שתי הודעות!

שתי הודעות!

כולם - כנסו עכשיו לפורום הנוער העובד והלומד והביעו את דעתכם על השרשור שנפתח שם, שאלעד כתב ואני כתבתי גם!חשוב!
בבקשה מכלכם תכניסו פעולות ופעילויות שזה ייכנס למרכז הדרה..אנחנו רוצים שיהיה מרכז הדרכה רצחני!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אז יאלה אל תהיו מעצבנים טוב?

shira g

New member
תיכנסו

תיכנסו לפורום של הנוע"ל ותראו איזה נאום כתבתי שם!

shira g

New member
ברור

ברור שאני בעד הפסקת היריבות... אבל אני בכלל לא בעד פעולות סמינרים וכו ביחד...זה פשוט לא יתרום לשום דבר וכמו שאמרתי שם...שתי התנועות יאבדו את הייחודיות שלהן

shira g

New member
כן אבל

אם זה מערך חד פעמי אז בטח המסרים שם יהיו התקרבות והקשבה לצד השני ומה אז? אז ננסה להבין אותם והם אותנו ואם נצליח...מה עם הערכים שלנו? נפסיק להאמין בהם ונתחיל להאמין בשלהם?

שירה וגלי

אז ככה קראתי מה שכתבתן בפורום שלנו ואני חייבת להגיד לכן כמה דברים אז ככה אני חושבת שסמינרים זה משהו שלא נוכל לעבור יחד מכיוון שבאמת אנחנו מתחנכים על דברים שונים. והסמינרים שלנו הם דברים שמיוחדים לערכים ולדברים שלנו אני מניחה שגם שלכם ככה. אני חושבת שהיריבות הזאת מטופשת בסך הכל אנחנו שנינו תנועות נוער. היריבות הזאת היא די מתבקשת אבל עד גבול מסויים ולדעתי עברנו את הגבול כבר מזמן. די ברור שכל אחד יחשוב שהתנועה שלו טובה יותר ושהערכים שאליו הוא מתחנך הם ערכים חשובים יותר. אבל שמתי לב למין תופעה מוזרה בקינים ובשבטים מצד אחד מדריכים יורדים ומשמיטים את השבטים או הקינים ומאשימים אותם בהשחטות של הקן והשבט וכו ואחר כך מצפים שהחניכים יהיו סבבה אחד עם השני. מדריכים הם דוגמא אישית לכל חניך ואין שום סיבה שחניך לא ישנא את התנועה השניה כשזה מה שמעבירים לו. כדי שמערך פעולות יצליח ביחד צריך שזה יבוא קודם כל מהמדריך שיאמין באחדות הזו שיכולה לתרום כל כך הרבה גם לשבט וגם לקן וכמובן לחניכים. אני לא חושבת שהכוונה במערך פעולות יחד הוא שכולם ישנו את הערכים ושיהיה להם את הערכים של התנועה השניה אבל אני כן חושבת שלדעת יותר על התנועה השניה ולהפתח יותר לערכים שלהם זה משהו שכן חשוב,אפילו חשוב כדי להיות "יריבים". אני חושבת שרעיון האחדות כמובן המוגבלת הזו היא רעיון לא רע בכלל בסך הכל אנחנו שנינו תנועות נוער ואין שום סיבה שנהיה בכזה כסח,שעבר כבר לדעתי כל גבול. ושירה בקשר למה שכתבת:"מה עם הערכים שלנו? נפסיק להאמין בהם ונתחיל להאמין בשלהם?".. אז אני חייבת לכתוב לך שממש לא...הערכים שלנו מדברים על דברים שונים אם את מאמינה בערכים של הצופים הערכים של הנוער העובד יכולים רק להוסיף לך את לא צריכה להפסיק להאמין בערך מסויים ולהכניס אחד אחר במקומו אלא להוסיף.. אני הייתי בצופים שנתיים וחצי ועדיין יש לי ערכים של הצופים בנוסף לערכים של הנוער העובד והלומד. זה רק מוסיף תאמיני לי..

יפה! זה בדיוק מה

שאני חושבת! וזב מה שבאתי להגיד! ורק דבר אחד - כשדיברנו על סמינרים ופעולות, לא התכוונתי של להעביר את הערכים של התנועות.. אלא על קירוב בין החניכים, שתיפסק היריבות המטומטמת..הבנת?.. ואגב, אני מאמינה מאוד מאוד בערכים של הצופים ושל הונער העובד..להדריך בשתיהן לא ייצא לי, כי זה בלתי אפשרי יחד, אבל אני ממש מקווה שאני אוכל לפחות להיות קצת..וזה מה שאני מתכונת לעשות..(אם בא לך ממש לשמוע פרטים תשאלי את יעל כ"ץ מהשבט שלך מכיתה ח'! סורי..קן חחח) זהו בנתייםםםם השעה אצלי 11 השעה 11 בערב

shira g

New member
אני אישית

גם חושבת שרוב הערכים של שתי התנועות מתאימים לי ואני מאמינה בהם... אבל בכל זאת... אני חושבת שאת ההתקרבות והשליטה העצמית (של לא להשחיט וכו'...) צריך לפתור בין מדריכים למדריכים וחניכים לחניכים מחוץ לפעולות ומחוץ לשעות הפעילות בתנועה... כמו שכשאני רבתי עם חברים שלי בנושא פתרנו את זה לבד... ותאמינו לי שאני בנאדם שמאוד שונא אלימות ומאוד בעד התקרבות אבל בכל זאת- אנחנו שתי תנועות שונות...זה פשוט יהיה מיותר...אין לי מילה אחרת...מיותר

holy roni

New member
אני בתור חניכה...

היי... אני רוני, חניכה מאפיק בהנהגת חיפה ואני די הרבה זמן פה בפורום אבל לא ממש כותבת הודעות... קיצר מה שרציתי לספר לכם קשור גם בשלומקה הרשקוביץ שלנו (פה בפורום אני משארת) שהיה בזמנו המדריך שלי... בקיצור אולי אחר כך הוא יגיד לי שקצת לא הבנתי את הפוינטה שהוא ניסה להעביר לנו בפעולה אבל מה שאני יספר בערך מה שאנחנו הצלחנו להבין.... זה היה יום הזכרון ליצחק רבין וכל האחוות עשו פעולות בנושא.... התחילה הפעולה ואז שלומי והמדריכה השניה אומרים לנו לאסוף כמה שיותר אבנים וספריי ושהולכים להשחיט את המחנה (שבט) של המחנות העולים שנמצא כמה רחובות מהשבט שלנו. בקיצור אנחנו היינו ילדים שידועים בהריסת פעולות וישר הבנו שמשהו לא כל כך בסדר שאומרים לנו ללכת להשחיט מחנה ביום רבין.... טוב מי שלא הבין נכון, זה לא שהמדריכים היו מרושעים ורצו ללכת להשחיט את המחנה אלא הם ניסו להעביר לנו משהו, כאילו משהו שניסו להראות לנו איך אנשים מסוגלים להנהיג קבוצה בדעה שלהם.... שלומי תקן אותי אם אני טועה (ואני די בטוחה...) אבל מה שניסיתי להעביר בהודעה הזאת זה שהדריכים בהחלט מסוגלים (לא אמרתי שכן, מסוגלים) להיות עורבים ביריבות בין התנועות (אולי נתתי דוגמא לא כל כך טובה כי אנחנו לא עשינו כל כך מה שהמדריכים אמרו, אבל הפוינטה, הפוינטה!!!) זהו....

shira g

New member
ררררררוווווננניייי מה המצב אחותי? ח

חחחחחח מה את עושה כאן??? לא כלכך הבנתי למה כתבת את מה שכתבת- מה ניסית להגיד בזה?

בלללעעע

New member
שירה..

אם עושים פעולת גישור בין ערבים ויהודים- ז"א שאם מצליחים ושני הצדדים מפסיקים לשנוא אחד את השני הערבים צריככים להפוך ליהודים או להיפך? לא- פשוט מפסיקה השנאה ואולי יהיה שיתו"פ. סה"כ בין תנועות נוער צריך להיות שיתו"פ כלשהו- אפילו אם מדובר בדבר הפשוט של לא להסית אחד נגד השני ולא לשנוא אחד את השני. הערכים גם ככה דומים מאוד- אנחנו עדיין נשאר שונים גם אם נעשה פעילות גישור, אבל לפחות נפסיק לשנוא אחד את השני.....

shira g

New member
ההשואה קצת לא במקום

גישור בין יהודים לערבים זה דבר הכרחי ועניין של חיים ומוות... נועל וצופים....זה לא עניין של חיים ומוות... יש מספיק דברים להעביר במערכים ולא לעשות דברים מיותרים... למשל קירוב בין יהודים וערבים (!!!) השבט שלנו עובד עם שבט ערבי (אתם רואים כמה שאני גאה בשבט שלי?)

בלללעעע

New member
אבל זה גם יכול להפוך לעניין כזה....

את אומרת שעד שזה לא מגיע לאלימות וטרור לא שווה גישור?.... כבר קרו מקרים של אלימות בין שתי התנועות- צריך גישור. אבל לא לחניכים- לשכב"ג. שכב"ג אח"כ יעבירו את זה לחניכים- אם בזה שהם לא ילבו את האש ואם בזה שיוותרו על פעולת שוקולד אחת בשביל להעביר פעולת סובלנות בין תנועות- וכן לי העבירו פעולה כזאת בכיתה ח'. וכל הכבוד שהשבט שלך עובד עם שבט ערבי!

shira g

New member
תראי אם זה בשביל המדריכים...

אם זה בשביל מדריך- כדי שלא יהווה דוגמא רעה לחניכים אז מצבנו גרוע... אסור מלכתכילה לתת למדריך כזה להדריך... אן לא יתנו למדריכים שלא מתאים להם התפקיד להדריך אז לא יהיה מי שיהווה דוגמא רעה ולא יהיה צורך בגישור... לפני שעושים גישור כל אחת מהתנועות צריכה לבדוק בתוכה מה מקור הבעיה ולפתור אותו קודם כל בינה לבין עצמה ורק אח"כ לפתוח את הנושא לשתי התנועות יחד

בלללעעע

New member
מי שלא מדריך עדיין נמצא בשכב"ג

ועדיין משמש דוגמא רעה... אני די בטוחה שרוב החניכים לא קולטים את התחרותיות הזאת מהמדריכים שלהם. וחוצמזה- אם יש שבט קטן- אי אפשר לוותר אפילו על מדריך אחד- גם אם הוא משמש דוגמא רעה בדיוק בקטע הזה. אני בטוחה שיש המון מדריכים שהם דמות מעולה לחיקוי חוץ מבתחרותיות בין תנועות הנוער- מה תעעשי- לא תתני להם להדריך?...... אצלנו אין את הבעיה הזאת כי השבט שלי זה התנועת נוער החילונית היחידה (יש בני"ע ואריאל- אבל אנחנו ביחסים מעולים איתם. התחרות היחידה על חניכים איתם זה רק על האתיופים במרכז קליטה שיש ביישוב שלנו...) ולכן אני לא יכולה לדעת בדיוק מה המצב במקומות אחרים....

shira g

New member
אולי יש...

אולי יש מקומות שזה ממש הכרחי (מקומות שהמצב הגיע לאלימות וונדליזם) אבל יש מקומות כמו באזור שלי שהתחרותיות מתונה ועם פרופורציות ופשוט חבל להתערב ולעורר משהו שלא פוגע באף אחד...

למעלה