שתי שאלות כנס

Franz Biberkopf

New member
נכון, לקח לי כמה זמן להתרגל לדרס-קוד

בארה"ב, וזה לא עזר שאני מוקף כאן בזרים.
ועכשיו צריך להתרגל לקוד חדש.

d a p h n a

New member
דווקא בכנסים אצלנו אם כבר הגברים

יותר מוגבלים בקודים.
גברים כמעט תמיד מציגים בכנסים שלנו עם חליפה ועניבה. רק אנשים שהם ממש בכירים מרשים לעצמם לעיתים להציב במכנסיים מחוייטים וחולצת כפתורים בלי ג'קט ועניבה.

Franz Biberkopf

New member
מוזר, אצלנו נהוג להופיע בלי עניבה

אבל בהחלט עם מכנסים מחוייטים, חולצת כפתורים ובד"כ ג'קט.

אור302

New member
אבל הקוד הגברי הרבה יותר קל למימוש.

בעצם הקוד הגברי הוא ברכה. מי שיש לו חליפה אחת תקינה, מסודר לכל אירוע שהוא. מקסימום קצת חגיגי מדי, לא סיפור. תמיד יהיו כמה גברים בחליפות. עבור נשים, נראה לי, הקוד הוא קטגוריה, לא פריט סטנדרטי.
חליפה זו בעצם הצלה. מי שלא יודע מה ללבוש או מי שמצליח לאתר חליפה אחת שמתאימה לו, פתר לעצמו את בעיית הלבוש באופן גורף. ההתלבטות היחידה שלי לגבי חליפה זה איך אני שומר עליה מכתמי בוץ וקטשופ.

tulkin

New member
ומי שאין לו?

ברצינות תהומית אני חושב שאחת הסיבות שלא הסתדרתי בלימודיי בארה"ב היה אי הבנה של הדרסקוד וכל קשיי ההסתגלות והתקשורת שנבעו מכך.

שלייבלה

New member
קונה, ומנסה להתרגל

אני שיניתי מאוד את הרגלי הלבוש, ובטח בטח את הרגלי המינגלינג, שלי בארה"ב. לא הייתי מי יודע מה מוצלחת בזה, אבל הצלחתי לצוף בלי לעשות יותר מדי פדיחות.
זה דרש השקעת זמן לא מבוטלת (הייתי ב"השתלמות" מינגלינג ונטוורקינג, ולפני כל כנס ביקשתי טיפים מהמנחה האמריקאית שלי), והרבה מאוד מודעות עצמית, אבל ראיתי את זה כחלק מהעבודה שלי, וכמשהו שאני חייבת לעשות גם אם אני לא רוצה.

אור302

New member
מי שאין לו, קונה.

החליפה הראשונה שקניתי בחיי הייתה כשהייתי באוקספורד. חייבו אותנו בשביל הטקסים המצחיקים שלהם. נכנסתי למרקס אנד ספנסר ומדדו אותי מכף רגל ועד ראש ומאז הייתה לי חליפה (מי שיראה אותי קונה בגד, יבין למה לוקח לי 8 שנים לסיים דוקטורט). אבל מאז ששבתי לארה"ב לא נגעתי בחליפה עד יום נישואיי. ואז עוד פעם אחת, כבר חליפה אחרת, לשני ריאיונות עבודה. וזהו, בזה מסתכמת היסטוריית החליפות שלי.

אבל אולי בענייני ניהול ועסקים נהוג ללבוש חליפה הרבה יותר. בכל זאת, באים במעה עם עולם העסקים וגם מרוויחים יותר.

idohatam

New member
ממה ששמתי לב זה בעיקר עניין של תחום

BigMatilda

New member
הרגשתי אותו דבר ולא רציתי להגיד

מדעי הסלעים -- התחום הכי קז'ואל שיש. לא מג'ייף כמו מתמטיקאים. סתם קז'ואל.

Sonic hedgehog

New member
לא בהכרח נכון

בהחלט הייתי בכנסים שהמרצים לבשו חליפה ובדרך כלל הם לא לובשים ג'ינס אלה קצת יותר רשמי.
אם תלך לכנס עם נטיה קלינית אז בכלל רוב הנוכחים יהיו לבושים ברשמיות.

idohatam

New member
לא מדבר על מדעים קליניים, הם שייכים לדארק

סייד אוף דה פורס.

יעלי9

New member
רופאים זה לא נחשב

הם תופסים את עצמם כאנשים מבוגרים ומתלבשים בהתאם.
פרט לכך כנסים רפואיים תמיד עדיפים כי המתנות יותר שוות, יש ריח של כסף מתרופות באויר.

John the Savage

New member
כנ"ל במדעי המחשב

בדרך כלל אני מציג בכנסים כשאני לבוש בג'ינס וטי-שירט. מה שכן, אני מקפיד ללבוש טי-שירט יפה ובלי כתמים על החולצה. וכבר נתקלתי בפרופסורים שהציגו כשהם לבושים במכנסיים קצרים בצבע ורוד וסנדלים.

תמיד תהיתי מה אצטרך ללבוש כשאני מתראיין למשרה. עכשיו יש סבב ראיונות אצלינו במחלקה כך שיוצא לי לראות מה מועמדים לובשים. יש חלק שכן באים לראיון כשהם לבושים בחליפה עם עניבה, אבל הרבה אחרים באים לבושים סתם במכנסיים שהם לא ג'ינס וחולצה מכופתרת, בלי עניבה או ז'קט.

idohatam

New member
מכנסיים ורודים וסנדלים? ואוו זה באמת מיוחד

ואני חשבתי שפרופ' מגרמניה שהעבירה את ההרצאה שלה בפיג'מת טרנינג זה הטופ של הטופ. היא גם היתה ממש משעמת ככה שהפיג'מה שלה מה שנקרא סט דה טון לשנ"צ.

idohatam

New member
הכובע זה בשביל הדיסטאנס?

חבל שהוא לא בא עטוף קטיפה כמו ג'ורג' קוסטנזה.

למעלה