שר הטבעות - שאלת תרגום

TOMPARIS

New member
הדרדס או מדוייק יותר הגמד בסרט ...

השחקן שמשחק את הגמד בשר הטבעות שיחק שני פרקים בתפקיד אורח בויאג´ר פעם בפרק סקורפיון חלק ראשון והשני בפרק שגנבו לויאג´ר הרבה חלקי מחשב. הוא גם שיחק בגולשים בזמן את פרופסור ארטורו

Lu Tze

New member
וואלה נכון, הוא שיחק את תוכנת

ההולוגרמה של דה וינצ´י בנוגע להשוואה בין שרה"ט לבין סטאר טרק, כל דבר שקשור למד"ב או פנטזיה ישר מקשרים אותו לשרה", לי אישית זה כבר נמאס (ניב, שום דבר אישי, סתם הבחנה כללית).

Bajoran Preist

New member
קשר ?

אני חושב שיש קשר מעצם העובדה שגם הטרק וגם שר הטבעות שניהם שייכים לז´אנר הכללי של מדע בדיוני ופנטסיה, ובהתאם לחוקי הז´אנר בשניהם יש חברות בלתי אנושיות ואנושיות שבאות לייצג חברות שונות במציאות שלנו. ובתאם לחוקי הז´אנר בשני המקרים יש דוגמאות לקיצוניות- טוב ורע מוחלטים(בשר הטבעות זה בולט במיוחד- סאורון, בטרק- אולי הבורג?) ויש אנשים שהם בתחום האפל(גולום, בורומיר, קלינגונים במאה ה-24, רומולנים לעיתים). אבל מעבר לזה אין שום קשר ממש מיידי בין סטאר-טרק לשר הטבעות.

Bajoran Preist

New member
במילה "אפל" התכוונתי אפור

כאילו, כאלה שהם בין לבין, לא רעים מוחלטים ולא טובים מוחלטים. ואולי בורומיר הוא לא לגמרי דוגמא מובהקת... למרות שאני חושב שהוא כן

B a n j o

New member
דווקא

בורומיר הוא טוב מוחלט, במיוחד לפי הספר. הטבעת באמת קצת השתלטה עליו

Iris Carmon

New member
הוא סך הכל בן אדם

הוא חלש גם לגלדריאל היה קשה לומר לטבעת לא וזה לא שהוא נכנע לרוע, הוא נלחם עד המוות בשביל להציל את השאר

למעלה