שתי שאלות כנס

שתי שאלות כנס

אני נוסעת להרצות בכנס בשבוע הבא (פעם ראשונה שאני מציגה משהו מהדוקטורט שלי - אחלו לי בהצלחה!).
וכפי שהכותרת מרמזת - יש לי שתי שאלות
.
1. האם אני חייבת להרצות עם ז'קט? חולצה מכופתרת תספיק?
2. באחד מערבי הכנס, הורים של חברה (דוקטורנטית שגם משתתפת בכנס) לוקחים את שתינו לארוחת ערב. אמריקאים למהדרין. יש איזשהו משהו שאני צריכה לדעת לגבי קוד לבוש או התנהגות בערב הזה?
תודה!

d a p h n a

New member
מאחר ואת "רק" מציגה בכנס...

ולא מתראיינת לעבודות או משהו דומה, מכנסיים מחוייטים עם חולצה מכופתרת מכובדת ו/או סוודר מכובד בהחלט יכולים להתאים. כמובן לא שום דבר חושפני מדי (וכדאי לוודא שהוא לא חושפני גם בישיבה).

לגבי ארוחת הערב, שוב, הייתי אומרת שחולצה יפה ו/או סוודר יפה עם מכנסיים מחוייטים יעשו את העבודה. לגבי קודי התנהגות, אם נאמר או נרמז לך שהם משלמים על הארוחה, הייתי מנסה לחכות עם ההזמנה עד שהם מזמינים, כדי לקבל תחושה של כמה אוכל הם מזמינים ואיזה סוג של אוכל.

שלייבלה

New member
לגבי הז'קט

אני מסכימה עם דפנה שחולצה מכופתרת היא בסדר מבחינת ה-dress code, אבל מניסיון אישי, אני תמיד באה עם ז'קט. זה עושה רושם מקצועי יותר, טיפה מבגר (ולי זה חשוב, כי אני נראית כמו ילדה עם ג'ינס), והרבה פעמים עוזר לתחושת הביטחון המקצועי. אבל זה באמת עניין של תחושה אישית. נסי ותראי!

d a p h n a

New member
אני מסכימה

שאם הג'קט תורם לתחושה של בגרות וכו', אז בהחלט יכול להועיל ללבוש ג'קט.
אם כי, מהכרותי עם איילונת, אני לא בטוחה שהיא צריכה את הז'קט, כי היא תמיד נראית נורא אלגנטית גם ככה.

מה שכן, אני משערת שאצלכם בתחום אולי יש יותר נטייה להתלבשות רשמית מאשר אצלנו - למרות שהתחום שלי נחשב יחסית רשמי ביחס לחלק ממדעי הרוח.

מאי261

New member
ורק לשם האיזון

אני מעולם לא הגעתי או הרציתי עם ז'קט (מדעי החברה. התחום משחק כאן תפקיד.) יש כאלה שמגיעות (ממש לא כולן, אגב, ולא בטוחה שהרוב), לי פשוט ממש לא נוח ככה ואני מרגישה מחופשת. האמת שאני גם בדרך כלל נמנעת מחולצות מכופתרות. מעדיפה ללבוש סריג יפה עם מכנסיים מחויטים או שמלה נטולת שרוולים ומעליה קרדיגן נאה. נעלי עקב וקצת אביזרים - והרי לך מראה מקצועי ולא ילדי גם בלי ז'קט.

ABD2b

New member
בהצלחה

מסכימה עם דפנה אז לא מוסיפה שום דבר בעניין

אויש, הקטע עם הבגדים המחוייטים... גם בימים רגילים מגיעים עם חולצה מכובדת (לא טי-שירט) ומכנסיים מחוייטים?
כי דווקא נורא כיף לי בהר הצופים עם ג'ינס ומה-ששלפתי-מהארון-רגע-אחרי-שהתגלגלתי-מהמיטה.

d a p h n a

New member
אל דאגה

להתנהלות היומיומית שלי כאן אני כמעט תמיד לובשת ג'ינס וטי-שירט או ג'ינס וסווצ'רט. אני משתלדת שהם יהיו מכובדים, נקיים ונראים יפה, אבל לא משהו מפואר.

לשיעורים שאני מלמדת (לא שאני לומדת) , אני בדרך כלל מגיעה במכנסיים מחוייטים וחולצה יפה או סוודר יפה - אם כי זה גם תלוי באינטראקציה עם הסטודנטים. למשל, הסמסטר כבר מההתחלה היה ברור שהסטודנטים לוקחים אותי ברצינות כ-authority figure, אז אחרי כמה שיעורים של מכנסיים מחוייטים, חזרתי לג'ינס.

כמובן שלאירועים חגיגיים, ארוחות עם אורחים חשובים וכד' כן מתלבשים יותר יפה.

טוב, יש לי גבולות

אני לא מגיעה במשהו מקומט או מטונף. פשוט יש לי סלידה עמוקה מנעלי עקב, וקשה לי (משיקולי יופי) למצוא מכנס מחויט שאני אראה בו טוב (מה גם שיש לי נטייה להראות מבוגרת מגילי).
אני שמחה שיש פתרונות אחרים :)

d a p h n a

New member
לגבי נעלי עקב את יכולה באמת להרגע

אני לא מסוגלת, מסיבות בריאותיות, לנעול נעלי עקב. מאחר וכך, בשום שלב בקריירה האקדמית שלי, כולל בראיונות עבודה, לא נעלתי נעלי עקב.

BigMatilda

New member
נעלי עקב לכנס זו טעות חמורה. בכנס עומדים הרבה

והולכים המון, בעיקר אם זה כנס גדול שיש לו איזור של פוסטרים. לאאאאא לנעול נעלי עקב.

ABD2b

New member
תלוי עד כמה רגילים לזה

אני נועלת נעלי עקב לכל הכנסים ולא רואה בזה שום בעיה. אבל אצלנו נהוג גם להתלבש "יפה" לימי הוראה (חצאית עיפרון ונעלי עקב), כך שאני מורגלת לעניין מאד.

הבעיה היחידה שהייתה לי היא כששברתי את העקב בבוקר היום הראשון של הכנס. זה היה הכנס הראשון שלי בארה"ב כשבאתי להתראיין לתוכניות לדוקטורט. רצתי למייסיס מעבר לכביש וקניתי בחופזה זוג חדש (במחיר אסטורנומי לסטודנטית ישראלית תפרנית שכמותי -- 80 דולר. הנעליים אפילו לא התאימו לי במידה כי לא היה לי מושג איך מתרגמים מידות לאמריקאיות, ולא היה לי זמן למדוד יותר מידי, כי הפרזנטציה שלי הייתה עוד רבע שעה...). סיפור שאני נזכרת בו בשעשוע עכשיו. איפשהו אצל ההורים שלי בארץ עדיין זרוק הזוג שקניתי שם שאני יכולה להידחס לתוכו בערך כמו האחיות של סידרלה לנעל הזכוכית...

אה, אלה לא סיבות בריאותיות

אני נוטה לעקם רגליים ולמעוד בעקבים, מעבר לכך, אני מסתובבת בצורה מאוד לא רשמית. אני נועלת נעלי עקב, מכנסיים וחולצה חגיגיים, או שמלה וגרביון לארוחות השבת בבית של החבר שלי, הוריו דתיים, ובגלל כל הסיטואציה אני מרגישה די מחופשת.

לא, ממש לא

בימים רגילים אצלנו כל אחד לובש מה שהוא רוצה, וג'ינס בהחלט הולך.
מה שכן, כשאני מלמדת אני לא לובשת ג'ינס.
(בקיצור - מה שדפנה אמרה
).

אני חושבת שתוך זמן יחסית קצר מבינים מה הולך ומתי, פחות או יותר. אני חושבת שדי רצוי שיהיה לך בארון זוג מכנסיים שחורים "מכובדים" שהם גם נוחים לך.

תודה לכולן על העצות

(ועל המחמאות
).
בינתיים נראה לי שזה יהיה בלי ז'קט, אבל אני אקח אותו איתי לבוסטון כדי שתהיה לי האפשרות לשנות את דעתי.

Philip Jr

New member
אחת הסיבות ש - "התאהבתי" במנחה העתידי שלי

היא שהוא אמר שהוא בחר בתחום / באוניברסיטה כי הוא שונא להתלבש, ובתור אקדמאי (זכר) (במדעי החברה) מכיוון שכולם מתלבשים נורא - גם הוא יכול..

אני פשוט שונא להתלבש.

אבל בהצלחה לך

idohatam

New member
ברגעים כאלו אני שמח שאני בתחום של מדעי החיים

אצלנו כל מה שהוא מעל פיג'מה בחלק אחד נחשב לבוש רשמי

squalus

New member

לא נדיר לראות אצלנו בכנסים מרצה עם מכנסים קצרים וסנדלים.

אמנם יש דילמות שלנשים יש ולגברים אין

אבל יש לפעמים גם דרס-קוד לגברים, וגם גבר עשוי למצוא את עצמו במצב שהוא אינו יודע מהו הדרס-קוד במקום שהוא הולך אליו. זו ממש לא בעיה שמייחדת נשים.

למעלה