שתי שאלות במכינקה

שתי שאלות במכינקה

שאלה ראשונה בקשר לכוח המדומה. השאלה היא מהו כיוונו של הכוח המדומה ? עם/נגד כיוון תאוצת המערכת הלא אינרציאלית או שזה כיוון אחר?! נראה לי נגד אבל אני רוצה לוודא . שאלה שנייה ^ קרונית נעה על מסילה אופקית במהירות קבועה V=V0 X ברגע t=oמפעילים את בלמי הקרונית והיאר מאיטה כך שמהירותה בזמן היא : αt- V=V0e בכיוון X בזמן t=0 מסה m משוחררת מתקרת הקרונית מגובה h , באיזה מרחק אופקי (d) מנקודת השחרור פוגע הכדור ברצפת הקרונית? ונתון כי : v0=40 h=180m α=0.0208 1/sec g=10 תדוה

א m י ר

New member
לגבי השאלה הראשונה

נניח שכבר יש לנו את תרשים הכוחות שיצייר צופה א שנמצא במערכת אינרציאלית ושמסתכל על גוף שמאיץ ביחס למערכת הזו. אם אנחנו רוצים לדעת איזה תרשים כוחות יצייר צופה ב שמאיץ ביחס למערכת האינרציאלית אז מה שיש לעשות זה לקחת את התרשים של צופה א ולהוסיף עוד כוח גודלו של הכוח הוא המסה של הגוף כפול תאוצתו של הצופה ביחס למערכת האינרציאלית. כיוונו של הכוח הוא הפוך לכיוון התאוצה של הצופה (ביחס למערכת האינרציאלית). הכוח שצופה ב הוסיף הוא הכח המדומה הנקודה החשובה פה היא שהכוח המדומה מושפע מתאוצת הצופה ולא מתאוצת הגוף. כלומר לצופה ב יכולה להיות תאוצה שונה מלגוף ובכיוונים שונים. הבעיה היא שבד"כ שמים את הצופה על הגוף עצמו ואז גם לצופה וגם לגוף יש את אותה תאוצה ביחס למערכת האינרציאלית ואז מתחילים להאמין שדווקא תאוצת הגוף היא זו הקובעת, אך זה לא נכון. את השאלה השנייה אני משאיר לך

yoni162

New member
לגבי השאלה השניה

הדבר היחיד שמעניין אותך זה ההעתק האופקי של הכדור ושל הנקודה ששממנה הוא שוחרר. קודם כל מסגרת הזמן הרלוונטית היא הזמן שלוקח לכדור לעבור את הגובה h, אני מניח שלא זאת הבעיה. בזמן הזה הוא עבר מרחק אופקי במהירות קבועה, שהיא המהירות של הקרונית בזמן t=0 (להציב 0 בנוסחת המהירות, לראות מה יוצא). הוא נע במשך זמן הנפילה שלו במהירות קבועה ועובר מרחק מסויים, בעוד שנקודת השחרור מבצעת תנועה בתאוצה קבועה, פשוט תציבי את הזמן הכולל במשוואת ההעתק של הקרונית. המרחק שמחפשים d הוא ההפרש בין שני ההעתקים, כלומר העתק הכדור פחות העתק הקרונית, וברור לך שהכדור עבר מרחק גדול יותר, כי בזמן שהוא נע במהירות קבועה, הקרון כל הזמן האט.

טום הוק

New member
הצופה שיוני שם כדי לפתור נמצא על

הארץ ולכן הצופה צריך לחשב תנועות של שני גופים , הקרונית והמסה. דרך נוספת לפתור את זה היא לשים את הצופה דווקא על הקרונית ואז הצופה צריך לחשב רק את התנועה של המסה בתרשים הכוחות של הצופה על הקרונית יש להוסיף את הכח המדומה שדיברנו ואז אפשר לראות שהצופה על הקרונית בעצם רואה זריקה אופקית אני מניח שהבנת גם בלי ההסבר הזה אבל זה היה בשביל לחדד יש שאלות שפשוט הרבה יותר קשה לפתור כשהצופה נמצא על הארץ ואז אין ברירה אלא לחפש מקום נח יותר לשים אותו

למעלה