שתיקה מעיקה

Mאיה

New member
שתיקה מעיקה

מן יום שכזה. שהשתיקה מלווה אותי. רוצה להוציא צעקה מתוכי ולא יודעת איך..גם לא ממש מבינה על מה..גם לא מבינה את ה-למה? מין שתיקה שעוטפת את הנפש, אולי היא מגינה עליה, אולי היא מונעת ממנה לצעוק. אין באפשרותי להצביע מה בדיוק כואב, מה בדיוק שותק. חשה שזה משהו אחר...לא ברור כזה. חשה שזה הכאב שלי- שאולי עולה שוב כעת, הבלבול בחיי- שעדיין לא הסתיים, וזה עוד משהו... הפיגוע! לאחר כל פיגוע שכזה אני מתכנסת בתוכי, הולכת לאיבוד בפנים. כואבת עם המשפחות, מרגישה חוסר אונים, חשה שרוצה להושיט יד, אבל מה היא כבר תעזור. עוד נפש איננה עימנו. עוד נשמה הלכה מבלי שהספיקה להשלים את ייעודה. ואני- כמה קטנה אני?!...כמה עלובה אני. ממשיכה עם חיי, דואגת לטרדות היום, יוצאת מבלה..הרי לא הייתי עושה כל זאת אם זו הייתה המשפחה שלי. כמה קטנה אני! ובאיזה זכות אני "בוכה" שעצוב לי ומר לי, באיזה זכות אני מקטרת על העולם? על השינויים בחיי, על הרגעים המרים...באיזה זכות? מול אובדן שכזה...קטונתי! ורע לי, כל כך רע לי. שאני כאן, הם הלכו ואינם, המשפחות כואבות -באיזה זכות אני מתיימרת להבין או לחוש את כאבן? מין יום שכזה...עצוב לי, והכי הכי כואב לי...שזה מין יום שכזה, אולי לא יום אחד..אבל מחר כבר הכל ישתנה. מחר כבר אחייך ואצחק, ואולי עוד הלילה כשאצא לבלות...כמה עלובה אני. ואל תאמרו, החיים ממשיכים, הרי יודעת זאת אני. יודעת ומלמדת אחרים. אבל ישנם חיים שנלקחו, כך באיבם. ישנם ילדים ומבוגרים שלא יחייכו שוב לעולם. ישנם משפחות שלא יתקיימו שוב כבעבר. אז רוצה הנפש לצעוק... אולי על מר גורלם?! אולי כי אני מרגישה כל כך עלובה? אולי כי החוסר אונים...משתלט? יש כל כך הרבה "אוליים"...אבל מה זה עוזר? שאלות שנזרקות לאוויר, הצעקה נשמרת בפנים, והלב...הוא מרגיש- וכואב לו. מין יום שכזה...מלווה בכאב. ואולי איננו סתם יום?... Mאיה (ברגע של עצבות)

ככ אני..

דממה שתמיד הולכת לפניי.. מחשבות על מה היה קורה אילו .. אבל הלב שמרגיש, לפעמים גם צריך מנוחה.. אז אנחנו יוצאים, ומנסים להמשיך. כואב.. לא יודעת.. קשה להמשיך.. כל יום הוא לא יום סתם. מי שאמר שכל רגע חשוב צדק.. קשה לי להבין. אבל מנסה. מנסה להבין שהם איתנו. מנסה להבין שאנחנו מאוחדים, גם אם לא נראה ככה ביומיום.. מנסה.. ואני עוצמת עיניים.. חושבת על פרחים.. חושבת על כוכבים.. ומקווה.. מקווה..

Mאיה ../images/Emo24.gif

גם לי כל פיגוע, משאיר כאב עצום. אובדן, משפחות נחצות, חיים נקטעים, אנחנו רואים את זה בכמה הודעות בחדשות, וממשיכים בחיים, והם נשארים עם הפצעים וכאב, מי כמוני שחויתי על בשרי את הסיטואציה, איך ידיעה אחת בחדשות תיארה את מה שקרה לחיי, וכולם המשיכו מסביב בחיים. אבל כן אומר לך, זו דרכו של עולם, כמה כואב לאמר אבל זו המציאות. גם אני מרגישה היום מועקה כזו , כבד לי בלב. אין לך להאשים את עצמך שאת ממשיכה בחיים, ויש לך את כל הזכות לכאוב על כאבך שלך,גם בימים כואבים אילו. כי כאב של אדם הוא כאבו, ולא משווים ושוקלים מה כבד יותר. רחל-נשמה

Mאיה

New member
את יודעת...

אני כבר כמה שעות אחרי כתיבת ההודעה. ואני יכולה להגיד לך בוודאות שאני לא מצליחה להרגיש טוב! לא יודעת, אולי הכל מתערבל, אולי דברים בחיי עולים פתאום, ואני משלבת בין כל הכאב. לא, אני לא מרגישה טוב! ואני חשה שזה לא סתם מין יום שכזה... אולי מתחילה לה תקופה חדשה... וזה לא מריח טוב..

Mאיוש,

כמה מוזר שכאשר אנחנו לא מרגישים טוב, אנחנו שוכחים שזוהי רק הרגשה ואנחנו שוכחים את נקודת המבט הרגילה שלנו שאותה אנחנו חווים מחוץ להרגשה הזאת. מיוחס לארכימדס המשפט: "תנו לי נקודת משען - ואזיז את העולם כולו!" בהתייחסו לעקרון המנוף. ואילו את, יקירתי, זקוקה עכשיו לנקודת משען, בכמה מובנים: - נקודת משען נפשית בתוך עצמך, הנמצאת מחוץ להרגשה הלא-טובה; - נקודת משען פיסית מחוץ לעצמך, שהיא העולם הנחמד והקורץ שסביבך; - נקודת משען נפשית מחוץ לעצמך, שזה החברים הנפלאים שאוהבים אותך; - נקודת משען פיסית בתוך עצמך, שהיא מה שאת עושה לעצמך... טוב, יאללה, עזבי נקודות משען וכאלה, מה שבטוח: באיזה שהוא שלב את תרגישי טוב, נכון??? (אין מה להתווכח עם העובדה הזאת, זה ברור!) אז למה לחכות??? למה לא עכשיו??? כאשר התמודדנו עם "המשימה", ראינו שיש לנו כל מיני תירוצים: - אני ארגיש טוב כש... - אני ארגיש טוב אחרי ש... - אני ארגיש טוב אם... אבל זה לא נגמר לעולם. להרגיש טוב זו בחירה של רגע זה. וזה מגיע כאשר אנחנו מפסיקים לתת להרגשה הלא-טובה תפקיד. תפקידי ההרגשה הלא-טובה: *** להזכיר לנו שמשהו לא בסדר *** להזכיר לנו שמשהו תובע את טיפולנו *** להזכיר לנו שאנחנו לא רוצים לשכוח... *** להזכיר לנו שאנחנו לא מסכימים ל... *** לדרבן אותנו למשהו... אז או-קיי, אז את בוחרת עכשיו להרגיש לא-טוב, כי... (השלימי את החסר. זו בטח אחת מהסיבות שלעיל, או משהו דומה לה) אז זאת הבחירה שלך כרגע? מותר להיות מבולבלים. אני מלא מבולבל, לפעמים. אני רוצה שתהיי שם בשבילי, כאשר אני מבולבל - ושתעזרי לי לחשוב. אני רוצה שתעזרי לי לחשוב בעדינות, בלי לזרוק עליי עצות ופתרונות... שתקשיבי, שתשאלי שאלות, שתאהבי, שתקבלי אותי בכל מצב כמו שאני, שתושיטי לי כל עזרה שאני אבקש - ושאם יהיה לך קשה לעזור לי בדרך מסויימת, לא תבהלי ולא תברחי, אלא תגידי את שעל לבך בכנות ובפשטות ובישירות. ואת כל זה אני רוצה לתת לך עכשיו - ואולי יותר מזה, שעליו לא חשבתי בעצמי. אני שלך ולרשותך, כאן, בתקווה שאוכל להיות לך לעזר, אבל את צריכה להשתמש בי. אני לא קורא מחשבות ואני לא יכול לעשות לך דברים, רק לאפשר לך להשתמש בי. ואני רוצה שתצליחי, רוצה שיהיה לך טוב, רוצה שתהיי בהירה ותדעי מה את רוצה ולמה ומתי... בשביל מה יש חברים? בשביל לרקוד ביחד בדיסקוטק? בשביל להגיד אחד לשני "אני אוהב/ת אותך, מותק"? בשביל לראות יחד סרטים? בשביל להתחבק? אולי, גם, כן, אבל אלה הם דברים נלווים. זה לא הסיבה שבגללה יש חברים. אני חבר שלך, בגלל שאני רוצה להיות חלק ממך, אני רוצה לקחת חלק בבעיות שלך, במטלות שלך, בקשיים שלך. אני רוצה לקחת חלק בנסיונות שלך להיות בהירה יותר, במאבקים שלך... רוצה להיות שם, איתך ולידך - גם כאשר אינני יכול לעזור ובטח ובטח כאשר אני כן יכול לעזור - כאשר את במצב כמו עכשיו, מבולבלת, מתמודדת, לא בטוחה, זקוקה למרחב שלך... אם הייתי במצב הדומה למצב שבו את נמצאת עכשיו, איך היית יכולה לעזור לי? האם היית מושיטה יד? האם היית תומכת? האם היית שם בשבילי? אז גם אני, מאיוש, רוצה את אותו הדבר. להיות כאן בשבילך. תקראי לי אגואיסט: אולי אני רוצה שתהיי שם בשבילי, כשאצטרך. לא אכפת לי למה. עכשיו אני כאן - בשבילך. שלך, בן

בן כהרגלך תמיד ../images/Emo39.gif

אתה משאיר אותי עם פה פעור ביכולת הכתיבה שלך. אם הייתי צריכה להגדיר חבר, הייתי לוקחת את התגובה שלך. אני חבר שלך בגלל שאני רוצה להיות חלק ממך Mאיה בן, הושיט לך יד בצורה כזו מרגשת, כולנו רוצים להיות איתך גם ברגעים עכשיו שקשה לך, כמו באותם רגעים שאת מחייכת ותומכת, תני לנו את הזכות להיות חלק ממך, כמה שרק תרצי. רחל-נשמה

Mאיה -חושבת עליך ../images/Emo45.gif

איך היום את מרגישה
אני רגילה לראות אותך, חזקה, אופטימית, מעודדת, אם עכשיו את ממש לא מרגישה טוב, אז משהו עובר עלייך, הלוואי והיית יכולה לשתף אותנו, שנוכל במשהו להקל, כמו שאת תמיד יודעת לאמר מילה טובה בשביל אחרים, ולהקרין מאהבתך, ומהאופטימיות שלך.
פרחים לפעמים לי גורמים להרגיש טוב יותר, כי הם בשבילי ההוכחה לכך שכמו שיש ימים שהם פורחים ומלבלבים ויש ימים שהם נבולים ונראים נפולים, ככה אני בחיים, לפעמים חזקה , אופטימית ופורחת , ולפעמים נופלת שבורה. אני שולחת לך פרחים שנראים פורחים (לפחות באייקון), אולי יצליחו להעלות על פנייך הבוקר איזה חיוך, והרגשה טיפונת יותר טובה.
המון אהבה רחל-נשמה

למעלה