שתילים חדשים

שקדי

New member
כמו שכבר הוזכר מעלי../images/Emo163.gif

בהחלט ישנה אפשרות שבסביבה ישנו שקד מזן אחר שהחרקים השונים מעבירים את האבקה ביניהם ומבצעים הפריה הדדית השקדים הנגועים שלך בלי לראות אני יכול לנחש שמדובר בצרעת השקד כמו בשקד של רעיה (היתה פה פעם אחת כזאת) בדרום הרחוק

raya

Well-known member
סליחה??????? אני עדיין כאן! ויפה שאתה זוכר את השקד ה"אומלל" שלי. והכל כמובן ברוח טובה... רעיה

טסונמי1

New member
מה ניתן לעשות כנגד הצרעת? חוץ מללפף

את העץ ברשת- במה לרסס?או להגמיע?מלתיון יעזור?

שקדי

New member
ני אגיד לך מה אני עושה

שני ריסוסים בהפרש של עשרה ימים בשני חמרים רעלים מאד מטאסיסטוקס ומונופז ויש עוד כמה נחמדים כנ''ל מי שיעיז לרסס ליד הבית בחמרים כאלו אסביר לו גם מתי איך ולמה

shlumbergera

New member
היי לחקלאי!נורא מעניין אותי למה אתה

מנסה שוב וחזור לבדוק את ענין ה"בלי הרכבה". למעשה, ברור שאתה יכול. וייתכן גם שתקבל עץ מניב פירות. אבל, הכל ב"אולי" "אם" "ייתכן". את שיטת ההרכבות המציאו לפני מאות אולי אלפי שנים. בטוחה ששקדי, אם ייכנס לכאן ידע לומר. עשו זאת ע"מ להיות על הצד הבטוח ולא על צד האפשר והאולי, כולל תסכול ומפח נפש. אז מה איכפת לך לנהוג לפי מנהג כולם? הרי המנהג הזה מגיע מהניסיון
אז מה מניע אותך בעצם?

Rebeccan

New member
רכבת? 1892 הראשונה בארץ ../images/Emo6.gif

היום כמעט ולא צחקת

כי.........

בגלל שאני רוצה למכור עצים במחירים זולים, אני וחבר שלי עובדים בתור גננים. ואני רוצה למכור לאנשים עצים עם הרבה פירות ופירות טעימים, ולא השגתי באף משתלה כנות לנשירים או חושחש להדרים, אם מישהו יכול להגיד לי איפה אפשר להשיג בזול כנות לכל העצים בפתח תקווה. חשבתי לכלוא שזיף ואפרסק וזה יהיה הכנה שלי לנשירים. ולכלוא אשכולית, לימון, ותפוז שכל פרי מייצג קבוצה במשפחת פירות ההדר, וזה ישמש אותי בתור חושחש. אבל פשוט לא רציתי כבר לשאול אותכם יותר מדי שאלות, וגם חשבתי לערבב זבל אורגני (בלי גושים) עם דשןנוזלי (וקצת זבל מהגינה) וזה ישמש אותי לאבקת השרשה, נ.ב. יש מישהו באזור פתח תקווה שיכול לשלוח לי ייחורים של עצי פרי מכל הסוגים בדואר? סליחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ותודה רבה גדולה מאוד מאוד

shlumbergera

New member
היי לחקלאי:טוב,עכשיו שאתה מסביר את

עצמך זה הרבה יותר ברור. ראשית, תיקון קטנטן. הביטוי המתאים הוא להכליא (ולא לכלוא), אבל בכל מקרה הבנתי אותך הרבה יותר טוב ממה שעד עכשיו. רצוי מאד שתוציא הודעה חדשה בה אתה מסביר שהנה להלן, השאלות המטרות הכוונות והרצונות שלך. מתוך ההודעה הזו תוציא בכל פעם, עבור כל שאלה, הודעה נוספת מתוך החלונית "תגובה". כדאי שתמספר את ההודעות-תגובות למשל: 1. איפה, באזור X אפשר לרכוש א' ב ' ג'... 2.מי יודע איך לתמחר עץ אגס בן שנה במיכל 10 ל'? 3. מה העלות הכלכלית אם קונה רוכב לעומת אם קונה שתיל מורכב? וכו' וכו', כדי שכל מי שקורא יבין מה המטרות והכוונות. ואולי אפילו כדאי שתכתוב קודם את הכל ב "וורד" כדי שתוכל לשנות לערוך ולסדר הכי טוב וברור ואז להעתיק ולהדביק. ואז, מבטיחה לך שכל מי שבקיא בנושאים שתעלה, גם המקצוענים וגם החובבנים, ייכנסו ויענו לך ותקבל עזרה ממשית. ותאמין לי, כשאתה מציג את המטרות שלך בצורה בהירה, עניינית וברורה, אין כאן אף אחד שחושב שאתה מציק או מפריע או מבלבל את המוח. להיפך. מהחווייה שלי את הפורום הזה, יש כאן המון אנשים שמוכנים לעזור מכל ה
. מחכה לראות את ההודעה החדשה שלך

gitta

New member
../images/Emo140.gif

כל הכבוד לך שלומברגרה, על לקיחת אחריות על הזולת ועל סבלנותך.

BloodyWolf

New member
התייחסות

נתחיל מהסוף - אבקת השרשה היא לא מצע השרשה. עד כמה שאני מבין את זה, היא מכילה הורמון המעודד הצמחת שורשים (אוקסין או תואם אוקסין), ולכן למרות שהדשנים מעודדים צמיחה, הצמיחה היא לאו דווקא לכיוון שאתה רוצה. אני לא רואה למה משתלה תחזיק כנות - הרי בפעולה מאוד פשוטה (עבורם) הם יכולים להכפיל את הרווח. אם אתה רוצה לגדל עצים כדי למכור אותם, אני מציע שתעשה קודם כל את החישוב אם זה משתלם - קח בחשבון גורמים נוספים חוץ מהעלות ההתחלתית (מים, דישון, עבודה פיזית וכד') כמו כן קח בחשבון מחלות עצים ועלויות טיפול, וגם קח בחשבון שכמו בכל דבר, גם בזה יש פחת (לא כל העצים שתגדל יצליחו). והכי חשוב - גידול עצים לוקח הרבה מאוד זמן. אם בכל זאת החלטת ללכת על זה (מאהבת המקצוע, ולא מאהבת הכסף), דובר הרבה על כך שכבר לא משתמשים בחושחש ככנה, מאחר שהוא רגיש לכל מיני מחלות ומזיקים בארץ. בתקופה זו עצי החושחש מלאים בפירות בשלים מהם אתה יכול לקחת את הגרעינים ולהנביט. גם דובר הרבה על הגימיק שנקרא "רב בוסתן" (כמה זנים על אותו עץ), ובד"כ התוצאה היא לא מה שאתה רוצה, ואחד הזנים משתלט על כל העץ (לפעמים הכנה). השתלמויות בנושא הרכבות יש במשתלות יגור כל כמה זמן, תנסה ללכת פעם (לא הייתי אף פעם אבל אני מאמין שזה בטוח יותר טוב מיריות באפלה). בהצלחה.

shlumbergera

New member
היי נסיכה,לפעמים הרוח עוצרת והאויר

דומם, ומשהו מבפנים נסגר ושותק. לפעמים ... תודה על הצומי
זה עוזר

למעלה