שתי מילים

שתי מילים

1. אמרו לי שלמילה 'אחושילינג' (שזה בסלנג) יש פרוש במרוקאית.. מישהו יודע מהו? 2. מה זה 'בלאט'?

Eldad S

New member
באשר לשאלתך

השנייה, "בלאט" זה משהו כמו "לעזאזל!", "לכל הרוחות!" - ברוסית. היות שיש לשתי השאלות האלה אופי כללי, ייתכן שבפורום בעל אופי כללי יותר, כמו "שאלה קטנה" (מס' 251 בשַּלָּט התפוזי), יידעו יותר.

feldrave

New member
אלדד צודק בעיקרון...

רק ש"בלאד" (блядь) היא בעלת קונוטציה הרבה יותר חזקה וגסה מ"לעזאזל". משהו כמו "זין!"

Rivendell

New member
חצי ../images/Emo32.gif קללה נפלאה ברוסית

שאני מרגישה צורך לחלוק: נידראזויטיה סויניה. אני לא משוכנעת שככה כותבים את זה, אבל ההגייה היא - nid da razvitaya svinya (אני לא יודעת לנקד
...) והמשמעות - חזירה לא מפותחת. אתם חייבים להודות שזה מאוד שימושי.

Wednesday

New member
זה היופי שבקללות ברוסית -

הן הרבה פעמים כוללות פשוט שמות של חיות (בעברית אני מצליחה לחשוב רק על חמור) ואיזשהו שם תואר בעל קונוטציה של לכלוך, או של גועל. יוצא מאוד ציורי. (ד"א- svinya זה גם חזיר- אם בא לך להשתמש בביטוי על זכר
)

Eldad S

New member
ניצול שרשור - ל-Wednesday:

עניתי לך בפורום שלנו לגבי השפות המומלצות והדרך ללימודן - קראת את תשובתי?

ronlin2

New member
אם כבר מדברים... סיפור מצחיק

היה לי ידיד דובר רוסית וחברות שלי אמרו לי לומר לו משפט ברוסית, ואני, כמו תוכי, חזרתי על המילים בלי לשאול מה אמרתי. בתכל'ס מה שאמרתי היה "יא חצ'ו טיבייה תרחט ד'אוטרה" - או משהו בסגנון, שזה אומר "אני רוצה לדפוק אותך עד אור הבוקר"... מסכן הידיד שלי - לא הבין מה אני רוצה מהחיים שלו....

Rivendell

New member
אתמול למדתי עוד מילה נפלאה

יאזבה" (yazva), שזה פצע מוגלתי, ואפשר גם להגיד את זה על אדם. למשל "קקיה יאזבה" - איזו יבלת מוגלתית. מקסים.

Eldad S

New member
Kakaja jazva!

אוי, כמה מקסים
ואת רוצה עוד משהו? Ax ty zaraza! [אח, טי זראזה!] אח, איזה פגע רע אתה/את! חבר'ה, דוברי הרוסית, כיצד אתם מתרגמים Zaraza?

Eldad S

New member
תודה, כך חשבתי.

אבל חשבתי שאולי מסתתר כאן עוד איזה פירוש שאני לא מכיר. דרך אגב, תמהתי כשלמדתי את הביטוי הזה ברוסית, כי בפולנית zaraz פירושו "מיד", "תיכף ומיד". האם יש קשר?

Apella

New member
לדעתי אין קשר.

לדעתי המילה zaraz היא חיבור של za+raz (שזה תרגום מילולי של at once), כלומר תחילית פולנית. לעומת זאת המילה zaraza יש לה זיקה בפולנית ל-zarazek שזה מיקרוב.

והמוני עם ישראל..

משתמשים ב-'קיבינימאט' על ימין ועל שמאל, ואם רק היו יודעים שמדובר במעשים שהיו עושה לאמא של המקולל (מפאת הצנעה, בוא נחסוך), היו בולעים בחזרה את המילים (ואם לא המוני העם, לפחות מרצים באוניברסיטה...)

ריוונדל, ההתלהבות שלך ממש מרנינה../images/Emo9.gif

ולמילים קצת פחות קללתיות אבל שאני מאווווווווד אוהבת: 1- דוּדקי- DOODKI שימוש- כמו הקריאה "נעליים!" בעברית. דוג': "בטוח אני זוכה מחר ב50 מיליון!" " דודקי!!". 2- סקלירוֹז- SKLIROZ תרגום מילולי- שכחה. כ"כ שימושי במקום להגיד לחברה שלך "איזו שכחנית את!". סקלירוז, קצר וקולע. קלאודיה, נשיאת "האגודה-לשילוב-מילים-רוסיות-קצרות-וקולעות-בעברית" <ולא רק מילים לועזיות ממוצא אנגלי ואמריקאי
>.

Eldad S

New member
לא נשיאה ולא נעליים! ../images/Emo9.gif

יפה, קלאודיה! ב... [טוב, לא בבאזל, במקרה זה] יסדת את פינתך: "פינת השילוב - מילים רוסיות קצרות וקולעות בעברית". את מוזמנת מדי פעם להוסיף ולהעשיר אותנו, כיד הדמיון הטובה עלייך, או כיד המוזה הנחה עלייך. אם יורשה לי להעיר לגבי doodki (
, לא הכרתי...) - זה אולי מקביל ל-"לא נעליים", בעברית. במילים אחרות: "לא 50 מיליון ולא נעליים"

../images/Emo24.gif אלדד,

ובכן שנינו צודקים <איזה נשיא יכנס לעימות עם יועצו האישי ?
>. הביטוי שאתה הצעת הוא כנראה המקור. ברבות השימוש, הגיעה המילה לידי כך שנשתמשה גם כ"נעליים" לבד, בסלנג העכשווי. אישית, ואולי אני טועה בשימוש <אפשר לטעות בשימוש של סלנג?>, יצא לי להגיב ב"נעליים!" בהרבה מקרים. אבל כמובן, זכות הראשונים היא של הביטוי "...ולא נעליים".

למעלה