שתי שאלות ועדכון

שתי שאלות ועדכון

הכנתי את הקישואים המוקפצים - קל להכנה וטעים למעט מיץ הלימון שהורגש קצת יותר מידי. אז פעם הבאה או להפחית מכמות המיץ או להוסיף עוד קישואים. הכנתי 3 קישואים. הכנתי היום פאי פטריות ובצל. כשהגעתי לשלב שבו צריך להניח את הבצק בתבנית היתה בעיה קלה, צריך לפניכן לרדד את הבצק לעיגול ואח"כ להעביר לתבנית. כאשר ניסיתי לעשות זאת ולהעבירו לתבנית בו התפרק. אח"כ ניסיתי לשטח אותו בתבנית וגם זה לא כ"כ עבד. אילתרתי איזשהו פיתרון שעבד די טוב אבל הייתי רוצה לדעת אם יש שיטה מסוימת שבה בד"כ משתמשים. מה שאני עשיתי היה להניח את הבצק על נייר אפיה, לרדד אותו ואח"כ להפוך את נייר האפיה מעל התבנית והבצק עבר בשלום. ושאלה אחרונה - אני רוצה להכין ארוחת ערב לחבר שלי. שנינו אוהבים בשר. יהיו לי בערך שעתיים וחצי להכנת הארוחה. אני רוצה משהו לא מסובך מידי מבחינת זמן הכנה. אשמח להצעות של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. מבחינת עלויות - האם מצרכים בסך 250 ש"ח יספיקו לארוחה טובה?

roihand1

New member
עניין של טעם, כמובן ../images/Emo9.gif

לגבי הבצק של הפאי - למעשה זו השיטה שגם אני משתמש בה, היא הכי נוחה והכי מהירה
בעניין הארוחה, זו ההצעה שלי, שימי לב שאת רוב הדברים את יכולה להכין יום קודם ורק את השלב הסופי לעשות לפני הארוחה. מנה ראשונה טארטלטים של עגבניות שרי ופסטו מנה עיקרית פילה בעשרים שיני שום תפו"א דופין (Pomme Dauphine) קינוח גנאש שוקולד אוורירי טארטלטים של עגבניות שרי ופסטו - 1 חבילה בצק עלים מופשר - 200 גרם עגבניות שרי - 50 גרם מוצרלה טרייה (אם את לא מצליחה למצוא, את יכולה להשתמש בצפתית) - 1 בצל - 2 כפות פסטו - 2 כפות שמן זית - מלח גס, פלפל שחור - חותכים מבצק העלים 2 עיגולים בקוטר 12 ס"מ, מניחים על משטח אפייה ומכניסים למקרר. - חוצים את עגבניות השרי ומרוקנים אותן מתוכנן, מייבשים היטב. - מפוררים את המוצרלה וטופחים במגבת נייר על מנת לספוג את הנוזלים המיותרים. - מטגנים את הבצל. - מרכיבים את הטארטלטים: מסדרים את עגבניות השרי על עיגול הבצק (משאירים את הסנטימטר החיצוני נקי), מפזרים את הבצל, המוצרלה והפסטו. מורחים את שמן הזית וזורים את המלח הגס והפלפל השחור. - אופים ב-180 מעלות כעשר דקות או עד שהבצק מזהיב. פילה בעשרים שיני שום - 5-6 פילה אנשובי (לא חובה) - 23 שיני שום קלופות - 350 גרם פילה בקר - שמן זית מתובל בטימין, רוזמרין ופלפל שחור - 1/2 כוס ציר (*) - מלח ופלפל - מטגנים את פילה הבקר רק על מנת לאטום אותו מכל הצדדים. - חורצים את פילה הבקר ודוחפים לחריצים את האנשובי ו-3 שיני שום, מורחים בתערובת שמן הזית. - מכניסים את הפילה לתנור בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות, מורחים מדי פעם בתערובת שמן הזית. - מרתיחים את הציר ומוסיפים את 20 שיני השום הנותרות, מבשלים במשך חמש דקות על אש נמוכה. - מוציאים את פילה הבקר מהתנור, מפזרים מסביבו את שיני השום והנוזלים הנותרים ומגישים. תפוחי אדמה דופין - 400 גרם תפוחי אדמה קטנים - 50 מ"ל שמן זית - 100 מ"ל שמן חמניות/סויה/תירס - 1 כפית טימין קצוץ - 1 כפית רוזמרין קצוץ - מלח גס, פלפל שחור - מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם מתרככים. - מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים בו תבנית עם שני השמנים ונותנים להם להתחמם היטב. - משפשפים את תפוחי האדמה בתבלינים ומניחים בעדינות בשמן החם, אופים במשך 45 דקות או עד שמזהיב, עם שני ערבובים באמצע. - מגישים מיד. גנאש שוקולד אוורירי - 100 גרם שוקולד מריר איכותי - גרם שמנת מתוקה מוקצפת היטב - 2 כפות קוניאק - ממיסים את השוקולד במיקרו או בסיר קטן שנמצא בסיר עם מים כמעט רותחים. - מערבבים פנימה את הקוניאק. - מקפלים בעדינות לתוך הקצפת. - יוצקים לתוך כוסות בעלות רגל גבוהה ומצננים. - מגישים קר (*) ציר אפשר להכין מכל שאריות הירקות והבשר (קליפות, עצמות, עור וכו'), לבשל במשך לפחות שעה ולסנן, לאחר מכן ניתן להקפיא ולהשתמש בשעת הצורך. אפשר גם להשתמש באבקת מרק, זה פחות טוב, אבל לא נורא
בתאבון ובהצלחה!

נשמע מצוין. כמה שאלות בבקשה

קודם כל אציין שלא היה לי הזמן הדרוש להכין ערב קודם ולכן הכל יוכן במקביל עד כמה שאפשר. לא לגמרי הבנתי איך אמורים להיות בסוף הטארטלטים - סגורים או פתוחים? אם יש תמונה זה יעזור. מעבר לזה, רוטב הפסטו הוא די חזק לנו. האם יש רוטב אחר שניתן לשים? או אולי עוד רעיון למנה ראשונה עם קצת פחות התעסקות, רק בגלל הזמן כמובן. אשמח לנסות להכינה בפעם אחרת. 350 גרם פילה בקר, האם הוא מגיע בנתח אחד? האם בשר הפילה הוא בשר שמן? אם כן, אני מעדיפה בשר פחות שמן. את שיני השום, אלה שמכניסים לפילה ואלה שמכניסים לציר צריך לפרוס או להכניסן שלמות? כמה זה 50 מ"ל שמן זית ו-100 מ"ל שמן חמניות (קנולה גם טוב?) כתבת "גרם" שמנת מתוקה. אני מניחה שיש כאן טעות אז כמה גרם צריך? לגבי הציר - אם אפשר הסבר קצת יותר מדויק אני אשמח. לא בטוח שאספיק להכין אבל לפחות שיהיה לפעמים הבאות. המון המון תודה!!

roihand1

New member
100 גרם שמנת מתוקה, כמובן ../images/Emo9.gif

הטארטלטים פתוחים, מצורפת תמונה, זה לא בדיוק זה, אבל זה הרעיון הכללי
את יכולה לוותר על רוטב הפסטו או לפזר פטרוזיליה קצוצה דק. הפילה הוא נתח רזה, והוא מגיע בנתח אחד, את יכולה לבקש מהקצב שיחתוך לך בדיוק. שיני השום נשארות שלמות. 50 מ"ל זה רבע כוס, ושמן קנולה הוא גם טוב. הכמות לא קריטית, לא חשוב מאוד לדייק. לגבי הציר, כשאני עובד במטבח אני שומר בצד את כל קליפות תפוחי האדמה, הבצל והשום, כל גבעולי הפטרוזיליה וכו'. שם אותם בסיר עם מים ומבשל שעה או שעתיים ולאחר מכן מסנן. רעיון אחר למנה ראשונה, גם כן עגבניות עגבניות ממולאות בפטרוזיליה - 2 עגבניות אדומות ויפות - 1 צרור פטרוזיליה קטן, קצוץ דק - 3 שיני שום מעוכות - 3 כפות שמן זית - מלח גס ופלפל שחור - טימין - מורידים לעגבניות את ה"כובע" ומרוקנים את תוכנן בכף. - קוצצים את פנים העגבנייה ומערבבים עם שאר הרכיבים. - ממלאים את העגבניות ואופים ב-180 מעלות במשך 10 דקות. פשוט וטעים

וואו כל המתכונים האלה עושים לי חשק

ללכת עכשיו הביתה ולהתחיל להכין אותם, אבל זה יצטרך לחכות לערב
אני חייבת לציין שהטארטלט נראה מצוין ועושה חשק אך לא נראה לי שיהיה לי הזמן הדרוש לכך היום. בכל מקרה, אם תוכל לומר לי מהו בערך גודל של קוטר 12 ס"מ? או איך ניתן למדוד זאת כדי שאדע לפעמים הבאות. לגבי הפילה, האם מומלץ לאטום אותו במחבת פסים? ולגבי הקינוח - אין לי קוניאק, האם משקה אחר יתאים או שצריך לחשוב על משהו אחר? ושוב לגבי הציר, פשוט להניח את הקליפות, הגבעולים וכו' בלי שום מים או איזושהי תוספת? אגב, את תפוחי האדמה הקטנים אין צורך לקלף נכון? תודה רבה על העזרה ומצטערת על עודף השאלות פשוט בחלק מהדברים עוד לא יצא לי להתנסות ואני מעדיפה להיות בטוחה כאשר אני מכינה.

roihand1

New member
../images/Emo140.gif

אני לא מצליח לחשוב כרגע על משהו בקוטר של 12 ס"מ שיוכל לשמש כדוגמה, אבל את הגודל, בסופו של דבר, את יכולה להתאים לרמת התאבון
את הפילה הייתי ממליץ לאטום במחבת רגילה, עם מעט שמן, ממש לכמה שניות מכל כיוון. כל משקה אלכוהולי חזק יתאים, אבל גם אם אין לך כלום, זה לא נורא, אם השוקולד טוב - המנה תצא נהדרת. את הקליפות והגבעולים שמים בסיר עם מים - ולא צריכים להוסיף כלום מעבר לזה (למרות שכמובן שאפשר להוסיף תבלינים אם רוצים). ואת תפוחי האדמה אין צורך לקלף, כל הקסם בקליפה
את מוזמנת לשאול בלי הגבלה, בשביל זה אני פה!
בהצלחה

אמרת בלי הגבלה - אז הנה עוד כמה שאלות ../images/Emo13.gif

העיקר שבסוף ייצא מוצלח. בצק עלים - כאשר קונים אותו הוא מלבני? (פשוט אף פעם לא עבדתי עם בצק עלים) כי אם כן, האם אני יכולה לחתוך אותו למלבן כמו זה שהראית לי בתמונה? או שיש סיבה מיוחדת שצריך לחתוך אותו לעיגולים או שחשבת על כך רק מבחינת צורת ההגשה? לגבי הקינוח - יש לי משקאות אחרים, אני פשוט לא יודעת כיצד ישתלב הטעם. וויסקי יתאים לדעתך? וכאשר אני ממיסה את השוקולד, זה ללא חמאה? ולגבי הציר - כמה מים? אף פעם לא הכנתי.. וכמובן המון תודה!

לגבי פילה הבקר

כדאי אולי לבקש מהקצב לחתוך אותו לשניים או שאת זה כדאי לעשות אחרי הוצאתו מהתנור?

roihand1

New member
סליחה על העיכוב ../images/Emo13.gif

בצק העלים מלבני בהתחלה והחיתוך חשוב רק מבחינת ההגשה, כך שאפשר לחתוך לכל צורה שרוצים (רק לא להתעסק איתו יותר מדי). וויסקי ישתלב נהדר, למעשה זה השילוב המועדף עליי, אבל רוב האנשים מעדיפים קוניאק בשוקולד
אין צורך בחמאה, השוקולד והשמנת המתוקה עשיריפ מספיק בשומן. לגבי הציר, את צריכה לכסות את הירקות ולהוסיף עוד 2-3 סנטימטרים מים.

../images/Emo41.gif עדכונים

הכנתי אתמול ויצא מעולה!!! אז ככה: בסופר לא היה פילה בקר אז קניתי צלי כתף עגל, הכנתי באותה צורה ויצא ממש טוב. למנה ראשונה הכנתי בסוף את העגבניות הממולאות שיצאו נהדרות וטעימות. (לא ויתרתי על הטארטלטים, הם יוכנו בקרוב). תפוחי האדמה יצאו מצוין גם כן, הוספתי גם סלט קטן עם עגבניות שרי ובצל סגול. וגם הציר לבסוף יצא נהדר והפיץ ניחוח מעולה בבית. לצד הארוחה היה גם יין אדום שהולך טוב עם בשר כמובן. רק עם הקינוח שלכאורה נראה הכי פשוט קצת הסתבכתי אבל גם הוא יצא בסדר והיה טעים. בכל אופן, אשמח לדעת מה היה לא בסדר עם הקינוח - המסתי שוקולד על באן מארי, הקצפתי את השמנת המתוקה, לשוקולד לבסוף הוספתי ליקר שקדים ולאחר שהוספתי אותו השוקולד התחיל קצת להתקשות ונהיה פחות נוזלי. העברתי את הכל לשמנת המתוקה, ערבבתי בתנועות קיפול (האם צריך להקציף במערבל או שידנית מספיק?), היו קצת גושים של שוקולד והגוון לא היה שוקולדי לגמרי (או שכך זה אמור להיות?) בכל אופן, העברתי לכוסות גבוהות והכנסתי למקרר בערך לשעה. כשהוצאתי ואכלנו הוא היה יחסית נוזלי, האם כך הוא אמור להיות או אולי סמיך יותר? יש לציין שבין זמן ההקצפה של השמנת המתוקה ועד שהעברתי אליה את השוקולד עברו בערך 10 דקות, האם זה גם משפיע? זהו, בסך הכל יצא מעולה ושנינו נהנינו מאוד. המון תודה לך על כל העזרה. אני כבר חושבת על מה אוכל להכין היום
נ.ב - נורא רציתי לצלם ולהעלות תמונות אבל סיימתי את הכל די ברגע האחרון ואחרי שראינו את הבשר כבר לא יכולנו להתאפק אז מקווה שבפעם אחרת.

roihand1

New member
שמח לשמוע ../images/Emo13.gif

וכל הכבוד!
לגבי הגנאש, ככל הנראה השוקולד לא היה חם מספיק... אעלה כאן בקרוב הסברים לגבי איך עובדים עם שוקולד בלי מדחום (מתוך הנחה שלרובנו אין אחד כזה בהישג יד)
מצורפת תמונה של האופן שבו הגנאש אמור להיראות.

טוב אז עכשיו ברור לי שהגנאש לא יצא טוב

השאלה אם לא עשינו רע בכך שאכלנו אותו בצורה אחרת? אני מתכוונת אם לא עשינו רע לבטן?
אבל לגבי השוקולד, לדעתי הוא היה חם מספיק, השארתי אותו לא מעט זמן על האש והוא היה נוזלי ובסדר גמור רק ברגע שהוספתי את ליקר השקדים הוא התקשה ואז היה קשה לערבב אותו עם השמנת. בכל מקרה, נשאר לי עוד לא מעט מן התערובת, האם יש דרך להצילה ולעשות גנאש כמו שצריך?

roihand1

New member
את יכולה להמיס את התערובת מחדש בבאן-מארי

לצנן במקרר ואז להכין מזה טראפלס (לגלגל בידיים יבשות כדורים קטנים ולטבול בקקאו), או פשוט למזוג את זה לתבניות קרח, להכניס למקפיא ולהוציא אחרי שעתיים-שלוש (לאחסן בקירור לאחר מכן).

התערובת כוללת עכשיו את השמנת המתוקה

זה יהיה בסדר להמיס אותה? אם אמיס את התערובת היא תקבל גוון שוקולדי? אני עוד לא יודעת איזה משתי ההצעות אבחר אבל לגבי הטראפלס אחרי שגילגלתי וטבלתי בקקאו, האם להכניס למקרר/למקפיא? ואם אני מוזגת את לתבנית קרח כמו בהצעה השניה זה עדיין לא יהיה בגוון שוקולדי או שגם כאן אני צריכה קודם להמיס? תודה!

roihand1

New member
הסיבה שאין גוון שוקולדי

נובעת מערבוב לא מוצלח של החומרים. המסה מחודשת וערבוב טוב יניבו את התוצאה הרצויה
את הטראפלס שומרים במקרר, ואם את מוזגת לתבנית קרח אחרי ההמסה, זה בכל מקרה יהיה בצבע שוקולדי (בהנחה שהיחסים בין החומרים היו נכונים מלכתחילה). בהצלחה

סליחה על עודף השאלות

אני פשוט נורא רוצה להבין איפה טעיתי. החומרים היו נכונים, שמתי 100 גרם שוקולד מריר (עם 60% מוצקי קקאו) המסתי אותו היטב. הוא היה נוזלי לגמרי. השארתי על האש ובינתיים הקצפתי את השמנת המתוקה (250 מ"ל - זה 100 גרם?). הוספתי ליקר שקדים לשוקולד ובנקודה הזו הוא הפסיק להיות נוזלי והחל להיות יותר סמיך (ואפילו קצת נדבק לסיר) והקשה על הערבוב שלו. העברתי לשמנת המתוקה, השוקולד היה גושי בחלקו מה שהקשה על הערבוב. אני אשמח להבין אם הוא צריך לצאת נוזלי או יותר סמיך כי מהתמונה שהצגת קצת קשה לי להבין. (בכל אופן, יש לציין שגם כך הוא היה טעים אבל אני מעדיפה שהוא ייצא כמו שהוא צריך להיות). ולגבי ההצעה השניה (לא הטראפלס) זה בעצם יהיה סתם קוביות שוקולד או שגם לזה יש איזשהו שם מרשים?

roihand1

New member
אוקיי ../images/Emo9.gif

250 מ"ל שמנת מתוקה זה בערך 250 גרם...
עכשיו לגבי השוקולד, האם ערבבת היטב אחרי שהוספת את ליקר השקדים? טראפלס קוביסטיים?

../images/Emo9.gif

נו טוב, לפחות עכשיו אני יודעת מה היתה הטעות.. ונראה לי שכדאי לפרסם כאן טבלת המרות מסודרת
וכן, ערבבתי היטב, אבל זה התקשה ממש מהר ולא נתן לי ממש הזדמנות. האם עכשיו שהתגלתה הטעות, אני עדיין יכולה להכין ממנה טראפלס או טראפלס קובייסטים?

למעלה