שרשרת של אכזבות!

זה בדיוק הזלזול..

אני לא יודע אם להסכים אתך או צחי, כי אני מתקבל תגובות בכמות שווה מאלו הממליצים ללכת ומאלו שלא. אבל בכל מקרה - את חושבת שיתנו לדפ"רים להתעסק עם מטוסים ויפקידו בידם כ"כ הרבה אחריות? בסך הכל היו איתי בזימון אנשים לא "איכותיים" במיוחד (אני יודע שזה נשמע רע, אבל לפעמים שיפוט ע"פ מראה חיצוני זה כל מה שיש לנו), אבל אתם באו גם אנשים שנראים על רמה, חבר´ה טובים, שנראים "איכותיים" יותר. חוץ מזה, הטכנאים שכבר מגוייסים ודיברנו אתם שם, נראים גם אחלה אנשים. אם יש מישהו שיכול לתת לי באמת חוות-דעת אובייקטיבית, אני אשמח. נ נח נחמ נחמן מאומן המתלבט..

צחי:)

New member
אובייקטיבי ../images/Emo45.gif

שמע, צא מהקטע ההומאני... אתה נכנס לצבא ואז זהו, מסתכלים עליך בתור איכותי ולא איכותי. אכן זה מגעיל, כן זה דוחה, זה פאשיסטי, זה מפלה, אבל, זה הצבא. אני נותן לך חוות דעת אובייקטיבית בתור בן אדם שיוצא לו להתקל ולדבר כל יום בבעלי תפקידים "איכותיים" ולא "איכותיים" בחיל. וזה לא שאני "חושב" שככה זה אצל אנשי הטכני, אני יודע. מרעילים אותם בהתחלה, ותאמין לי, שלמרות שכיום אני שייך לאגף המודיעיני של חה"א, בתחילת השירות הציעו לי להיות חשמלאי מטוסים ואם היו ממשיכים להציע, הייתי הולך על זה. אין מה לעשות אחי, ככה עובד הצבא, וככה עובד החיל, ובאמת בלי לזלזל באנשי הטכני, כי הם עושים עבודה שאף טייס, נווט או כל איש צוות אוויר לא יידע לעשות. ואם יוצא לך לדבר עם עוד טכנאים, תשאל אותם מה הם היו עושים במידה והייתה להם האופציה לצאת מהטכני. בהצלחה, צחי.

שרשרת של אכזבות!

זה התחיל ביום בהיר אחד בו קיבלתי זימון למודיעין... מסלול תומך אלקטרוניקה זה נקרא. הרגשתי טוב עם עצמי, זה נראה לי מעניין. הלכתי, נבחנתי אבל... לא! לא התקבלתי. כשקיבלתי את התשובה השלילית החסרתי פעימה או שתיים מרוב אכזבה פתאומית, שכן גם יצאתי מהמבחנים בהרגשה שעברתי אז ההלם היה גדול יותר. זה עבר לי... אני מתגבר על קשיים מהר, ואז קיבלתי זימון לחיל חינוך.. אבל מי לעזאזל רוצה להיות מדריך נוער באיזה בית-ספר של פסיכופטים קטנים ולחזור הבייתה בארבע אחר הצהריים ולהשתעמם עד מוות כי כל החברים שלי בקרבי?! ביקשתי זימונים לממר"ם, וקיבלתי! הייתי נורא מאושר.. וגם יצאתי מהמבחניחם עצמם בהרגשה מעולה.. עד שקיבלתי את "ה"מכתב. אמרו לי שלא! לא התקבלתי! מנסיוני מהפעם הקודמת שיכנעתי את עצמי מראש שאיני הולך להתקבל כך שהאכזבה הייתה מעטה, חוץ מזה בהנחה שחבר שלי גם לא עבר, ניחמתי את עצמי וזה נראה לי בסדר. כמו כן עצם הזימון למבחנים עצמם שמצביע על נתונים אישיים גבוהים - גם הוא ניחם אותי. עד היום שהתברר לי שחבר שלי דווקא כן עבר.. והוא הולך לקורס עוד חודש.. זה הגדיל את האכזבה. אני מבואס. ועכשיו... שלחו לי זימון להיות חשמלאי מטוסים, שלפי מה שקבוצה מכובדת של אנשים שדיברתי אתם - זה לא משהו מיוחד, זו התחתית של חיל האויר, לא יוצא מזה הרבה וזה עבודה שחורה (נ.ב - למי שיש מידע אודות מהות התפקיד, הוא יתקבל בשמחה.) זה גם נראה לי תפקיד לדפ"רים וזה לא ממש מוצא חן בעיני. אז זהו... אני זקוק לעידוד! זקוק לתמיכה נפשית! וזקוק לעצות! - לגבי התפקיד, לגבי מה אפשר לעשות כדי להתקבל למשהו איכותי יותר... הכל יתקבל בשמחה. אם מישהו יודע משהו לגבי חשמלאי מטוסים, אם כדאי ללכת וכו´... נ נח נחמ נחמן מאומן המבואס!

צחי:)

New member
טכני ? ../images/Emo5.gif

חשמלאי מטוסים זה לא התחתית, אבל זה בכיוון... זה שייך למגזר הטכני של חה"א, מגזר שלפי דעתי מומלץ לא להגיע לשם, לא בגלל שזה לא עבודה מעניינת, אלא בגלל שאנשים מתייחסים לתפקיד הזה בזלזול, עד כדי כך שהדרישות לאנשים שם ירדו מאוד. אל תלך לזימונים...עדיף לך ללכת לכלל צה"לי וליפול כמו רולטה, ברגע שהטכני יאתרו אחד כמוך שהיה מאותר למודיעין ותכניתנים הם יחטפו אותך... וזה דבר שאתה לא רוצה שיקרה. יציאות גם לא משהו, בטכני הם יוצאים חצאים (פעם בשבועיים בבית) עד דרגת סמל.

פאק! אז נדפקתי? ../images/Emo12.gif

הייתי כבר בזימונים, ודווקא הראיתי מוטיבציה.. אבל מה שכן - הם הזכירו שניתן לוותר על התפקיד בכל עת, אפילו עד שבועיים אחרי הגיוס עצמו, נראה לי שאני אעשה את זה. הקטע הוא הפחד שלי מכלל צה"לי. אני יודע שרבים וטובים מגיעים גם לשם, אבל יש שם גם איזשהו עניין של מזל... אני לא רוצה להיות ג´ובניק שהולך בעשר בבוקר לבסיס וחוזר בשתיים-עשרה בצהריים. אני אתייבש בבית, בהתחשב בעובדה שכל החברים שלי בקרבי. זה אחד השיקולים שלי. השאלה מה עוד יש במקום? אתה חושב שאם אהיה מספיק קרציה הם ישלחו לי דברים נורמליים יותר..? איכותיים יותר? ולמה אנשים מתייחסים לתפקיד בזלזול?

Dune19m

New member
תגובה

קודם כל אני לא מבין מאיפה מגיע כל הקטע של זלזול בתפקיד? ממתי אנשים בוחרים תפקיד בצבא כי מה שאחרים חושבים עליו הוא טוב ? אתה בוחר את התפקיד שהכי מתאים לך מבחינתך !!! לגבי תפקיד חמ"מ, מדובר בתפקיד מעניין מאוד ובעל אחריות גדולה, העבודה מתחלקת לדרגי התחזוקה בח"א שאותם לא אפרט פה, מה שאני יכול להגיד שהעבודה בטייסת מאוד מעניינת כמו גם במוסכים ובמעבדות, אתה עובד על מערכות ששוות מליוני דולרים והכי מתוחכמות בעולם, רוב המטוס היום זה בעצם חוטי חשמל ופנלים דיגיטלים. ואגב, למצטייני קורס חממ בטכני קיימות עוד אופציות בשירות, לדוגמא יש אופציה לשרת במטה ח"א בקריה שם אתה בתקן של קצין עם כל ההטבות הנלוות ועושה עבודה עם אחריות ועניין. קיצר הכל תלוי במוטיבציה ורמת עניין בתחום הטכני. בהצלחה.

למעלה