שתי שאלות קטנות...

בראון K

New member
שתי שאלות קטנות...

1- במקרה של משוואות אי שוויונים ריבועיים (פרבולות) איך אני יודע מתי הפרבולה ישרה (קעורה,צוחקת) או הפוכה (קמורה, הפוכה)? 2- אתם מכירים במקרה אתר שמכיל הסברים על חומר ותרגילים במתמטיקה (ברמה תיכונית)? בתודה מראש, קובי

תשובה ../images/Emo107.gif

אם המקדם של x² הוא חיובי הפרבולה היא "מחייכת" (כלומר פרבולה עם נקודת מינימום).
ואילו כאשר המקדם של x² הוא שלילי - הפרבולה "עצובה".

בראון K

New member
תודה רבה!!!!!!!

עד כדי כך פשוט הא? מה עם אתרים? יש למישהו משהו? עדיפות לאתרים בעברית (אם קיימים..) בתןדה מראש, קובי

בראון K

New member
אה ושאלה נוספת...

איך אני מוצא קודקוד של פרבולה? האם קיים הבדל בין מקרה של פרבולה מחייכת לעצובה?

Bichlula

New member
פתרון מציאת קודקוד של פרבולה

מציאת "קודקוד" של פרבולה זה בעצם מציאת נקודת המקסימום של הפונקציה ובמקרה של פרבולה יש נקודת מקסימום אחת במידה והיא "מחייכת" הנקודה היא נקודת מינימום ובמידה והיא "בוכה" הנקודה היא נקודת מקסימום בכל מקרה כדי למצוא את נקודת הקיצון יש לגזור את הפרבולה ולהשות את הנגזרת לאפס לאחר מכן עושים נגזרת שנייה ומוודאים שהנקודה יצאה מינימון או מקסימום בהתאם לפרבולה... פשוט :)

בטכניון, בחדו"א 1 מ´

משום מה הם מגדירים את זה הפוך - הצוחקת היא הקמורה והבוכה היא הקעורה.

בראון K

New member
לא ניראה לי...

פשוט אותנו לימדו שהמחייכת היא קעורה.. מה שגם הגיוני, קעורה-> צורת קערה והרי חיוך הוא בצורת קערה ובקשר למציאת קודקוד הפרבולה, יש למישהו תשובה?

WeAreTheBorg

New member
באינפי באונ´ הפתוחה

ההגדרה היא קמורה כלפי מטה\ קמורה כלפי מעלה...

בראון K

New member
טוב נו..

קעורה קמורה הגדרות מילוליות לא עקרוניות.. תודה על הנוסחה!!

nina shulman

New member
תשובה

כאשר הדלתא גדולה מאפס יש שתי פתרונות - שתי נק חיתוך עם הציר כאשר היא קטנה אין פתרון אין נק חיתןוך והפרגולה מרחפת כאשר היא שווה לאפס יש פתרון אחד כלומר נק חיתוך אחד כאשר A גדול מאפס הפרגולה מחייכת וכאשר קטן היא עצובה וזה ישר ולא פרגולה כאשר A שווה לאפס

חידת פרבולה. רוצים?

נתונה פרבולה Y שווה X בריבוע, אבל לא נתונים... צירי X ו-Y ! איך אפשר למצוא אותם?

למעלה