שתילים חדשים

שתילים חדשים

שלום, אחרי כל הכאבי ראש שעשיתי לכם עם ההרכבות והיחורים בסוף קניתי עצים וזהו אשכולית לימון יוריקה שזיף בלק המאר שקד אפרסק צהוב להתראות,

שקדי

New member
קיבלת החלטה נכונה...וצפויה../images/Emo140.gif

ובקשר לשקד אם אתה רוצה שיהיו לך גם שקדים בהמשך הדרך חייב להיות באזור גנך שקד נוסף מזן אחר שפורח באותו הזמן משום שכל זן שקד עקר לעצמו וחייב לקבל האבקה מזן אחר...בהצלחה

sagee77

New member
מה זאת אומרת ../images/Emo35.gif

אם הם מאותו זן זה לא יתן פרי ?

שקדי

New member
לא!!!!!!!!!!!!!!!!../images/Emo88.gif

אם נניח יהיה מטע של אלף עצים מאותו הזן באופן עקרוני לא יהיה פרי

ד ר א ל

New member
תמיהה

למה לא מרכיבים על שקד אחד שני זנים שמאבקים אחד את השני? אני יודע שעושים זאת באבוקדו

שקדי

New member
המשתלות לא עושות זאת../images/Emo163.gif

כי הן מיצרות את השתילים לבעלי מטעים גדולים שנוטעים כמה זנים בשורות נפרדות וסמוכות כך שהדבורים מעבירות את האבקה מזן לזן נוטע פרטי החלט יכול להרכיב שני זנים על העץ אם יש לו מי שירכיב עבורו

bel011

New member
אם כך אין טעם לטעת שקד בגינה....

דווקא נורא רציתי אבל לא בא לי להסתמך על השכנים....

שקדי

New member
לא בטוח......../images/Emo22.gif

אם בגינת השכן הסמוכה יש עץ שקד מזן שונה מזה שלך בהחלט תיתכן הפריה ביניהם החרקים יודעים לבצע זאת

bel011

New member
הבנתי...אבל אין לי מושג מה ישתלו

השכנים ואין לי חשק לבנות על זה שהם ישתלו

שקדי

New member
אז קחי עצה שהיא גם אתגר../images/Emo132.gif

שיתלי שתיל שקד ועל אחד מענפיו הרכיבי זן אחר ענף ההרכבה עלי...אם תעברי פה וגם היעוץ אונליין מובטח וכך תקבלי עץ ''דו זני'' ותהני מפרחה מגוונת ובעה''ש פרי מגדים

bel011

New member
תודה....אני אחזור אליך כאשר אעבור

רושמת לי ביומן לא לשכוח

shlumbergera

New member
בל,שתלי גם שתלי,עם או בלי שקדי-עדיף

עם, כמובן. אני שתלתי שקד מתוך אהבת הפריחה ללא כוונת רווח של פרי, ומבלי לדעת על המגבלה הזו. והוא, כמו גדול, הביא שקדים מתוקים להפליא החל משנתו הראשונה. כמעט בכל אזור קיימות שקדיות והדבורים וכל שאר המאביקים טסים מרחקים ע"מ לאכול. אותו דבר קרה לי עם תאנה שחורה. השכנים נבאו לי שחורות (ולא בגלל צבע הפירות) היות ונחוצה צרעה מסויימת שאם לא תגיע לפגות ו"תעקוץ" אותן אז לא יהיו פירות. הסתובבתי מכורכמת פרצוף והנה בשנה השנייה, מה אם לא שפע תאנים שחורות, מתוקות למות מהן, ושהשכנים יתפסו ירוקת. אז יהיו גם יהיו. כל הפלאות מתרחשות בטבע

יש לי עץ שקדיה יחיד בגינה, ולשכנים

הקרובים אין. למרות זאת יש לי המון שקדים נהדרים. כנראה שמספיק שיש עצי שקד בסביבה, גם אם לא הקרובה.

טסונמי1

New member
שקדי לא הבנתי את זה- לאחותי בגינה

שקדיה אחת בילבד יש עליה המון שקדים-[אים כי תמיד הם נגועים]

|טאבל, עפ"י פורום מז"ג ב-28 (תערוכת

גינון) צפויה .אולי,מע' רצינית כך שלאביב הנוכחי יש להתייחס בערבון מוגבל וזמני.

למעלה