שתיה וקטינים

an3c

New member
אני

עדין לא רואה תבאסורד במשפט הזה. לא נורא. נגמר.

hectic

New member
חייב

לציין שגם אני לא רואה שום אבסורד במה שהוא אמרלמעלה. בכל אופן, צריך באמת לחנך לשתיה נכונה ולא לאי שתיה, כי אז יושג בדיוק ההפך. הדבר האסור תמיד מתוק יותר. אבל הבעיה העיקרית לדעתי היא הסחפות הצעירים עם טרנדים שצצים כמו פטריות אחר הגשם, המבזים את תרבות השתיה.

LaDjA

New member
אני בעד ../images/Emo45.gif

אני חושב שלימוד הנושא בבית-ספר יכול לעזור, אבל רק אם יבוא מנקודה שלא מנסה להתפלצן אלא מסבירה את איך לשתות נכון, ולא איך לא לשתות.

מכתב ללימור לבנת

בואו נסגנן מכתב למען הדור היותר צעיר. שילמד, יתנסה ויגדל עם טעם לאלכוהול משובח! אני מציע קורס ברמנים ברמת 5 יח"ל לכל התיכונים! וקורס 7 יח"ל (ברמנות מדוברת) לעשרת התיכונים המובילים בארץ! ועכשיו אני אביע פה דעה שונה. אני אומנם כמו כמה צעירים כאן, 18 וחצי, אבל לא בא להטיף מוסר ולשחק אותה מבוגר. לפי דעתי באמת יש להגביל את מכירת האלכוהול ל21 שזה לא כ"כ יקרה אבל מה שכן אפשרי, זה להגביר את הפיקוח על ה18. הרבה חבר'ה קטינים קונים אלכוהול בלי יותר מידי בעיות. לפעמים זה יכל לעבור בכייף ובשקט ולפעמים לא כ"כ. במועדונים לפי דעתי הפיקוח על מכירת האלכוהול לקטינים אמור להיות הכי נוקשה שיש. לא פעם קורה שקטינים שעוד אין להם רישיון נהיגה חוזרים ממסיבות בטרמפים כשהם שיכורים ונהרגים בדרכים מפגיעת מכוניות. לפני חודש איבדתי ידידה בת 17 שחזרה שיכורה ממסיבה ונהרגה בכביש מפגיעת מכונית. אז לפי דעתי וכשיהיו לי ילדים אתן להם לשתות בגילאים 17-18 בבית(!) כשיקבלו טיפה שכל ויפסיקו לחשוב מה לעשות כדי להרשים אחרים.

night mistress

New member
שאלה קשה שאלת..

אני אומר לך שאני אישית לא בעד קטינים ושתיה.. אני אספר לכם סיפורים קצרים ואני מקווה שאף אחד לא יחשוב שאני עושה כאן הכללות.. לשכונה שגרתי בה הגיעה אוכלוסיה רבה של בני נוער שהם עולים חדשים מרוסיה..לפתע כל ערב שמתי לב שיש בשכונה מנהג חדש של ילדים בני 12- לצאת החוצה עם בירה ווודקה ולעשן סיגריה בחוץ.. אותי אישית זה מזעזע.. אני לא מבינה איך ההורים שלהם לא מריחים אותם כשהם חוזרים הבייתה מתנדנדים מצד לצד..ואני לא מבינה אם הם כן מריחים אז איך לא איכפת להם..ואיך למוכרים יש מצפון למכור לילדים קטנים שתיה חריפה.. דבר נוסף, שמתי לב שלקהל הישראלי אין מעצורים כשמדובר באלכוהול חופשי והם שותים כל דרק שרק נכנס לפה עד לרמות כאלה שהם לא מסוגלים לזוז במהלך הערב..שלא לדבר על הבנות השיכורות שמסביבן עטים כל חיות הטרף שראו בחורה שקל לנצל.. אני אישית לא בעד העניין הזה.. אם הורה רוצה לתת לילד שלו בירה-סבבה לו, אבל שישימו על זה פיקוח..

Mr MAG

New member
אוקי הנה דעתי

זה נושא נורא בעייתי כי בני נוער זה דבר מאוד מוכלל - בתקופה הזו של מצבי רוח והבניה של האופי יש כל כך הרבה "סוגים" שונים של אנשים, לא ידוע איך עוד לומר את זה. תראו, גם אני בן 16. אני שותה כבר כמה שנים, ואני מודה שגם לי היתה תקופה שהייתי שותה זבל זול בשביל לדפוק את הראש, זה היה בערך תקופת המסיבות שיגועים... זה לא ארך הרבה זמן כי לאט לאט האנשים שהייתי מסתובב איתם התחילו גם לעשן גראס וזה היה יותר מידי בשבילי אז הפסקתי להסתובב איתם, בגל לזה הפסקתי ללכת להרבה מסיבות, הפסקתי להשתכר, ועם הזמן התחלתי להתעניין במקצוע הברטנדינג מה שהביא אותי להבנהיותר עמוקה של האלכוהול, שתייתו, מותגים וכו'. כבר כשנה שלא השתכרתי ממש, שאני שותה רק בכמויות קטנות ורק מה שטעים לי. העניין הבעיתי שמצד אחד זה יהיה יותר נכון ללמד נוער לשתות נכון ולא להגיד לא לשתות. הבעיה היא, שכשאני הבנתי שבגלל שרד בול הוא מעורר וודקה זה מדכא אסור לשתות אותם ביחד, אמרתי לעמי שאני לא נוגע בה ואכן לא שתיתי את זה אפילו פעם אחת. אבל לא כולם ככה, ויש שישמעו שזה דופק את הראש ולהפך ירוצו לנסות ! זה תוי באופי של בנאדם. התוצאה היא שאם ההגבלה על שתיה תהיה מחמירה אנשים שכאלה להפך ימרדו יותר ויידפקו יותר, ואנשים כמוני שאוהבים את השתיה כענין תרבותי, אפשר אפילו לומר כמו גורמנים שנהנים מאכילת מעדן יקר, יסבלו יותר מכיוון שאני לא מחפש איך למרוד ולשבור את החוקים אני מחפש איך לפתוח את עצמי לעולמות וטעמים חדשים, ללמוד, ולהנות, כמ ושאני נהנה מאוכל איכותי. לכן זה ענין בעיתהי ואני לא חושב שלממשלה או למערכת החינוך יש את הכוח לשלוט בזה. הכו חהוא בעיקר אצל ההורים - הורה יכול לקנות לילד שלו בירה או למזוג לו יין בארוחה המשפחתית. ויכול שלא. הורה יכול להתקין מנעול על ארון היינות ולמנוע מהילד לשתות כשהוא לבד בבית. הורה ששם לב לריח האלכוהול הנודף מילדו בכל פעם שזה חוזר ממסיבה, יוכל להגביל את יציאותיו או להקטין את דמי הכיס שלו. אבל הכי חשוב זה שכל הורה יידע לדבר עם ילדיו כך, שיבינו ויכירו בעניין. כך שלא יישתו וודקה אלסקה עם מיץ "טמפו" במועדון ואחרכך יקיאו את הנשמה. כי לדעתיף וכמו שההורים שלי תמיד אומרים לכל מי שרואה אותי שותה בבית : עדיף שהילד ישתה דברים איכותיים בפיקוח ההורים מאשר שישתה זבל של 10 שקל בחוץ עם אנשים שלא ידעו לעזור לו אם יקרה משו רע. בקיצור, אני לא חושב שזה עניין שאפשר למצוא לו פתרון כולל כי האנשים הם שונים, יש שרגישים לאלכוהול יותר ופחות, יש שבעלי נטייה להתמכר יותר מהר לכל דבר בכלל, יש הרבה הבדלים בין אנשים שונים ולכן הגישה לעניין היא נכונה במקרה הפרטני ולא באופן כללי. יום נעים

dusa

New member
לא יודעת מאיפה להתחיל

אבל קשה מידי להתעלם. אז אני הייתי אחת מאלה שבגיל 14 שתתה כל זבל שנתנו לה. וזה היה החינוך שאני קיבלתי לשתיה. בגיל 19 כבר שתיתי בצורה שלא היתה מביישת שום אירי ממוצע (ואת זה אמר לי אירי ממוצע בכבודו ובעצמו!...). ואני בטוחה במאה אחוז שאם היה לי הגנום המתאים הייתי אלכהוליסטית עם תעודות ועם כל הצרות שבאות עם זה. היום אני שותה בירה פעם ב... ולפעמים איזה טעימה מליקר או קצת פירות שיכורים. וזהו. אז מה אני חושבת על שתיה וקטינים? על חוקים? על חינוך? שתיה על ידי קטינים צריכה להיעשות בבית ובפיקוח הסבר והשגחה של ההורים. עם דגש על הסבר כי זה בעיני חינוך; לדבר, להבין, לשקול, ואפילו לנהל איזשהו מו"מ בנושא אחד עם השני (כן, להחליט ביחד עם הילדים). והחוק? לא ריאלי להעלות את החוק לגיל 21 וכבר אמרו זאת לפני, כי ילדים שהולכים אל הצבא ויורים באנשים גם יכולים לשתות. הרבה יותר ריאלי להגביר פיקוח של החוק גם על מקומות שמוכרים וגם על הקטינים עצמם, זה בהחלט יהווה הרתעה. ובנוסף, כמו בארצות אחדות, שבפאב יהיה אסור למכור שתיה למי שנוהג ואם כן מכרו, שהפאב יסגר לשלושים יום. בדיוק כאילו מישהו נרצח בתוך הפאב עצמו. (ולעומת זאת, הנהג יוכל לקבל משקה קל ראשון על חשבון הבית) (אני אישיתי הלכתי לפאב שלא הסכימו שלא נזמין משקה אלכהולי אחד לכל אחד, גם כשאמרתי שאני נוהגת ולא רוצה לשתות - כמובן שקמנו הלכנו ולא חזרנו). ותוכנית לחינוך לשתית אלכהול לא יעבוד, דבר ראשון כי משרד החינוך בחיים לא יאשר תוכנית שכזו אם יש חוק שאוסר שתיה מתחת לגיל 18. דבר שני כי גיל השתיה היום הוא כל כך מוקדם שלעשות את לנוער בגיל 16 זה באמת כבר לעשות את זה למי שלא כל כך צריך את זה, כי כמו שגבירת הלילה אמרה, היום כבר מתחילים לשתות בגיל 12, ולפעמים הרבה לפני. והם אלא שבאמת צריכים חינוך, ולא רק לשתיה. אני אישית יכולה להגיד שלי זה לא היה עוזר בכלל, פשוט עוד שיעור להבריז ממנו או לישון בו (ולהתאושש מההנג אובר
) אז יצא לי וידויי עם מגילה קצת מבולבלת. פשוט הקריאה של השירשור העלתה בי כל כך הרבה רגשות ומחשבות שככה זה גם נראה. מקווה שבכל זאת, דעתי הובנה. ותודה למי שקרא עד הסוף.

למעלה