגה של הילינג היא הרייקי, שנלמדת בקורסים קצרים. יש כאלה שלומדים גם בסופי שבוע, אני אישית למדתי רייקי I בקורס של כמה מפגשים ואני חושבת שהיה לזה יתרון מבחינת מה שאת מחפשת - טעימה של גישה הוליסטית. מעבר לרייקי, יש כאלו שמלמדים הילינג בקורס ארוך שכולל נושאים כמו בקורסים אחרים של רפואה משלימה ומנסה ליצור את התהליך שהופך אותך לאדם מודע יור ומכין אותך להפוך למטפלת, ויש מן הסתם מי שחושבים כמו המטפל שלך שזה משהו שנולדים אתו או אולי נחנכים אליו. אני מציעה שתחוי את הדברים מול בעלי הגישות שונות ותראי למה את מתחברת. הדרך שלי לתחום של הרפואה המשלימה, היתה בצעד אחד קטן בכל פעם - קורסים , סדנאות, השתתפות בפסטיבלים הוליסטים , מדיטציה, יוגה ולאט לאט התגבשה לה תפיסת עולם, התגבש הידע, ואני מרגישה שאני בהתפתחות מתמדת. בגלל שאת הולכת ללימודים מסודרים של תרפיה, נראה לי שהדרך הזו תהיה נכונה גם עבורך.

אסתר84

New member
יקירה אני לא מתנגדת למכללות גדולות

אלה שמגשתי והבנתי את התחום... הילינג זה לא רק תנועות בסיסיות ולימוד צאקרות... אלה ערך מוסף שמתלווה לזה תהליך של עבודה. אני מסכימה ולא מסכימה עם דעתו של המורה שלך אבל יש בה גרעין מסויים. הכוונה שהילנג זאת אנרגיה שמתפתחת מתוך תהליך . לימוד טכני של התנועות וכו לא יהפוך אותך למטפלת משום שכל אדם הוא אחד יחיד ומיוחד עם צורך שונה ולכן יש להיכנס לתהליך על מנת להגיע אליו . לדעתי במכללות גדולות האג'נדות שונות... יש שם התעסקות (בתוך ההנהלות) שהיא לא עולה בקנה אחד עם ערך זה... לגבי שאלתך במסר אני לא יכולה לענות על עלויות ... אני גם לא יודעת מתי נפתח הקורס הבא.. אם את רוצה אני יכולה לתת לך את מספר הטלפון תפגשי איתה ותתרשמי. אסתר

doritc2

New member
לימודי הילינג

עופרה שלום רב, בהחלט אפשרי ללמוד טיפול בהילינג - מכללת רידמן מציעה מסלול ללימודי פסיכותרפיה רוחנית בו מקבל הסטודנט גם כלים לטפל בהילינג. בהצלחה

ofra83

New member
רק חבל שזה מסלול לעשירים בלבד..

אבל תודה בכל אופן.

ינוקא1

New member
אני יכול לענות

רק לגבי ביורגונומי והילינג , שאני עוסק בשניהם המון - נתחיל דווקא מהילינג - קודם כל , לדעתי אפשר ללמוד טיפול בהילינג כי הכח הזה נמצא אצל כולנו , מי פחות ומי יותר. עם זאת יש אנשים שבאופן טבעי זה חזק אצלם יותר - בדיוק כמו שכמעט כולנו יכולים לרוץ , אבל יש אנשים עם כשרון מיוחד. מה שחשוב לדעתי כדי להיות מטפלת טובה זה שני דברים : 1. תרגול תרגול תרגול. 2. ללמוד במסלול ארוך , שגם בו את עוברת איזשהו "תהליך". זה נכון בעיקר לגבי לימוד של תחום אנרגטי. יש הבדל בין "לטפל" לבין "להיות מטפל". יחסית זה קל לטפל. אבל להיות מטפל או מטפלת כמקצוע - זה קשה מאוד. השוק מלא במטפלים ובשיטות טיפוליות מכל הגוונים והצבעים , וגם אם את מעולה בשיטה בה למדת , זה עדיין לא אומר שתצליחי כמטפלת. כדי להצליח כמטפלת צריך לעשות הרבה עבודה אישית על עצמינו. אני ממליץ לך ללכת למקום בו יש הכשרה ארוכה (מינימום שנה) , שכולל בתוכו חוץ מאשר לימוד יבש גם הרבה "התפתחות אישית" . המלצה שניה היא לתרגל כמה שיותר - על משפחה וחברים בהתחלה. גם האצן המעולה ביותר , אם הוא לא ירוץ הוא לא יהיה אצן. לגבי ביורגונומי - ניתן לראות את זה כסוג של הילינג - למרות שבדרך כלל הטיפול איננו נעשה ישירות על המטופל גוף המטופל, אלא על "העתק דמיוני" שלו שנמצא על כף יד המטפל. זה מאפשר לטפל גם אם המטופל רחוק מאיתנו. החוש שמשתמשים בו בביורגונומי הוא העפעוף - המטפל איננו "רואה" אבל אם למשל הוא מחפש מקומות שכואבים למטופל הוא מעביר את היד על גבי ההעתק הדמיוני של המטופל ויהיה לו עפעוף במקומות הכואבים. החוש הזה דומה מאוד ל"מישוש" יותר מאשר לראיה. יש פרוצדורה בה כמובן ניתן לטפל במקומות כואבים , מחלות , פחדים , טראומות , כעסים , כל מיני רוחות וישויות שצמודות להילה , עין הרע ועוד ועוד. ניתן גם לקבל תשובות של כן ולא באמצעות העפעוף - מאוד דומה לתקשור בעזרת מטוטלת. השיטה היא מאוד "גמישה" וכל אחד יכול לעשות כל מיני שינויים וקיצורי דרך , ניתן לשלב אותה עם שיטות אחרות ועוד. גם כאן מה שאמרתי לגבי הילינג נכון - כדי להיות מטפל טוב בשיטה צריך לתרגל ולתרגל ולתרגל. לא לכל מטפל שלמד ביורגונומי יש אותן יכולות. רוב המטפלים בביורגונומי עושים זאת בטיפול המשולב עם שיחה - מעין טיפול פסיכולוגי. למשל אם בזמן השיחה הועלה פחד \ כעס כלשהוא של המטופל , המטפל יכול לבצע טיפול ביורגונומי באותה פחד \כעס , וממשיכים לדבר. כמו כן המטפל יכול לשאול שאלות בעזרת העפעוף ולקבל תשובות - "מה סיכויי ההצלחה בטיפול ?" "במה כדאי להתמקד עכשיו ? " ועוד ועוד. אני אישית משלב ביורגונומי במגע , וגם ביורגונומי עם הילינג קריסטלי - כי האפשרויות לשילוב השיטה הן בלתי מוגבלות. אני פחות ממליץ על ביורגונומי כשיטה ראשונה ללימוד - כי בדרך כלל לא לומדים זאת בקורס שמשלב בתוכו "תהליך". אני ממליץ שתעשי איזשהו קורס ארוך שיש בו מימד של התפתחות אישית , ואחר כך ביורגונומי אם תרצי. לגבי שילוב של הילינג עם מוסיקה - כאשר את מפתחת יכולות אנרגטיות את יכולה לשלב כל דבר עם כל דבר בהתאם למה שמרגיש לך נכון. כמו כן קיימות שיטות של הילינג באמצעות קולנים או קערות טיבטיות. ההמלצה שלי היא קודם כל ללמוד קורס בסיסי וארוך , ואחר כך לעשות כל מיני "השלמות". אני גם ממליץ בחום על הקורס בהילינג קבלי של מכללת "אחלמה" אצל הרב אליהו עזרד. בהצלחה ושבוע טוב.

יעל ND

New member
שלום עופרה

אני מסכימה עם יוסף: כל דבר אפשר לשלב עם כל דבר - כשזה מופנם ונהיה חלק ממך זה בא לבד. ולגבי מכללת מהות אני לא יודעת שום דבר חוץ מהשם, מצטערת.

kaya11

New member
אני למדתי הילינג

במכללת הות אצל עינת דרור ולמדתי שם גם פרחי באך. כל הקורסים שם ממוקדים בתהליך צמיחה פנימי ועבודת גופנפש. בקורס של ההילינג למדנו גם סוגים שונים של טיפולים ששלבו מוזיקה או קולות והתאמתם לצקרות כך שיש נגיעה קלה בתחום. לדעתי אם את לומדת הילינג ואת משלבת מוזיקה בטיפולים שלך תוכלי להיות מטפלת נהדרת וייחודית.

kaya11

New member
אני מאד נהניתי

כל הקורסים שם מאד מטפלים, כלומר התלמיד חייב לעבור בעצמו את התהליך של הטיפול לפני שהוא מטפל באחרים. גם בהילינג וגם בפרחי באך שלמדתי שם, מעבר לטכניקה טיפולית, עברתי בעצמי תהליך של ריפוי. למדתי הרבה מעבר לשיטת הטיפול, הרבה על מה זה בכלל להיות "מטפל" למה להקשיב ולמה לשים לב בטיפול. לגבי המורים אז עינת המורה להילינג נהדרת. (הייתה גם הדולה שלי בלידה הראשונה). המורה שלמדתי אצלה פרחי באך כבר לא מלמדת שם אבל גם זו שהחליפה אותה נחמדה מאד. את שאר המורים לא כל כך הכרתי. גלעד המנהל מאד נחמד. מה שאני מציעה לך זה ללכת לשיעור ניסיון בקורס שמעניין אותך ולראות אם זה מוצא חן בעינייך. זו מכללה קטנה עם אופי מאד מסויים ולא לכל אחד זה מתאים אז תבדקי בעצמך מה נראה לך. אני יכולה לספר לך שאני מאד אהבתי להיות שם ומאד התפתחתי וגדלתי שם. אפילו נשארתי שנה נוספת להיות אסיסטנטית של עינת שזו הייתה חוויה אחרת לגמרי.

למעלה