שתי שאלות ...

mayakol

New member
טוב מוצארט...

לפני שאני מתפנה לענות על השאלות האלו בעצמי, הייתי מוכרחה להגיב לך- צר לי, אבל אני לא חוזרת בי מהניסוח. אני מקבלת את מה שכתבת, אבל אני עדיין חושבת, שרק מי שמאמין בקב"ה מאמין באמת! זה מה שאני חושבת. ומי שמאמין בכל אמונה אחרת, לגיטימי מבחינתי, אבל כשניסחתי את השאלה שלי התכוונתי לאמונה היהודית, זו שבקב"ה ולכן מי שלא מאמין באמונה הזו, מבחינתי בניסוח השאלה נקרא לא מאמין! אני לא מבינה מה מצאת פה שאמור לפגוע או משהו כזה... וצר לי, אבל אלה שסוגדים לשטן, לא נקראים בעיני מאמינים... לא יודעת, אולי הבעיה היא אצלי בניסוח... אבל עדיין קשה לי (מאוד) להשוות בין האמונה שלנו, לבין אמונה של איזו כת בשטן נניח. צר לי, זה פשוט לא בר השואה.

סליחה חמודה,

על מה את מדברת? שימי לב שבהודעה אחת שללת את קיומן של שאר האמונות בעולם. תראי, ברור שאין להשוות את כת השטן ליהדות,אבל אני מניחה שזה בא כדי להקצין. שירוש, לכל אדם יש זכאות להאמין במה שהוא בוחר, לא את תגידי לו מה האמת, ואם האמת שלו היא נצרות ח"ו? אז..? זאת האמת שלו, אין לך שום דרך ושום צורה לומר שהם נשארים באי-אמונה. זה פשוט לא נכון מבחינה ערכית. זה סותר את הבחירה שיש לאדם-לא ניכנס לסוגיה המורחבת הזאת. ידוע לי שיהודי לא יכול להמיר את דתו כי הוא לעד יהיה יהודי, וגם למעלה בבוא זמנו הוא יישפט כיהודי ולא כמומר, אבל לכל יהודי יש זכות לבחור האם הוא מאמין בעצם קיומו של האל. אדם שבחר לא להאמין-לא משנה מאילו סיבות, בעיה שלו. רק תתייחסי אליו כפי שהיית רוצה לקבל מנו יחס, בכבוד ובשיוויון. לך יש אמונה? מעולה לך, גם לו יש,הוא בחר שלא להאמין בכלל.

beckham17

New member
מה זאת ההתקפה הזאת?!

היא עכשיו דיברה על האמונה בדת היהודית. אז כשהיא מדברת על אלה שלא מאמינים ביהדות, היא מגדירה את זה "אי-אמונה". חוץ מזה, שגם אתם מגדירים את עצמכם כחילונים, חיים חיי חול, ללא אמונה, ללא קודש... אז מה ההתנפלות הזאת?!

מוצארט

New member
סליחה???

מי הגדיר את עצמו חילוני? אני? ואיזה שטויות אתה מדבר? מי שחילוני לא מאמין ב-ה'? ומי שחילוני, אין לו קודש בחיים? תעשה לי טובה...

mayakol

New member
רוב החילונים לא מאמינים בה'...

אני לא מבינה למה אתה לוקח את זה קשה... זו עובדה! ומי שחילוני אין לו קודש בחיים!!! איפה הקודש בחיים החילוניים???

מוצארט

New member
עובדה או השערה???

תביאי לי הוכחות!! זה בלתי אפשרי, ובלתי מוסרי להכליל כך! איפה הקודש את שואלת? מסתבר, שיש גם "חילונים" שעושים קידוש בשבת, והולכים לבית כנסת בשבתות ובחגים. הנה הקודש, מרוצה?

mayakol

New member
הוכחות? לך יש הוכחות על כך

שרוב החילונים מאמינים בקב"ה?? כי אם תשאל חילוני ממוצע, כזה שמגדיר עצמו חילוני, ולא מסורתי, הוא יאמר לך שהוא "מאמין בכוח עליון" ובגלל שהוא לא יודע בדיוק מהו אותו כוח, או שאין לו מספיק הוכחות, הוא מחליט שלא לעשות כלום בנידון, והמחשבה שלו על אותו "כוח עליון" נשארת רק בגדר מחשבה. וכן אני מרוצה, מרוצה שיש לאותם חילונים קצת קודש בחיים שלהם. אבל אני עדיין חושבת שהם לא רבים. הם כאלה שספגו מסורת בביתם שלהם, אבל נראה לי שזה קצת "דור הולך ונעלם" כי רבים מאלה שספגו מסורת מינימלית בבית הוריהם של הדלקת נרות והליכה לבית הכנסת (בחגים. כמה חילונים כבר הולכים לבית כנסת בשבת?!) כבר לא ממשיכים עם המסורת הזו בביתם שלהם... הם כבר מתנתקים לאט לאט מחבלי המסורת.

lali37

New member
גיל ומוצרט

אתם צודקים, בעיקרון אבל שירה דברה על האמונה בדת היהודית היא אמרה הייתם רוצים להפוך אותם למאמינים או משאירים אותם באי אמונתם בדת היהודית... ככה לפחות אני הבנתי אותה...

tamarhp

New member
אני עם חגי.

1. אין פה ענין של "איש באמונתו יחיה". החילונים לא בחרו באמונה שלהם (האמונה שאין אלוהים). חלקם גדלו ככה וחונכו ככה (ואם הם היו גדלים בבית דתי הם היו דתיים). חלקם "חזרו בשאלה" בעיקר בהשפעת הסביבה או משום שלא היה מי שישיב על השאלות שלהם. המטרה שלנו היא אכן שכל עם ישראל יקיים את מצוות ה'. 2. מדינת הלכה - לא, זה יגרום ליותר פיצול ממה שעכשיו, ורוב החילונים יברחו לחו"ל. עדיף להשאיר את המצב כמו שהוא.

beckham17

New member
תשובות

1. בטח שהייתי הופך אותם לדתיים. בתנאי שהם יאמינו באמת! 2. בוודאי שהייתי רוצה שתהיה פה מדינת הלכה. מדינה שדוגלת בציונות-דתית. אני מניח, כשאני עונה, שמדובר בזה שיש רוב במדינה בעד השינוי !

מ י ש י

New member
../images/Emo13.gif

בס"ד בקשר ל"אי אמונתם", בלי קשר לאלה שמאמינים באמונות אחרות שונות ומשונות, גם אלה היהודים "ללא האמונה" הם מאמינים. מה לעשות אנחנו עם של מאמינים. מאמינים בני מאמינים.....בתוך תוכנו, כולנו מאמינים גדולים. ודעתי בעניין, לשאלה א. לא אחזיר את כולם בתשובה ברגע, -איפה הבחירה החופשית? ב. לא, האנשים לא מוכנים היום עדיין למדינת הלכה, אי אפשר להפוך אותה לכזו בן רגע, הכל קמעה קמעה. יש להתאזר בסבלנות. תוך התחשבות במציאות הקיימת.
זהו, ככה נראה לי.....

mayakol

New member
מישי...

הכוונה שלי בשאלה הייתה לא להחזיר את כולם בתשובה במצב של כפיה! הכוונה שלי היתה שכולם יחזרו בתשובה מתוך הכרה אמיתית בקב"ה ובמלכותו בעולם. היו כאלה למשל, שהבינו את כונתי ולמרות זאת כתבו שהיו משאירים את המצב כמו שהוא, כי "ככה יותר מגוון" או כי ככה יש לך את האפשרות לבחור בין החילוניות לדת.

2 תשובות ל-2 שאלות (דההה...)

1. ברגע זה בלתי אפשרי! אי אפשר להחזיר בתשובה ברגע! צריך להחדיר אמונה, וביטחון בה', ידע וכו'. ואת זה אי אפשר ברגע! אם אני אעשה את זה ברגע - אני אהרוס את הבן אדם. וגם בדרך של הכרח ולא מתוך רצון - גם זה יהרוס. אז אני ארצה - אבל בהחלט לא בברגע. זה עניין של תהליך! 2. ברור שאני רוצה! אנחנו מדינת ישראל לעם ישראל, לא? וכל המיוחד בעם ישראל זו התורה שלו! אבל שוב - אני לא אכריח אף אחד להיות דתי, למרות שאני רוצה. אבל זה שאני רוצה - זה לא אומר שאותו אחד רוצה.

tamarhp

New member
סתו**!

שירה דיברה על מצב של "אילו" - אם היה ניתן להחזיר את כולם בתשובה!

mayakol

New member
בהחלט דיברתי על מצב של אילו!

זוהי שאלה היפוטתית ותו לא.

קודם כל - אני לא מפגרת! ../images/Emo10.gif

דבר שני - ה"אילו" נראה לי היה מכוון לבכלל, גם לרגע, וגם ל"אם אני רוצה". ועניתי בתשובה שלי שתי הדרכים!!!!! דפו**!
ואת עכשיו עוד מעיזה לדחוף לי וופל לפה? אחרי שככה את אומרת לי? מה את מסתכלת על ההודעה, מה???

למעלה