שתי שאלות - פיזיקה 1.

Br33z3R

New member
שתי שאלות - פיזיקה 1.

מצורפות שתי שאלות. בשאלה 1: לדעתי התשובה היא א', אך התשובה שלי יותר מתבססת על אינטואיציה (מקווה שנכונה) מאשר על דרך חישובית. כיוון הפתרון שלי לשאלה 2 : באופן עקרוני כל עוד פועל שדה חשמלי לאלקטרון תהיה תאוצה. כשערך השדה יהיה חיובי האלקטרון ינוע בכיוון Z השלילי וכשערך השדה יהיה שלילי האלקטרון ינוע בכיוון Z החיובי. האם אני יכול להסיק שלאורך המחזור התאוצה הממוצעת שלו היא 0 (יש תמיד שתי נקודות בהן התאוצה שווה אך בכיוונים מנוגדים)? האם אפשר להתייחס לתנועה שלו כתנועה במהירות קבועה בזמן מחזור t? בכל מקרה , אני לא כל כך יודע איך להמשיך מפה... אשמח לעזרה, יום טוב

שאלה 1:

התנועה בהשפעת השדה המגנטי במקרה b היא מעגלית וללא מרכז באחד הצירים. זה לא קורה באף אחת מהאפשרויות. לכן התשובה היא b. שאלה 2: הרכיב הנוסף של המהירות מקביל לשדה המגנטי ולכן לא משפיע על הכח המגנטי שמסובב את הגוף. ברור אפוא, שיש להתייחס אל התנועה כאילו אין בכלל שדה מגנטי. F=-eE=-eE0cos(wt)z=mz''(t)oo z''(t)=-eEocos(wt)-->z(t)=e/(w^2m)E0cos(wt)oo והמקסימום של הביטוי הוא כמובן: e/(w^2m)E0....

johngalt2

New member
שאלה 2 עדיין רלוונטית?

אם כן, אני אכתוב לך את הפתרון... אני פשוט מעדיף לעשות את זה בליקס, ומכיוון שזמני קצת לחוץ אני לא רוצה לכתוב סתם.

johngalt2

New member
אה, לא ראיתי שפתרת גם את 2 -

אבל לא, יש טעות בפתרון, כי שכחת להציב תנאי התחלה. נסה לפתור שוב, הפעם עם הצבת תנאי התחלה.

צודק, אני אביל

זו תנועה הרמונית, שבה הנק' שקיבלתי היא נק' שיווי המשקל... לכן המרחק המקסימלי יהיה פעמיים הגודל הזה... אגרררר :-S

johngalt2

New member
למה לקחת ללב?

גם אני עשיתי את הטעות הזו בהתחלה, עד ששמתי לב שב- t=0 החלקיק לא נמצא על מישור xy... שים לב שמתקבל שם: (k(1-coswt, שזה רכיב ה- y של ציקלואידה. מעניין מה התנאים כדי שכל המסלול יהיה ציקלואידה...

חחח...

אני לא לוקח ללב (כאילו, זה לא שנפגעתי), אני פשוט באמת חייב, אבל חייב לדעת את זה פרפקט. יש לי מבחן עם כמה שאלות אולימפיאדה בקרוב, שדי משמעותי לקבלה שלי, ואם אני טועה בדברים כאלה, אני קצת בבעיה...
זה סימן שצריך לחזור על הנושא שוב, זה הכל

johngalt2

New member
פשוט תזכור שכשעושים אינטגרציה

למשוואות התנועה, צריך כל פעם להציב תנאי התחלה. זה מן הסתם היה יושב לך יותר טוב בראש אם היית עושה קורס במד"ר, אבל גם ככה אפשר להסתדר.

אני אעשה בקרוב, אני מניח,

אלא אם אני לא אתקבל לאף אחדג מהמקומות שכוללים לימודים בצבא... ואז לא נורא
תודה בכל מקרה...

dani878

New member
אתה יכול להסביר?

למה ב t=0 החלקיק לא נמצא על המישור xy? או בכלל איך פותרים את התרגיל

למעלה