שתיה וקטינים

marsala

New member
שתיה וקטינים../images/Emo127.gif

אז הנושא עלה שוב לסדר יומינו ועורר תגובות מעניינות משני צידי הויכוח. בעיות בריאות, בעיות מוסריות,התמכרות וכו' מול תרבות שתיה, ואוכל ,חינוך וכדומה. חשבתי אולי לפרסם את זה בתור סקר אבל בגלל ה''מטען'' שהנושא הזה נושא (סליחה על משחק המילים..)עדיף שנפתח כבר שרשור חדש. השאלה העקרונית שרציתי להעלות היא,האם לדעתכם צעירים מתחת לגיל שמונה עשרה צריכים להמנע משתיה חריפה אפילו אם מדובר בביתם בחברת הוריהם או שההחלטה צריכה (כמו במדינות אירופה השונות)להיות עם ההורים? אם יש לכם ילדים אנא כתבו את עמדתכם,אם עדיין אינכם הורים ,נסו להביא כאן את ההשקפה שהייתם רוצים לחיות לפיה,נימוקים ודוגמאות יבורכו. צ'ירז,וחג שמח מוש

LaDjA

New member
../images/Emo45.gifבשעה טובה דיון שנפתח על הנושא,

ולא כחלק מנזיפה בקטין ששואל שאלה. ישר כוח, מוש! לפי דעתי אין אף חבר פורום שלא שתה מתחת לגיל שמונה עשרה. יתרה מכך, חלק נכבד מחברי הפורום הפעילים ביותר בשנה האחרונה היו (וחלקם עדיין) מתחת לגיל המדובר. אני חושב שזו צביעות לבוא ולהטיף פה לכל צעיר ששואל שאלה. אין לי שום ספק שצריך להזהיר מפני שימוש מופרז ולקוי באלכוהול (כמויות, ערבובים לא ראויים, וכו') את כולם, וקטינים בעיקר. אני אחזור שוב על משהו שאמרתי פה פעם בהקשר קצת אחר - מטרת הפורום (לעניות דעתי) צריכה להיות (בנוסף לדיונים ולעזרה בשאלות) חינוך של האוכלוסיה לשתייה נכונה. להעלות, בלי לרדת על השואל את הנושאים הבעיתיים הנ"ל. ועכשיו לשאלה שנשאלה. אני חושב שאין סיבה טובה לבחור דווקא בגיל שמונה עשרה כגיל מינימום לשתייה. ולדעתי יש בהחלט חשיבות לכך שהפעמים הראשונות שאדם שותה הוא יישתה בחברת הוריו - שיעזרו לו למצוא את הגבולות שלו. אולי צריך לתת גיל מינימום לשתייה בכלל, ועוד אחד לשתייה לבד. שתהיה מין "תקופת ליווי", כמו בנהיגה. אני בהחלט מקווה, שכשיהיו לי ילדים, אני אוכל לחנך אותם לשתייה נכונה, ולהערכה של אלכוהול טוב.

amircn1

New member
כפי שכבר אמרתי...

לדעתי לקטינים אסור לשתות !!! ואפילו יותר מזה, אני חושב שצריך להעלות את הגיל המותר לשתיה ל- 21 כפי שקיים בארה"ב (אבל... זה ייצור בעיות אחרות כגון: זיוף ת.ז. וכו') אבל... אם נחזור למציאות, צריך למצוא איזושהי פשרה בין הרעיונות המהפכניים שלי (שכנראה לא ייתגשמו) לבין המציאות שבה הנוער של היום כן שותה (והרבה!), צריכה להיות אכיפה קצת יותר רצינית מצד הרשויות על בתי עסק (בארים, פאבים, פיצוציות ואפילו סופרמרקטים למינהם) שאינם מכבדים את החוק ומוכרים אלכוהול לקטינים, אין טעם להעניש את בני הנוער עצמם אלא את מי שמוכר להם את המשקאות ! בכל מקרה, רצוי שקטינים יימנעו משתיה חריפה, ולא יקרה שום אסון אם אותם חבר'ה צעירים יתחילו לשתות החל מגיל 18 שתייה בבית ?! מאחורי דלתיים סגורות ?! בפיקוח ההורים ?! איש הישר בעיניו יעשה, אם ישנו הורה שמסכים שבנו/בתו ישתה/תשתה ביחד עימו מי אני שאתווכח איתו חג שמח לכולם

ertert15

New member
אני מאד שמח שהועלה הנושא הזה

בתור קטין. אתם חייבים להודות ביחוד הרדיקל שמעלי שהוא לבטח לא חיכה לשעה 12 ביום שבו הגיע לגיל 18 כדי ללכת לפאב ולשתות את כל הליקרים שקיימים. זה די צבוע שאדם בגיל 22 יטיף נגד שתית אלכוהל של קטינים זה אותה רמה של צביעות שאני אגיד שצריך לתת חופשיות מלאה בעניין. עניין זה הוא חשוב ביותר! לדעתי ,ואני מקווה שתחקלו עליה, היא שגיל 18 המתיר שתית אלכוהל הוא די פתטי. הרי למשל בירה היא לא משכרת או משהו אז רק בגלל שיש בה נניח 5% זה לא אוסר עלי לשתות! נערים בכל גיל שירצו לשתות -ישתו! הם ישיגו אם מאד ירצו! אותו דבר לצערי בעניין סמים ועישון שחוק לא יעזור ממש רק בא ליפות את המצב! אני לא בעד כך שנערים סתם ישתו ביחוד בלי שהוסבר להם היטב במוסד חינוכי או כל מקום אחר על נזקי האלכוהל ועל הסכנות הטמוענות בו! חובה להסביר לכל נער ונערה שאלכוהל זה לא מה שיציגו כמגניב כמו בפרסומת של בקרדי ברזיר וכו'. אך אני חושב שכאשר אדם כמוני אשר לא שותה הרבה ,שותה בהסכמה מלאה של הסביבה(כיון שהם רואים בי אדם אמין שהסיכוים שלו להדרדר להתמכרות, הם לא גדולים) וכן רק רואה בשתיית האלכוהל חלק מתענוגות החיים ולא רוצה להתשכר משתייה ולהקיא אחרי זה את כל הבטן (מה שרוב הנערים בגיל ההתבגרות עושים לצערי). בשבילי שתיית אלכוהל היא חלק מהנאה והנאה היא באיכות המשקה ולא בכמות. כמו כן אזכיר שוב אני מכביד כל דעה אפילו אם היא לא מקובלת עלי. ומאד שמח שהנושא הזה עלה לדיון ולא נעשה פה חסימת פיות. אשמח לתגובות

amircn1

New member
כנראה ש...

לא קראת את מה שכתבתי בפיקוח ההורים שלך תעשה מה שאתה רוצה !! אני שתיתי בזמנו כשהייתי צעיר ביחד עם אבי היקר, ואף פעם לא הכחשתי זאת ואגב, הנושא לא הועלה במקרה...

ertert15

New member
טוב פה אני חייב להגיד

שעלי להפחית יותר את העיסוק באלכוהל. אני עדין אשתה. אבל כיום שממש לא אכפת לי סתם לשתות,ובכלל כעיקרון אני לא שותה המון,אני לא אלכוהילסט או משהו אני מקסימוים שותהב פעם בשבוע כוסית של משהו חביב כזה.

Chewbacca

New member
פיקוח וחינוך...

קודם כל לגבי גיל שתיה, זה היה יכול להיות רעיון טוב בארץ אם היו מפקחים על כך, אבל כמו שהמצב היום יכולים לשים אותו על 100 ועדיין כולם היו שותים. ולטעמי צריך להעלות אותו ל21, לפחות לגבי מכירה של אלכוהול. לתת עוד כמה שנים של נסיון על הכביש ובחיים לפני שמתחילים עם האלכוהול. לגבי שתיה בבית, אני התחלתי לשתות בגיל צעיר מאוד (7) יחד עם ההורים שלי ותחת פיקוחם ההדוק. מהם למדתי לכבד את האלכוהול ולמנוע abuse שלו (וגם להכין לסבתא שלי בלאדי מרי משהו פצצה). וזה מה שצריך הכי הרבה, חינוך, הרבה יותר מקרי מוות קורים כל שנה מאלכוהול מאשר ממריחואנה, הרבה יותר קל להתמכר וכו' ובכ"ז לא שמעתי בזמנו אפילו הרצאה אחת על אלכוהול בתיכון. תראו, אני לא יכול לשבת פה ולהטיף לצעירים לא לשתות, במיוחד שאני כן ניצלתי את חוסר הפיקוח כדי לקנות ולשתות אלכוהול לפני גיל 18. מה שאני מאוד ממליץ זה ללמוד כמה שיותר על הנושא לפני שמתחילים לשתות. ולהורים, לא להפחיד את הילדים, זה גם ככה לא יעזור, תלמדו אותם.

israsia

New member
|רמקוואללה אני הולך להכניס פה מילה.

כמה עניינים קטין שותה- האחריות על הוריו, ובכך הוא מעביר אותם על החוק (לא נראה לי הוגן או שווה לגימה) קטין שותה ומספר לחברה (למשל בפורום) שותה כנראה כדי לספר לחברה. אם הוא היה אחד החברה שמספרים לו (יותר מנהיג ופחות בשוליים) הוא היה יודע שזה לא עושה רושם על אף אחד (ובעניין הזה אני חייב להוסיף שעבירות על החוק, כמה קלות שיהיו, אינם עניינו של איש חוץ מהעבריין עצמו. זה כמו לאונן- לא אכפת לי כמה פעמים אתה עושה את זה ביום, רק לא מול העיניים שלי). קטין שותה וטוען שהכל בשליטה- מישטתה יותר מששותה. רק בין הסלבריטיז אפשר לספור עשרות מתים מההישטתות הספציפית הזו. קטין שותה כך בפרהסיה בפורום מעודד קטין קורא לשתות (והאם עליו יכול קטין א' להבטיח שהכל בשליטה?) ואולי בכך שולח קטין ב' לחיי זוועה קצרים ומרירים כטיפה מרה. לגבי השליטה- ההתמכרות היא ברמת המיקרוביולוגיה. השליטה היחידה שיש לבן-אנוש על המיקרוביולוגיה שלו היא כשהוא (מצליח) לשלוף אותה מהאף, לגלגל ולהעיף הצידה... חשבו חכמינו משכבר הימים (לא אלה של היום) וחוקקו אשר חוקקו ובהחלט לקחו בחשבון שיש קטין א' שחושב שאפשר לשתות, ובכל זאת החליטו עבורו שיתנזר, בעיקר משום סיבות אלה למעלה ועוד אלף אחרות אשר אינן נהירות לקטין א' מפאת גילו הרך. ואחרית דבר- קטין א' יתנזר נא אם אין בדעתו להזיק לתמימים כמונו וכילדינו המשוטטים בפורומים (והם אינם החברה' שלו), גם מפאת הגינותו- תהיה ככל שתהיה, וגם משום שגם סוף כל מזיק לתלייה, תהא כיצד שתהא. ןמבלי לפגוע בזכויות, אומר לי העו"ד שלי להוסיף...

marsala

New member
כבר הזכרתי את המינוי של הנרי

לפילוסוף הפורום וחבר של כבוד בועד זקני העידה?
אהבתי את עניין השליטה במיקרוביולוגיה... ועכשיו תוספת קלה:רעיון השיעורים בבי'ס תיכוניים לגבי צריכת אלכוהול,לדעתכם צעד חכם שיכול לעצור את תופעת השתיה הצעירה או דבר פסול שיכול להוביל צעירים שעוד לא חשבו בכלל על אלכוהול לנסות קצת מהטיפה המרה. אני שומע את גלגלי השיניים במוחותיכם חורקים...(אני הולך לשמן את שלי עם ברברה ד'אלבה נחמד...) מוש

Naughtius

New member
גיל 21 זה מגוחך...

אני מצטער להודיע לך אבל במדינתנו מגיל 18 חייבים לאפשר לך לעשות הכל. כי אם נותנים לך נשק, כלי מלחמה ואת הכוח לשחק את אלוהים, אז הגיוני שיגידו לך שאסור לך לשתות בירה? מה עוד שכל החוקים האלה מפגרים, גיל שתיה וכו' וכו', אם כולם שותים לפני 18, וכולם שותים לפני 18 מה הטעם בחוק הזה? אני חושב כולם צריכים לעבור קורס ברמנים בגיל 16, להבין קצת יותר על האלכוהול, לדעת לא לערבב וודקה עם רדבול ולא לשתות תקיאלה ישראלית, ואז המצב היה כבר יותר טוב. חינוך לשתיה נכונה עדיף על חינוך לאי-שתיה בכלל כי זה רק מדרבן את הילדים להקפיץ תקיאלה עם ספרייט החל מחטיבת הביניים. מה עוד שמאלכוהול איכותי יקר מאד לדפוק את הראש :)

amircn1

New member
זה לא מגוחך...

ולדעתי בכלל חבר'ה צעירים בני 18 צריכים להמשיך ללמוד באוני' או במכללות שונות ורק אח"כ בסיום התואר הראשון לבחור אם להתגייס לצה"ל או לבצע שירות לאומי תאמין לי שחבר'ה בני 21/22 עדיין יצליחו לרוץ בג'בלאות לעבור קורס ברמנים זה מיותר, כל מי שרוצה ללמוד (ויש לו טיפה יכולת למידה עצמית) יכול ללמוד בכוחות עצמו ! אבל זה נכון שצריך לגרום לאנשים להבין קצת יותר בנושא האלכוהול ולא לשתות כל זבל שנותנים להם... החינוך צריך להגיע תחילה מהבית ורק אח"כ במסגרת מערכת החינוך (כפי שמנסים לחנך נגד צריכת סמים)

an3c

New member
כמה שטויות בתגובה אחת.

1. נותנים לך את הכוח לשחק את אלוהים? אה? 2.בגלל שאנשים עוברים על החוק אז לא צריך חוקים?! מה הטיעון האידיוטי הזה? עובדה שעדיין יש מקומות שמכבדים את החוק הזה ולא מגישים אלכוהול לגילאי 18 ומטה. וזה שאתה וחבריך שותים לפני גיל 18 עדיין לא אומר שכולם עושים זאת. מה הטעם בחוק הזה? שתכבד אותו! אבל אתה מתעלם וקורה לו מפגר. 3. לא צריך לעבור קורס ברמנים כדי להבין את תחום האלכוהול. 4. די לפזר כל מיני הצהרות 'מגניבות' בנוגע לרדבול ולטקילה הישראלית. גם אם תשתה רק טקילה איכותית שעולה 800 שקל בהגזמה תגיע לתוצאות שאותן החוק רוצה למנוע. 4. אף אחד לא מחנך לאי שתיה, אלא לשתיה מגיל 18. 5. מדרבן אולי אותך ואת שאר 'המורדים'. אלו שאומרים להם לא ועושים דווקא, רק כי זה אסור. 6. מה הקשר לההערה האחרונה שלך?.

Naughtius

New member
תגובה..

1. כן, בתור חייל עם הכוח להרוג אנשים נותנים לך לשחק את אלוהים, ההגיון הבריא לא יתפוס שעל בן אדם יסמכו עם נשק ולא עם בירה. (וזה לא משנה עכשיו אם צריך לגייס אנשים בגיל 18 או לא, כי זה המצב בשטח). 2. לא אמרתי שלא צריכים חוקים. אבל אם כולם מצפצפים על החוק אז הוא מיותר, נקודה. 3. אתה צודק, בכל מקרה ההערה הספציפית הזאת שלי הייתה בחצי הומור למרות שאני כן חושב שאם יעזרו לחבר'ה הצעירים ללמוד על אלכוהול ולא פשוט לומר כמו טמבלים שזה "אסור לפני גיל 18". 4. וכן, יסבירו על ההבדל בין וודקה רדבול, או תקיאלה ספרייט לעומת אלכוהול איכותי יותר ישפר את המצב. 5. דווקא אני לא מאותם צעירים שתארת, האמת שאני בן 20 ולפני גיל 18 בקושי שתיתי משהו. 6. הערתי האחרונה הייתה הומוריסטית, אך נכונה במידה מסוימת. אני רוצה לראות בני 18 דופקים את הראש במסיבות עם סינגל מאלטים. קצת יותר יקר מטקילה "סומבררו".

an3c

New member
'לדפוק את הראש עם סינגל מאלטים'

בדיוק ההערה שתשמע ממישהו שמנסה להיות מהההגניב ומבין. זה המשקה לדפוק איתו את הראש, אהה... קול שכמוך. יאללה ביי.

Naughtius

New member
אתה אחד המפגרים נשבע לך...

כל הרעיון בהודעה שלי היה האבסורד... כלומר זה טפשי "לדפוק ת'ראש עם סינגל מאלטים". אבל אני מבין שיש לי עסק עם בחור קשה הבנה...

amircn1

New member
אני מציע לך../images/Emo31.gif

לשנות את הגישה שלך קצת תרבות לא תזיק...

Naughtius

New member
זאת הייתה תגובה להערה המעליבה שלו..

אבל התקבלה טענתך.

an3c

New member
סרקאזם זה לא התחום

שלך חבר. אולי זה מה שרצית להביע, אבל לא הצליח לך. "אני רוצה לראות בני 18 דופקים את הראש במסיבות עם סינגל מאלטים. קצת יותר יקר מטקילה "סומבררו". איפה בדיוק האבסורד גאון של אמא? איפה ה-"כלומר זה טיפשי לדפוק ת'ראש עם מאלטים". יצאת טמבל ובמקום להניח לזה הגבת ויצאת אידיוט. ולי הוא קורא קשה הבנה. ובלי קשר לזה, התגובה שלי כוונה ל'סינגל מאלט' שאתה יורה ואמור להראות לנו שאתה מבין ומגניב. פתאום כולם שותים רק מאלטים מעושנים מהאיילה. ואומנם אמרתי ביי קודם, אז יאללה פעם אחרונה בה ביי.

cloclo

New member
../images/Emo4.gif תשמע,

ציטטת בדיוק את המשפט שמבטא די בבירור את הסרקזם. זה "אני רוצה לראות" בנימה של חוסר אמונה, ו"קצת יותר יקר מטקילה סומבררו" זו לשון המעטה. לא הבנת אותו, נסחפתם עם הכינויים והגידופים. בפעם הבאה הוא יוסיף אייקון של קריצה. רדו מזה.

למעלה