שרשרת

זדוני

New member
שרשרת

אוקי, אז ככה.. נולדתי בארה"ב והיינו מטיילים שם הרבה, מתישהו נסענו לאיזו שמורה אינדיאנית. אני לא זוכר בדיוק אבל זכור לי שהיה שם איזה אינדיאני דיי מכובד, שממש מצאתי חן בעייניו, הוא נתן לי שרשרת שלבשתי אותה תקופה לא ארוכה ואיבדתי אותה. היום אחותי מצאה אותה ונתנה לי אותה שוב. מעניין אותי מה משמעות הסמל (אם יש בכלל) השרשרת: http://img21.imageshack.us/img21/2772/things2wh.jpg נ.ב אני יודע שזה לא בדיוק 'המקום' בשביל לשאול כזאת שאלה, אבל it's my last hope.. תודה, יותם.

Bassman

New member
זה נראה כמו משהו שמוכרים בדוכנים

מחוץ לשמורות

imdark

New member
קשה לי לזהות משהו

תראה עם הייתה נותן קצת מידע על הבט אולי הייתי יכול לומר משהו אבל בשבילי זה פשוט ניראה כמו אוסף של סמלים בלי הרבה משמעות קשה לזהות סמל רק לפי איך שהוא ניראה אתה אולי זוכר משהו נוסף? כעיקרון כן זה גם יכול להיות פשוט זיוף או איזה סתם שרבוט חסר משמעות אבל אין לנו אדיין שום הוכחה לזה אז אני אנסה לעסוף מידע אבל כמו שאמרתי זה קשה למצוא א ת המקור של הסמל הזה כמה מהמוטיבים ממש לא מוכרים כמו שימוש בשמונה סימנים נראה חסר משמעות אבל אני אנסה לחקור את זה

זדוני

New member
אודה לך מאד,

אם תחפש מידע על הנ"ל. נ.ב, זכור לי בפירוש שהסמל לא נקנה אלא נמסר לי ע"י אחד האינדיאנים בשמורה (כמדומני היה אדם מבוגר ומכובד) רואים על הקמע שאינו מסחרי או מיוצר ברבים מכיוון ואין עליו שום מספר סידורי ונראה כעבודת יד. שוב תודה, יותם.

ToryMaster

New member
אמ

זה שזה ניתן לך ע"י אדם מסוים ולא נקנה לא אומר שזה לא חפץ קנוי. בדרך כלל חפצים "שבטיים" נראים כעשויים בעבודת יד ונטולי מספר סידורי. מה שכן, גם אם זה קנוי, זה לא חייב להפחית מהמשמעות שלו. אמור לי, האם קראת את "וינטו ויד הנפץ" של קארל מאי?

זדוני

New member
לא,

אמנם נשמע לי מוכר מאד... (מאד מאד) בטוח המליצו לי עליו בעבר או שעיינתי בו בספריה או משהו..

אורי רז

New member
למיטב זכרוני

קראתי מאמר על קארל מאי המספר שהוא כתב את ספריו על וינטו ורעיו האינדיאנים מהכלא באירופה בלי שביקר כלל באמריקה, ושרמת הדיוק של סיפוריו היתה לקויה בהתאם.

ToryMaster

New member
סביר להניח

זה שלגיבור קוראים קארל לא אומר שקארל מאי אשכרה פגש יליד אמריקני
. מה שכן רציתי להגיד, זה שזה מזכיר לי את הטוטם שיד הנפץ מקבל מצ'יף אינדיאני חשוב באיזה שלב [אתם באמת רוצים פירוט?
]. אני מניחה שזה לא ממש מדויק, אבל זה מזכיר את זה.

Amethyst

New member
אני משערת

שאין הרבה משמעות לשרשרת אלא אם הבנאדם שמסר או הכין נתן לה משמעות מסויימת. באיזור שאני גרה בו יש המון דברים דומים.

זדוני

New member
אוקי,

אז אני מניח שאין ממש תשובה לשאלת הענק הסימבולי. לא נורא, תודה בכל אופן. אני מאמין שלכל אייטם, גם שנוצר ללא משמעות מיוחדת, מקבל משמעות בשביל בעליו. כך שגם אם אין ממש משמעות סימבול לענק הזה, בשבילי הוא מסמל המון דברים וזכרונות. תודה רבה לכולם, יותם :)

למעלה