שתי הפגנות

אני חיפשתי מסתערבים בדולפינריום

שמעתי שמסתערבים מתכוונים לבצע פיגוע התאבדות כפרובוקציה.... הסיפור על פלסטינים שמתכוונים להפגין בשקט ללא זריקת אבנים ומסתערבים שמיידים אבנים על שוטרים נשמע לי אמיתי כמו הסיפור על הטבח בג'נין. יחד עם זאת, אינני שולל את האפשרות הזו לגמרי וקצרה ידי מלברר את העובדות לאשורן. ושוב, התשובה שלי לשאלתך (למה "נכנסים" בפלסטינים ול "נכנסים" במתנחלים?) היא פשוטה: כי המתנחלים הם "משלנו" והפלסטינים הם אויבינו. צה"ל והמשטרה אינם כוחות או"מ שצריכים לשמור על ניטרליות. הם פועלים כדי להגן על מדינת ישראל מפני אויביה.

אני אסביר לאט לאט, שתבין

אני לא הייתי בבילעין וגם לא בחומש או בגוש קטיף. אני לא זרקתי מימי אבן על שוטר (וגם לא על אדם שאינו שוטר). אתה הבאת כתבה על שתי הפגנות שבה יש טענה שכוחות הביטחון נוהגים "איפה ואיפה" - בהפגנת המתנחלים הם נוהגים בכפפות של משי ובהפגנת הפלסטינים עם המשתפ"ים שלהם מהשמאל הם נוהגים באלימות. ולכתבה הזו אני הגבתי והסברתי לך (כמה וכמה פעמים) שזו טעות מצידך לצפות מכוחות הביטחון שיהיו אוביקטיבים בסכסוך הישראלי-פלסטיני. כוחות הביטחון הם כוחות הבטחון של ישראל, לא מהאו"ם ולכן אל תצפה מהם לאוביקטיביות. הם מתיחסים למתנחלים כאל מי שמתיצב בצד הישראלי של הסכסוך ואל הפלסטינים כאל אויבים. ואגב, לגבי מסתערבים ופרובוקציות, התרגיל הזה לא מתבצע רק לגבי פלסטינים: האם לא החדיר השב"כ את אבישי רביב לתוך ארגוני הימין, האם לא היה זה רביב שחילק כרוזים של רבין במדי SS בהפגנת הימין?

ולסיכום - פשוט הודית בדברי ../images/Emo26.gif

הודית שקיימת איפה ואיפה. הודית שכוחות הביטחון שלנו מתייחסים בעדינות מופלאה כלפי "אנשינו", גם כשהם משתוללים ופוצעים. הודית שאותם כוחות הביטחון "אינם מתייחסים בכפפות משי" כלפי האויב - פלסטינים ואנשי שמאל ישראליים - גם כשמדובר בהפגנה שלווה ובלתי אלימה בהשתתפות אישי ציבור וחברי כנסת. היבעת תמיכה במצב זה. אז מה חידשתָ? מה יש כאן "להסביר לאט לאט"?

ערב רב

New member
מסתערבים של מג"ב השמידו מאחז

ליד חברון, בו נרצח בידי מחבלים נתי עוזרי ז"ל, וגירשו ממנו את אלמנתו וילדיהם. ממש עבודת-צוות. כשמפגיני ימין יתחילו לידות אבנים ובקבוקי תבערה על כוחות הביטחון, יהיה בסיס לטיעוניך. בינתיים, מפגיני הימין הבלתי אלימים זוכים למעצרים ממשוכים, לכתבי-אישום בהליך מהיר ולהרשעות שערורייתיות מצד השופטים ("בשל המצב בארץ בימים אלה"). מפגיני השמאל שחסמו כבישים רק אתמול, לעומת זאת, זכו לכל היותר לעיכוב של כמה שעות בתחנת המשטרה.

../images/Emo41.gif מסיבת עיתונאים על פרעות בילעין

האגודה לסיוע והגנה הקואליציה נגד הגדר הודעה לעיתונות 2.5.2005 עבור מזכירות מערכת/ריכוז כתבים/כתבי שטחים הזמנה למסיבת עיתונאים מחר (יום שלישי, 3.5.05) חיילים כפרובוקטורים: יחידות מיוחדות מופעלות בהפגנה נגד הרחבת ההתנחלויות עדויות וסרט וידאו חדש על פרשת בילעין במסיבת עיתונאים שתתקיים מחר בבוקר (יום שלישי 3.5.2005) ב11- בבוקר יוצגו סרטי וידאו חדשים המתעדים את פעולת של "יחידות מיוחדות" בפיזור הפגנה נגד הרחבת ההתנחלויות בכפר בילעין. ח"כ לשעבר אורי אבנרי, ח"כ ג'מאל זחאלקה, יומתן פולק ועדי ראיה אחרים יעידו על ההסלמה באלימות הצבא והמשטרה נגד מפגינים ישראלים ופלסטינים. מסיבת העיתונאים המאורגנת בייד הקואליציה נגד הגדר תתקיים מחר בשעה 11.00 בבוקר במשרדי המרכז לאינפורמציה אלטרטיבית ברחוב שלומציון המלכה 4, ירושלים. רקע: ביום חמישי שעבר (28 לאפריל) פוזרה בכח ואלימות רבה הפגנה של כאלף ישראלים ופלסטינים בכפר בילעין. כפי שמוכיחים סרטי הוידאו שיוצגו, חיילי יחידות מיוחדות מחופשים כפלסטינים ("מסתערבים") חדרו לשורות ההפגנה הבלתי-אלימה, וכפרובוקטורים החלו לידות אבנים. כאשר נחשפה זהותם החלו חיילי היחידה לירות באויר, תקפו את המפגינים ועצרו את תושבי בילעין ריאד ברנט ואליען אבו רחמה, שעודם מוחזקים במחנה המעצר עופר. תחת מסך העשן של "ההתנתקות" נבנות 2000 יחידות דיור חדשות בהתנחלויות מתתיהו, מודיעין עילית וקרית ספר, על אדמה שהופקעה מבילעין ומכפרים פלסטיניים סמוכים. נתיב "גדר ההפרדה" באזור זה נקבע על פי "תכניות המתאר" המציינות את שטחי הקרקע שהוקצבו ע"י ממשלת שרון להתרחבות ההתנחלויות.

עוד על בילעין

קריאה לתמיכה בריאד מוחמד יאסין ועליאן איברהים אחמד אבו רחמה אשר נעצרו בכפר בילעין בעת הפגנה כנגד הגדר רקע ביום חמישי ה- 28.04.05 נערכה בכפר בילעין, השוכן מול מודיעין עילית, הפגנה פלסטינית- ישראלית כנגד גדר ההפרדה הנבנית במקום. ההפגנה היתה אמורה להיות הפגנה בלתי אלימה, אך מיד עם תחילתה נתקלה בתגובה קשה של כוחות הביטחון הישראלים אשר ניסו לפזרה באלימות יתרה וללא סיבה. בין האמצעים אותם הפעיל הצבא הישראלי נכללו גם מסתערבים אשר פעלו בקרב המפגינים. מתוך מטרה לייצר פרובוקציה אשר תספק עילה לפיזורה האלים של ההפגנה יזמו הללו יידוי אבנים אל עבר הצבא. מארגני ההפגנה הפלסטינים ניגשו אל שני המסתערבים ודרשו כי יחדלו ממעשיהם. מתגובתם ניתן היה להבין כי הינם אנשי ביטחון ישראלים מוסווים. המסתערבים שחשו כי נחשפו גררו מתוך הקהל את מוחמד יאסין ועליאן איברהים אחמד אבו רחמה אשר ניסו למנוע את יידוי האבניים ובסיוע כוחות הביטחון הישראלים עצרו אותם. יש לציין כי המסתערבים לא לבשו שום פריט אשר העיד על זהותם כשוטרים, ולא הזדהו בעת המעצר ככאלה. השניים הובאו לתחנת המשטרה בפסגת זאב ומשם נשלחו למעצר במחנה עופר. מפגינים ישראלים אשר נכחו בתחנת המשטרה בעת שהועברו השניים, מספרים כי נראו חבולים, וככל הנראה הוכו בשעת המעצר. משפטם בבית המשפט הצבאי עומד להיערך בקרוב. אף כי עדיין לא הוגשו כתבי אישום נראה הם יואשמו תחת החוק הצבאי בתקיפת נותן שרות ו/או בתקיפת נותן שרות בנסיבות מחמירות. אם יורשעו הם צפויים לעונש של עד שלוש שנות מאסר. מעצרם של השניים הינו מעצר מיותר, המוכיח כי צה"ל נחוש בדעתו לחנוק כל שיתוף פעולה פלסטיני-ישראלי למען מאבק לא אלים כנגד הכיבוש, אפילו במחיר פעילות שחוקיותה מוטלת בספק וחוסר ההוגנות שלה זועקת. אנו פונים אליכם בקריאה לשלוח פקסים ומכתבים למערכות העיתונים ולרשויות הביטחון הישראליות על מנת לתמוך במוחמד יאסין ועליאן איברהים אחמד אבו רחמה ולדרוש את שחרורם המידי וללא תנאים של השניים.

gershon17

New member
פרעות?

כמו פרעות קישינב? אכן, כל אותם הרוגים רבים של פרעות בירעין...

../images/Emo41.gif פיקניק ב"יער הצבא האדום"

בהר אדר ליד אבו גוש, לכבוד יום השנה ה-60 לניצחון על הנאצים, בשבת הקרובה בבוקר. יש הסעות מהמרכז, ושילוט באבו גוש.

למעלה