שתי שאלות ...

mayakol

New member
שתי שאלות ... ../images/Emo36.gif

נתחיל מהשאלה הראשונה- אם הייתה ניתנת לכם האפשרות להפוך ברגע את כל החילונים בארץ לדתיים, כלומר לשומרי תורה ומצוות... האם הייתם משתמשים באפשרות הזו או שהייתם משאירים אותם באמונתם, או יותר נכון באי- אמונתם? כיתבו מהי תשובתכם והסבירו אותה. ולשאלה השניה- האם הייתם רוצים שמדינת ישראל, כמו שהיא כיום, עם הרוב החילוני שחי בה, תהפוך למדינת הלכה? הסבירו את תשובתכם, באם היא חיובית או שלילית.

lali37

New member
וואי, שאלות קשות...

אם הייתה ניתנת לכם האפשרות להפוך ברגע את כל החילונים בארץ לדתיים, כלומר לשומרי תורה ומצוות... האם הייתם משתמשים באפשרות הזו או שהייתם משאירים אותם באמונתם, או יותר נכון באי- אמונתם
אז ככה: אני בערך כל שניה משנה את הדעה שלי כי מצד אחד: ברור שכדאי שהם יהפכו להיות שומרי תורה ומצוותזה יותר טוב להם ולנו... אבל מצד שני: זה צריך לבוא מהם... זה אחרת לגמרי שזה קורה סתם ככה בגלל שמישהו הביע מעין משאלה והיא התגשמה... אני ממש לא ברורה אבל אני מקווה שמישהו הבין... האם הייתם רוצים שמדינת ישראל, כמו שהיא כיום, עם הרוב החילוני שחי בה, תהפוך למדינת הלכה? שוב... אני משנה את דעתי כל שניה... מצד אחד: ברור שרצוי, צריך
, שישראל תהיה מדינת הלכה
זוהי המדינה של העם היהודי... אבל כשרב חילוני חי בה זה קשה וגורם מריבות וזה איפשהוא כפיה דתית...

yy16

New member
ענית בחוכמה:)

אהבתי את התגובה שלך ובכלל אני מעריך את הדעה של האנשים פה (אגב אני חילוני(

lali37

New member
תודה../images/Emo70.gif ../images/Emo9.gif אני מסמיקה../images/Emo70.gif ../images/Emo6.gif

זה נשמע כמו שאלת בגרות...

א. לא הייתי הופך את כל החילונים לדתיים.. הייתי רוצה שהם יגיעו להכרת האמת בעצמם.. ב. היום מדינת הלכה לדעתי לא אפשרית אבל היא כמובן האידיאל.. לאחר שסעיף א' יושלם נוכל לדבר על הגשמת סעיף ב'. נמאס.

טוב מסובך...

בעזר"ה בקשר לשאלה הראשונה. הייתי משאירה אותם כמו שהם, לפי דעתי אם כול הארץ יהיו רק דתיים זה יהיה משעמם. וגמני דוגלת בקטע של "איש איש באמונתו יחיה". ולשאלה השנייה. שהיא תישאר כמו שהיא. אני אתן דוגמא: לא מפריע לי שיש חנויות שפתוחות בשבת, גם ככה אני לא קומה משם וגם בימי חול אני לא אקנה משם. מי שרוצה לפתוח שיבושם לו.

u r wrong!!

אתה טועה, אם אתה הולך לפי ההלכה, אז זה לא ככה, כי בתכלס אסור לך לקנות מחנות שפתוחה בשבת... (לא שהרבה אנשים שמים על זה -כמוני...) ולכן יש חנויות אוכל שאין להם תעודת כשרות כי הם פותחים בשבת ע"פ שזה בתכלס כשר. (כמו גן שמואל למשל) אם מישהו מכיר את המקום...

mayakol

New member
בתכלס כשר???

ואיך את יודעת שזה כשר? כל עוד אין להם תעודת כשרות, זה ממש לא עוזר שהם טוענים שהם כשרים!!! אם אין להם תעודה, הם בכלל לא ידאגו שהמרכיבים של המאכלים שהם עושים יהיו כשרים, ואין להם שם משגיח... כך שהם לא ידאגו ויקפידו על כשרויות מכאן שהמקום לא "בתכל'ס כשר".

אכן שאלות קשות....

1. האם הייתם משתמשים באפשרות הזו או שהייתם משאירים אותם באמונתם, או יותר נכון באי- אמונתם? איש באמונתו יחיה! הם יחיו איך שהם רוצים זאת היא דעתי. אבל אם היתה אפשרות כזאת שמשנולדו הם היו דתיים אז למה לא?!
2. האם הייתם רוצים שמדינת ישראל, כמו שהיא כיום, עם הרוב החילוני שחי בה, תהפוך למדינת הלכה? ממש ממש לא והתשובה הזאת היא למען כולנו כי אז יגידו החילונים שיש כפיה דתית ואז המצב יסתבך עוד יותר...

קודם כל...

בס"ד מסכים איתך שמוש בן ארי בעל שירים יפים... אם הייתי יכול אז לא הייתי הופך את כל החילונים בארץ לדתיים. יש לי חברים רבים חילוניים ואם טוב להם באמונתם שימשיכו ככה. בזכותם יש לנו את האופציה לבחירה חופשית כלומר שיש אלנטרנטיבה אחרת. מדינת ישראל... לא הייתי הופך את כולה למדינת הלכה אך אם הייתי יכול הייתי חלק מהמדינה הופך שתפעל לפי ההלכה כמו מערכת המשפט וכו'...

חָגָי

New member
בקשר לראשונה..

היא לא אמרה שתכריח אותם. אלא זה פשוט ישתנה וכן יהיה להם טוב עם זה.

חָגָי

New member
טוף,

שלאלה הראשונה - ברור! הרי זו השאיפה שלנו: "לתקן עולם במלכות שדי"! שאלה השניה - לי די ברור.. לא מדינת הלכה. מדינה לא צריכה להיות הלכתית. יש את הסנהדרין ואת המלך. שניהם משלימים אחד את השני. הם לא יכולים להיות אותו גוף.

שתי תשובות..

דבר ראשון- כמו שלא הייתי רוצה שיבואו ויכפו עליי להיות דתיה, אני בטוחה שאת לא היית רוצה שיכפו עלייך להיות חילוניה. נכון? כל אחד יגיע לאמת הפנימית שלו, יש המון חילונים שמכירים בדת היהודית ולא עושים כלום עם זה-מה לעשות? ככה הם מגשימים את האמונה שלהם-יותר נכון לא מגשימים.. הייתי משאירה כל אחד בידיעה האישית שלו- יותר טוב לא לדעת מאשר לדעת ולא לקיים-כך אמר לי רב אחד לפני שבועיים. בקשר לשאלה השניה, אני חושבת שלא. העם עוד לא בשל לזה, וזה בדיוק כמו כפיה דתית אבל קולקטיבית. אתם יודעים כמה רע זה יגרום? הנזק יהיה מרובה מאשר התועלת. *ד"א,מישו רוצה גדילה? רבקה אוכלת לה פה בשקט לבד..

מוצארט

New member
ברצוני להביע זעזוע עמוק

מניסוח השאלות. ציטוט: האם הייתם משתמשים באפשרות הזו או שהייתם משאירים אותם באמונתם, או יותר נכון באי- אמונתם? סליחה? אי-אמונתם? רק מי שמאמין באלוהים הוא מאמין, והשאר לא מאמינים?? גם אם השאר סוגדים לשטן, הם עדיין מאמינים. ולעניננו. 1. בוודאי שהייתי נותן להם להמשיך לחיות איך שהם, ו-2 סיבות לדבר. א. אני לא מעוניין לכפות את דרכי ההתנהגות שלי על אחרים (מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך - זאת כל התורה כולה). לא בטוח שמה שטוב לי, טוב גם לשאר. ב. חייבים גיוון,לא?
2. לא אחד גדול. אנחנו (לצערי הגדול) צריכים לחכות לביאת המשיח, ולהקמת הסנהדרין מחדש. עם כל מליון הרבנים שיש היום, וכל חילוקי הדעות, השאלה הזאת בכלל לא מציאותית. שנית, עייני בסעיף 1.א.

LadyTitania

New member
אני מניחה

כי הכוונה היתה לאי אמונה ב13 עיקרים. לא דובר על אמונה באופן כללי בדברים אחרים...

למעלה