שר הטבעות - שאלת תרגום

sheep1972

New member
שר הטבעות - שאלת תרגום

אני יודעת שזה לא הפורום של שר הטבעות, אך ראיתי שדיברו כאן על הסרט, אז אולי תוכלו לעזור לי. 1. האם יש הבדל בין dwarf ו-elf בסרט? איך הייתם מתרגמים אותם לעברית בקונטקסט הזה? 2. האם יש מדינה או מקום שנשמעים כמו רידמאק? רידרמארק? ולכל מי ששואל - זה ל"קונאן אובריין" שישודר מחר ביס פלוס. תודה מראש!

Iris Carmon

New member
אני אנסה

1. ברור שיש הבדל, העלפים הם יצורים יפים וחיננים והגמדים הם נמוכים, שמנים ועם שעירים מאוד בקשר לשלה של התירגום יש הרבה דרכים לתרגם elf=עלף=אלף=בן לילית dwarf=גמד=גמדאים (תרגמו עם א מכיוון שטולקין כתב dwarves במקום dwarfs כפי שצריך לכתוב) 2. רידמאק או רידרמארק לא נשמע לי כמו שום ארץ שקראתי עליה וגם עברתי כרגע על המפות ולא היה כתוב שם אבל באחד הספרים הרבים של אמא שלי כתוב- Riddermark (older form Riddena-mearc ´Land of the knoights´) The name given by the Riders of Rohan to their own land. אז אני מניחה שזה מדבר על רוהן. מקווה שעזרתי איירס

אילן די

New member
אנגלית

צריך לכתוב dwarves ולא dwarfs כך שטולקין לא טעה. Dwarves, Dwarven clan, Dwarvish language etc.

Iris Carmon

New member
לא נכון!

יש לי פה את ההוביט ואני מצטטת " In english the onlyy correct plural of dwarf is dwarfs, and the adjective is dwarfish. In this story dwarves and dwarvish are used" ובגלל החריגה הזו של טולקין החליטו לתרגם את זה לגמדאים

B a n j o

New member
אבל

טולקין עשה את זה בכוונה הוא גם כתב איך צריך לתרגם בניספח למתרגמים שכתב היו הרבה בעיות עם התרגומים לעברית כמו למשל בתרגום של ליבנית (המקורי) קראו לעלפים "בני-לילית". עכשיו, לפיהמיתוס לילית היא הפילגש של השטן והאמא של כל השדים והמפלצות.... תראי לי את הקשר בין זה לבין העלפים?!?!?!?!?! וגם, בתרגום של לוטם, הוא לא הקדיש יותר מידי לנספח התרגום ולמרות שטולקין הורה במפורש לתרגם את ה"אנטים" כמו שזה נשמע, לוטם החליט לתרגם כ"עצנים". גם עם ה"אוליפאנט" הוא תרגם כ"נפיל" ולא כמו שזה אמור להיות ופלוס, התרגום שהכי הפריע לי... SHADOWFAX, הסוס של גאנדלף, תורגם כ- סקדופקס בכל אופן, טולקין לא עשה טעויות, הוא היה בכל זאת בלשן

אילן די

New member
אני לא בלשן אבל השימוש ברבים

Dwarves נפוץ לא רק בספרי טולקין אלא בכל ספרי ה-RPG. בנוסף - באנגלית כשיש F בסוף המילה היא הופכת ל- VE לדוגמא : Shelf - Shelves Leaf - Leaves Calf - Calves וכן הלאה וכן הלאה. שנה טובה.

n i v1

New member
חברים, אני לא רוצה לגרוע מאהבתכם

אבל יש פורום שקוראים לו פורום טולקין וכל השאלות והדיונים האלה מיועדים לשם. אם אתם רוצים לקשר את זה לטרק, בבקשה, אם לא, אנא הרחיבו אופקיכם לפורום השני. תודה

hirshfe

New member
ניב, אני מצטער אבל לדעתי

אתה טועה, זה פורום של חברים ומותר להם לסטות לפעמים מהנושא. כל עוד זה לא משתלט על הפורום

n i v1

New member
הבהרה:

אין לי שום בעיה שידברו פה על כל דבר, באמת אין לי בעיה אבל הדיון הזה על טולקין נמשך כבר ימים. בתור אדם שלא מבין בטולקין חצי דבר אלא שראה את הסרט הראשון בלבד אני מגיע לפורום היחידי שמעניין אותי בתפוז ורואה שאיני יכול להשתלב, וזו תחושה די מבאסת (חוץ מזה שאני מנהל הפורום). אז אני מבקש מכם איזשהי הבנה גם לכיוון הזה כי אני לא אעשה שום דבר עם השרשור הזה וגם עם אחרים ואני בטוח שיש עוד אנשים כמוני, לא תהיה בפורום הזה שום השתקה ושום צנזורה- אז אין לכם מה לדאוג. פתיחות הולכת לשני הכיוונים. לתשומת ליבכם

Bajoran Preist

New member
כנראה שההפנייה לפורום טולקין הייתה

צריכה להאמר לsheep שפתח את השרשור.. במיוחד כי למיטב ידעתי הוא לא חבר קבוע בפורום הזה.

Chakotay

New member
תשובות ל שאלה אחת

כן יש הבדל בין dwarf ל Elf דוורפ זה אנשים נמוכים שחופרים במערות ומחפשים אוצרות ו עלף זה אנשים שחיים לנצח הם היפים ביותר ובלה ובלה בל בלה ויש להם אוזזיםם מחודדות. ממתתרגמים אותם ככה(לפי הספרים): Dwarf:גמאד ברבים גמאדים. Elf: עלפים.

Chakotay

New member
ככה זה בספר לא גמדים גמאדים

אני אין לי מושג למה גמאדים אבל זה מה יש.

Iris Carmon

New member
בגלל שטולקין כתב שונה ממה שמקובל

ופשוט תרגמו את זה שונה

Chakotay

New member
לא שמתי לב שענו על השאלה../images/Emo52.gif

כנראה ענית עליה מתי שכתבתי את שלי.

n i v1

New member
שאלה (לא צינית)

אתם חושבים שיש קשר בין שר הטבעות לטרק? אם כן- אנא הסבירו