שתי בעיות קלות מטסוג'י של דיוויס

azrielr

New member
שתי בעיות קלות מטסוג'י של דיוויס

Problem 1. White to play and capture the cutting stones. Problem 2. White to play and capture the cutting stones.

Mor L

New member
אני חושבת

שבשניהם זה אותו מהלך אם המאוזן זה אותיות והמאונך זה מספרים אז לבן משחק F7 בשתי הבעיות ולוכד את השלישיה של השחור

imdark

New member
אבל מה עם שאר הפתרון

מובן שזה הטסוג'י (למי שלא יודע קוראים לו "הרשת") בבעיה השניה מה את עושה אחרי האטארי של שחור (אני יודע שזה לא מסובך אבל אדיין צריך לדעת איך להגיב)

azrielr

New member
לבן צריך להרוג את האבנים החותכות

הוספתי מספרים ואותיות

יוסי1202

New member
תשובה לבעיה מספר אחת

אני לא בטוח מה אתה רוצה שאני יהרוג אבל לבן יכול להרוג לשחור 3 בO7 או להרוג 1 בN2 והבעיה השניה אין לי מושג

imdark

New member
אני יסביר

O6 N6 ואז המהלך הגורלי N5 אטארי N4 חיבור N7 אטארי אכילה או חיבור של לבן ואז עוד אטאריP7 ואכשיו שחור חופשי

imdark

New member
לא הצלחתם אז

אני פותר אבל רק את השניה(כדי שתנסו) תנסו להבין שלפעמים בעיות יותר קשות ממה שהן נראות וכך גם המצבים במשחק N7 זה דורש קצת קריאה אבל N7 הוא החולשה של שני השחקנים תראו שהסולם בP7 עד שלב מסוים לא מפריע ללבן אז החולשה היא לעצור את הסולם לפני שהוא יפריעה

imdark

New member
לא קראת את מה שכתבתי?

O7 הוא לא שימושי בגלל שאחרי האטארי של שחור לבן חייב לחבר ואז שחור מחבר תחשבי על N7 O7 הוא חלק מהפתרון או לפחות חלק מההיגיון של הפתרון בגלל שהוא יותר טסונג'י לשחור להראות לך? עם שחור אכשיו עושה אטארי ב 06 לבן מחבר N5 והמהלך הבא היה החולשה מקודם עם שחור N6 לבן עוצר אותו ברוגע עם M6 ולשחור יש שתי דרגות חופש והוא מת עום מוקדם יותר שחור מנה לאשות סולם בO7לבן יעצור עם P8 ועם שחור מנסה אכשיו להמשיך עםO7 אז לבן משחק רגוע בO8 ולשחור יש דרגת חופש אחת

imdark

New member
לא בדקתי את זה

בבעיה הראשונה אדיין עם כל הווריאנטים אבל אני מאמין שכן הנקודה החשובה היא האם הבנתם למה? זוהי רשת בגודל יותר רחב בעלת ערך גדול יותר

למעלה