שתי חידות מעניינות

שתי חידות מעניינות

1. מבניין בעל 100 קומות זורקים כדור בדולח מהקומה ה-X. ידוע כי מקומה Y מסוימת נשבר הכדור, ומתחת לקומה זו, הכדור נשאר שלם. בעזרת 2 כדורי בדולח זהים כאלה, כיצד ניתן למצוא במספר מינימלי של זריקות מהי אותה קומה Y (אם כדור נשבר, לא ניתן להשתמש בו שוב) 2. בחידה הזו נתקלתי לאחרונה, ולאחר הרבה מחשבה, אני עדיין שואל את עצמי איך ניתן לפותרה (בניגוד לחידה הראשונה, שלה אוכל לתת את התשובה שהגעתי אליה): בחצר מעגלית שמוקפת ע"י גדר, יש עשב. אחלה עשב. נער צעיר קשר את סוסו בחבל להיקף החצר (לגדר) והשאירו לבדו יומיים, בטעות. נתון ועובדה שהסוס הרעב אכל את כל העשב שאליו הצליח להגיע וכמו כן נתון ועובדה שהשטח של העשב שנאכל היווה חצי משטח החצר המעגלית. הסוס הצליח להרחיק עד K מרחק מנקודת קשירתו. רדיוס החצר המעגלית - גודלו R. בקשת השאלה היא לבטא את Kבאמצעות R. בהצלחה!

איייייל

New member
אתה בטוח שיש לזה פתרון?

אני קיבלתי משוואה שנראית לא פתירה... מצד שני אולי אני מחמיץ משהו...

אני בטוח

נתקלתי בחידה הזאת בפורום אתר תלפיות (הגאונים של הצבא), וכמה שישבתי עליה לא הצלחתי. לא הבנתי את החלק הראשון של המשוואה שלך. אני מניח שיש פתרון יותר אלגנטי, אבל השאלה היא איך. אולי תנסה לפתור את החידה הראשונה, היא די חמודה.

איייייל

New member
הראשונה מוכרת מאוד

בקשר לשניה, המשוואה הראשונה היא (עד כדי טעות) חישוב ראש-בקיר של השטח שהסוס הגיע אליו (בעזרת הנוסחה לשטח משולש ושטח של גזרה מעגלית).

את השאלה הראשונה ראיתי בפורום

בדיוק כשגיליתי אותו לראשונה (הודות לאיגור). אח"כ ראיתי אותה בספר "מספר חזק", כולל הפתרון הנכון, אשר אכן הוצג ע"י אחד ממשתתפי הפורום.

yatir

New member
אפשר להפוך חלק מהחלקים במשוואה

שלך לפונקציות טריגונומטריות, אך עדיין לא נראה לי שאפשר לפתור את זה. אפשר להשיג קירוב ע"י שיאת ניוטון רפסון. אבל יש לי עוד דרך נחמדה להגיע לשטח שהחמור (או סוס, או כבשה, יש כל מיני גרסאות
) מכסה. גודל הקשת שהחמור מכסה ברדיוס r הוא (2r*acos(r/2, אפשר לקחת אינטגרל, מ-0 ל-r, ולקבל את השטח. יתיר

Fingertip

New member
מאיפה הגיע ה-a?

דרך נוספת: מחשבים את נקודת החיתוך, מוצאים את הזוית, מאסכמים באסכמת כפולה במערכת צירים קטבית, ומשווים למחצית/רבע השטח. כמובן שהרבה יותר קל לדבר מאשר לעשות... אהד.

pallidfool

New member
בבקשה

פתרתי לכל מספר טבעי של ביצים וגם לאינסוף ביצים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/Viewmsg.asp?id=631&msgid=10066781&place=702

נהדר ../images/Emo45.gif !

חבל שלא הבאת את זה גם בפורום מתימטיקה, לכן לא ראיתי את זה בכלל (בפורום חידות בדר"כ אין כל כך הרבה מתימטיקה, וכמו שראית, החבר'ה שם התקשו אפילו לחשב גובה חרוט, שנפחו 7/8 מנפח חרוט דומה נתון). בפורום מתימטיקה היתה מזמן-מזמן, כשרק גיליתי במקרה (הודות לאיגור) את הפורום, החידה על שתי הביצים, והפיתרון 14 התקבל כחלק השלם העליון של פתרון משוואה ריבועית, בדיוק כמו בספר "מספר חזק", אבל לא היתה ההכללה למספר ביצים כלשהו (עד כמה שאני זוכר). אולי מישהו יעזור למצוא אותה בארכיון לשם השוואה?

נדמה לי שהיה קודם, ל-2 ביצים בלבד,

פתרון מלא תוך כדי דיון-שרשור ארוך בבעיה. אז היתה גם חידת השבוע על "הטרומינו" עם הפתרון של SHARC. אולי זה היה בספטמבר?

Escova

New member
אני חושב שיש לי פתרון קצת אחר...

אני לא יודע מה זה נומרולגיה וכול שאר השמות הכבדים, אבל נראה שיש לי רעיון... מתחילים מהקומה השלישית וזורקים משם כדור ראשון. אם הכדור התנפץ, יורדים קומה מתחת וזורקים את הכדור השני, אם השני התנפץ, הקומה מתחת היא קומת הY אם לא התנפץ, הקומה ממנה זרקנו היא קומת הY . ככה ממשיכים בצורה של סדרה חשבונית (D=3, A1=3 ו AN=100 או 99 לאחר אומדן, וגם אם בכול הקומות הכדורים ישארו שלמים עד 99 , זה יהפוך את קומת מאה לקומת הY כיוון שאין מעליה עוד קומה) מכן נובע, שהכמות המקסימלית של זריקות היא 33. קיימת גם אפשרות אחרת, במקרה שקיימת אספקה בלתי מוגבלת של כדורים, ניתן ללכת לפי הדפוס הבא: להתחיל מהקומה החמישים, לזרוק כדור, התנפץ, עוברים לקומה 25, לא התנפץ , עוברים לקומה 75, וכך מצמצמים טווח עד שמגיעים לקומה המבוקשת (במקרה של שבר בחלוקה, כמו ½12 בקומה 25, נאלץ לזרוק כדורים מ2 הקומות, 12 ו13) אבל ראיתי איפשהו כאן מישהו שהגיע ל14, אני רוצה לדעת איך...

Escova

New member
יא איזה פדיחה !!!

נכנסתי עכשיו לקישור עם הפתרון וכול מה שכתבתי כתוב שם !!! ואני עוד השקעתי בזה... חחחחח... נו טוב, יש עוד חידות ?

למעלה