אוקי הנה דעתי
זה נושא נורא בעייתי כי בני נוער זה דבר מאוד מוכלל - בתקופה הזו של מצבי רוח והבניה של האופי יש כל כך הרבה "סוגים" שונים של אנשים, לא ידוע איך עוד לומר את זה. תראו, גם אני בן 16. אני שותה כבר כמה שנים, ואני מודה שגם לי היתה תקופה שהייתי שותה זבל זול בשביל לדפוק את הראש, זה היה בערך תקופת המסיבות שיגועים... זה לא ארך הרבה זמן כי לאט לאט האנשים שהייתי מסתובב איתם התחילו גם לעשן גראס וזה היה יותר מידי בשבילי אז הפסקתי להסתובב איתם, בגל לזה הפסקתי ללכת להרבה מסיבות, הפסקתי להשתכר, ועם הזמן התחלתי להתעניין במקצוע הברטנדינג מה שהביא אותי להבנהיותר עמוקה של האלכוהול, שתייתו, מותגים וכו'. כבר כשנה שלא השתכרתי ממש, שאני שותה רק בכמויות קטנות ורק מה שטעים לי. העניין הבעיתי שמצד אחד זה יהיה יותר נכון ללמד נוער לשתות נכון ולא להגיד לא לשתות. הבעיה היא, שכשאני הבנתי שבגלל שרד בול הוא מעורר וודקה זה מדכא אסור לשתות אותם ביחד, אמרתי לעמי שאני לא נוגע בה ואכן לא שתיתי את זה אפילו פעם אחת. אבל לא כולם ככה, ויש שישמעו שזה דופק את הראש ולהפך ירוצו לנסות ! זה תוי באופי של בנאדם. התוצאה היא שאם ההגבלה על שתיה תהיה מחמירה אנשים שכאלה להפך ימרדו יותר ויידפקו יותר, ואנשים כמוני שאוהבים את השתיה כענין תרבותי, אפשר אפילו לומר כמו גורמנים שנהנים מאכילת מעדן יקר, יסבלו יותר מכיוון שאני לא מחפש איך למרוד ולשבור את החוקים אני מחפש איך לפתוח את עצמי לעולמות וטעמים חדשים, ללמוד, ולהנות, כמ ושאני נהנה מאוכל איכותי. לכן זה ענין בעיתהי ואני לא חושב שלממשלה או למערכת החינוך יש את הכוח לשלוט בזה. הכו חהוא בעיקר אצל ההורים - הורה יכול לקנות לילד שלו בירה או למזוג לו יין בארוחה המשפחתית. ויכול שלא. הורה יכול להתקין מנעול על ארון היינות ולמנוע מהילד לשתות כשהוא לבד בבית. הורה ששם לב לריח האלכוהול הנודף מילדו בכל פעם שזה חוזר ממסיבה, יוכל להגביל את יציאותיו או להקטין את דמי הכיס שלו. אבל הכי חשוב זה שכל הורה יידע לדבר עם ילדיו כך, שיבינו ויכירו בעניין. כך שלא יישתו וודקה אלסקה עם מיץ "טמפו" במועדון ואחרכך יקיאו את הנשמה. כי לדעתיף וכמו שההורים שלי תמיד אומרים לכל מי שרואה אותי שותה בבית : עדיף שהילד ישתה דברים איכותיים בפיקוח ההורים מאשר שישתה זבל של 10 שקל בחוץ עם אנשים שלא ידעו לעזור לו אם יקרה משו רע. בקיצור, אני לא חושב שזה עניין שאפשר למצוא לו פתרון כולל כי האנשים הם שונים, יש שרגישים לאלכוהול יותר ופחות, יש שבעלי נטייה להתמכר יותר מהר לכל דבר בכלל, יש הרבה הבדלים בין אנשים שונים ולכן הגישה לעניין היא נכונה במקרה הפרטני ולא באופן כללי. יום נעים