שתי שאלות

NiknameT

New member
שתי שאלות

אשמח אם תוכלו לעזור לי בשתי שאלות פיזיקליות שאני מתקשה בהן: 1. דוד סובב את הקלע שלו בקצב של ⅔1 סיבובים לשנייה במישור אנכי. ציר הסיבוב של הקלע היה בגובה 1 מ' מהקרקע. תוך כדי סיבוב, כשהיה הקלע בגובה 71.7 ס"מ (כשהיה בתנועה לכיוון מעלה), נקרעה רצועת הקלע והקלע המשיך בתנועה חופשית. חשבו את הגובה המקסימלי מן הקרקע אליו הגיע הקלע, ובאיזה מרחק נפל מרגליו של דוד? 2. תותח נמצא לרגלי מישור בעל זווית α ביחס לאופק. קליע נורה בזווית θ ביחס למישור המשופע ובמהירות התחלתית V0. א. מצאו את וקטור התאוצה, המהירות והמקום בכל זמן. ב. באיזה מרחק R מנקודת הירי יפגע הקליע במישור? תודה רבה לכל העונים!

תשובה לשאלה הראשונה

לגבי הגובה המקסימלי תשתמש בשימור האנרגיה (המהירות בכיון x לא משתנה - כיון שבכיון x אין כח), בשיא הגובה המהירות התחילית בכיון y הפכה כולה לאנרגיה פוטצילית - אין מהירות בכיון y'=0 ) לגבי הזמן - זמן העליה שוה לזמן הירידה. y=y0+v0t-0.5gt^2 ואתה יודע את y מהסעיף הקודם. - v0 כאן זה המהירות ההתחלית בכיון y.

bambipoop

New member
פתרון לחלק השני

2.א תאוצה- אני חושב שזה ברור, גודל התאוצה הוא g וכיוונו תמיד מטה לכיוון כדור הארץ
a=g<270​
מהירות- נפרק את המהירות לרכיבים, המהירות בציר הX קבועה בעוד שהמהירות בציר הY בעלת תאוטה ואז נחזיר חזרה ולכן
v=√((V0*t*cos(α+θ))²+(V0*t*sin(α+θ)-gt)²)<arctan((V0*t*sin(α+θ)-gt)/(V0*t*cos(α+θ))​
עכשיו נחשב את מיקום הגוף לפי ציר הX ולפי ציר הY, אתה יודע שאם אתה רוצה את המרחק מראשית הצירים זה פשוט פיתגורס... בציר הX התנועה היא תנועה קצובה ואילו בציר הY התנועה היא שוות תאוצה.
X=V0cos(α+θ)t Y=V0sin(α+θ)t-0.5*g*t²​
מקווה שמפה הסתדרת

למעלה