שתי שאלות חשובות !

sludger

New member
שתי שאלות חשובות !

1) מבחינת המינוח - מה זה " שוק הון משוכלל" ? 2) הסבר למשפט: " אם R>0 הצרכן יעדיף 1 ש"ח בהווה על פני 1 ש"ח בעתיד" אני מסכים שהוא יעדיף לחסוך אך מה הסיבה ? האם בגלל שהריבית בשוק גבוהה אז עדיף לו לחסוך בבנק אז זה קצת סותר את המשפט..כי אם כך הוא יעדיף להניח את הש"ח שלו בבנק ואז יעדיף את הש"ח שלו . או הסבר שני שכן תואם להגדרה הוא חוסך את הש"ח משום שהריבית שהבנק לוקח לו עקב ההלוואות הוא מאד גבוה אז הוא מעדיף לחסוך. ואז זה מסתדר או ששניהם לא נכונים ?

sludger

New member
לגבי הריבית אני אשמח אם מישהו יוכל לפרט !

הריבית של מה זה של הבנקים של השוק או שאני מתבלבל ? הוא יחסוך בבנק או אצלו ? תודה מראש לעונים !

IUB

New member
:::

1. הכוונה שניתן ללוות ולהלוות בשער ריבית נתון (אלא אם כן יש הגבלה מפורשת בשאלה). 2. הכוונה במשפט שלהם היא שעדיף לקבל את השקל עכשיו מאשר לקבל אותו אח"כ (בלי קשר למתי תצרוך אותו). זה נכון כי שקל בהווה שווה יותר משקל בעתיד (מבחינה כספית - נומינלית) בגלל הריבית (ניתן להלוות אותו ולקבל יותר משקל בעתיד). מה שאי אפשר לדעת זה אם הוא יעדיף לחסוך או להשתמש בשקל כי יכול להיות שהתועלת בהווה שווה לו יותר (מעדיף הווה ) ואם העדפת ההווה חזקה מהשפעת הריבית הוא לא יחסוך...

sludger

New member
איובי

האם אני מסתכל על הריבית בתור פרמטר האם אני יכול להלוות את אותו השקל בעתיד או לא? כי אם הריבית גבוה שווה לי להלוות אותו מבחינה נומינלית בהווה ולהרוויח כסף בעתיד לכן הוא יעדיף את הש"ח בהווה משום שהוא יכול להנות ממנו בעתיד ע"י מתן הלוואה. האם זאת הכוונה?

sludger

New member
הסבר למשפט ההפוך?

"אם R<0 הצרכן יעדיף 1 ש"ח בעתיד על פני 1 ש"ח בהווה" מה הכוונה ?

YuviDeus

New member
אם הריבית קטנה מ0 יש ירידת מחירים

וערך נוכחי של 1 שח בעתיד יהיה 1/1+R שזה גדול מ1 כי R שלילי

YuviDeus

New member
עד שאני עוזר אני מתבלבל

אם הריבית קטנה מאפס הוא ילווה ולא יחסוך... בכל מקרה אז עדיף שקל בעתיד

sludger

New member
אחי תודה על ההסבר הבנתי את זה כבר !

אם לא הבנת .. ואני אסביר לך שלח הודעה בפורום !

למעלה