שרשרו sg1 10X03

ortal300

New member
../images/Emo58.gif מספר שאלות מול פרק 10X03

אמנם איני מעורב בכתיבה בפורום, יחד עם זאת ובמשך 10 עונות ויותר (הרי הכל התחיל בשנת 1994) איני מפספס דבר וחצי דבר, רואה כל פרק וכל הודעה שיש בנושא כאן בפורום. אבל הפעם ובאופן מפתיע מול הפרק הנוכחי יש לי תהיות ולא מעטות, אשמח לקבל הסברים במידה וניתן לשאלותי: 1. נושא הלימון שהתחיל מכך שSheppard הסביר על כך לColonel Cameron Mitchell בהקשר ל - McKay מה קורה כאן בדיוק ומה זה הסיפור עם הלימון? 2. התקשורת בין הגלאקסייה שלנו (גלקסיית שביל החלב) לבין גלאקסיית פגאסוס אין לי שום הסבר איך זה נעשה ולמה? - כאשר Dr. Weir היתה צריכה לדבר עם כדור הארץ היה צורך לחייג דרך השער על מנת ליצור את ההתקשרות (הדיווח על ספינת ה-Wraith שהתקרבה) ואז קיבל Teal'c את הדיווח ממפקדת השער שזה אני מבין כיון שהתקשורת היתה בתוך הגלאקסיה שלנו. אבל בין Teal'c לספינה שהיתה ליד החור השחור היה רק שער אחד בלבד שנשלח מהספינה ונמצא ליד החור השחור, אז איך בכל זאת היתה תקשורת? 3. הספינה של ה-Ori פתאום הופיע מעל הסופר שער, מישהו מוכן להסביר לי למה???? הרי במידה והסופר שער היה נפתח, זה למטרה שיכנסו ספינות נוספות של Ori לכאן ולא הפוך, אז מה תקעו את הספינה באמצע השער בשביל להמחיש שניתן לפוצץ אותה בסוף הפרק? 4. כל התהליך של הפיצוץ עם החור השחור, מה?, איך? וכיצד? לא הצלחתי להבין איך התהליך הזה נעשה כלומר חיוג מהשער הקטן ששמו ליד החור השחור בגלאקסיית פגאסוס לאן? לכתובת של הסופר שער היכן שTeal'c עמד??? מהיכן הם יודעים את הכתובת? זה הרי של ה - Ori ואם הם היו יודעים את הכתובת, אז למה לא להפעיל אותו לזמן בלתי מוגבל ובצורה כזאת ל"תקוע" אותו. איך בכלל נוצרה קרן שנשלחה כביכול מהאנרגיה של החור השחור בגלאקסית פגאסוס לקרן שיוצאת בדיוק מהסופר שער? 5.ספינת ה- Wraith שהופיע והתחילה לרדוף אחרי הספינה שבה היו Vala,Daniel,Cameron Mitchell ,Samantha Carter ולמעשה את כל מי שאנחנו אוהבים. הספינה ברחה לכיוון החור השחור, עברה את השער ובדיוק ברגע מיוחד ואחריהם עברה ספינת ה Wraith גם את השער ליד החור השחור ואז אירע הפיצוץ וכולם שמחים וצוהלים (שתי ציפורים במכה אחת) גם ספינת Wraith וגם ספינת Ori שתיהן התפוצצו. אבל איך התפוצצה ספינת ה-Wraith ממה? רבותי או יותר נכון לומר גבירותי ורבותי, רב הנסתר והנעלם במה שקרה בפרק הזה מבחינתי מהגלוי, אולי אתם תוכלו להאיר (בא' ולא בע') זאת.

TomerA21

New member
תשובות

1) הוא אלרגי לפרות הדר (CITRUS) , זה ידוע כבר מהפרק הראשון שראו אותו ב SG1 2) האודסיאה הייתה רחוקה מידי מאטלנטיס וקרובה לחור שחור , לידה היה את השער שמחובר לגלקסיה שלנו , ששם גם טיאלק היה, לכן טיאלק היה בעצם מספיק קרוב להעביר את המסר . (והוא קיבל את המסר דרך כוכב קרוב מהאיזה SG TEAM שקיבלה מכדור הארץ שקיבל מאטלנטיס דרך השער של כדור הארץ) 3) גם כדי לפוצץ אותה , וגם כי לא היה להם שום סיבה לצפות לתגבורת לא צפויה (הרי יש להם קשר עם הגלקסיה של האורי דרך שערים רגילים) 4) גם לא בדיוק הבנתי 100% , אבל העיקרון זה שכל שער יכול להתחבר לכל שער , כל עוד יש מספיק אנרגיה, אז לכן השאיפה הייתה שהם יצרו קשר בשני שערים רגילים (בעזרת אנרגיה מהחור השחור) , ואז להשתמש בפיצוץ כדי "להקפיץ" את החור תולעת לשער הגדול (כמו בפרק שהקפיצו את השער מהכוכב של החור שחור לכדור הארץ לשער אחר בפרק A Matter of Time ואז יהיה קשר תמידי בלתי ניתן לניתוק בין השער בחור השחור בפגסוס לבין כדור הארץ 5) הם שיגרו את הפצצות אטוס (לפי מה שהבנתי) לתוך הספינה שלהם (החור השחור ביטל את החסימה של השיגור) ואז ברגע שהם עברו מעל השער הם הפעילו את הפצצה

ortal300

New member
../images/Emo58.gif התייחסות לתשובות

תודה לתשובות ולהתייחסות, זה רק מחזק את מה ששיערתי, רב הנסתר מהנראה, הם משעירים יותר לדימיון הפרוע שלנו את הפתרונות, מאשר לתת פתרונות מוחשיים (אני מתייחס לתשובות עבור שאלות 3,4,5) וזה חבל. לגבי תשובה לשאלה 2 אכן מקצועית והגיונית אבל במקרה הזה היא עדיין לא עונה על התעלומה, למה? כיון שטילאק היה בקשר רציף עם הספינה (אודסיאה) ללא איזה שער פתוח בין הגלאקסיות (או אולי אני טועה וגם בזמן שטילאק תיקשר עם אודיסאה היה איזה כוכב קרוב שבו כן היה שער פתוח בגלאקסית שביל החלב) ואם זה היה, משום מה לא הבחנתי בכך כאשר דיברו על זה בפרק. בכל אופן בהחלט שוב תודה על התשובות, חלקן סידרו לי את המחשבה אחרת ממה שהנחתי.

Kurayami

New member
תשובות

1. גם כשהציגו את רודני וגם בפרק הנוכחי שהוא אלרגי לפירות הדר[ובפרט ללימון] וככה שפרד משתיק אותו כשיש צורך :) 2. לגבי התקשורת, אז ההסבר ממה שאני הבנתי הוא כזה, (יכול להיות שזה לא נכון לחלוטין אבל זה לפי הבנתי...) הסופרגייט של האוראיי נוצר במקומו של חור שחור.. הסטארגייט שהם פתחו קרוב מאוד לחור השחור ולכן החור תולעת הוסט(כמו שראינו בהרבה פרקים בעבר, לדוג' בפרק שמגיעים כל מיני צוותים) והם תיכננו את זה ככה שהוא יוסט בדיוק לסופרגייט שנוצר במקום של חור שחור אחר, וכיוון שטיאלק קרוב מאוד לשער הם יכולים להעביר לו מידע [לגבי החלק הזה אני גם לא בטוח ב100%] 3. הספינה של האוראיי הייתה מעל הסופרגייט כי בהתחלה הם נעו מהסופרגייט ואז טיאלק יצא ממצב בלתי-נראה והם איתרו אותו ורצו לרדוף אחריו ולחסל אותו... והתזמון פשוט היה טוב ולכן הם היו בדיוק מעל הסופרגייט 4. את הרוב הסברתי ב3, בנוגע לאנרגיה וכו' .. כשהם ביצעו פיצוץ גרעיני כל ההדף של הפיצוץ נבלע לתוך החור השחור ולכן עבר לצד השני של החור השחור [איפה שהסופרגייט] ולכן יש שם יציאה של הדף/אנרגיה. 5. ברגע שספינת הריית' רדפה אחריהם קרוב לחור השחור, כל המערכות משתבשות בין היתר המגנים, לכן הם יכלו להשתמש בBeaming כדי לשגר פצצות אטומיות לספינת הריית' ... ובדיוק ברגע המתאים כשהספינה הייתה מעל לסטארגייט הם פוצצו את הפצצות וככה הלכו שתי ציפורים במכה אחת. מקווה שעזרתי, זה באמת היה פרק לא מוסבר כמו שצריך :) נו טוב ניתן לסאם להתעסק בדברים החשובים באמת....

ortal300

New member
בהחלט תוספת מרשימה של הבהרה והסבר

דומני שבהסבר שהוספת, מספר לא מבוטל של דברים הובהרו, בהחלט יופי של הסבר, תודה.

ilovenewyork

New member
../images/Emo58.gif

רק דבר אחד נשאר לתהות עליו בפרק הזה עכשיו שיש סטארגייט שיש לו קשר ישיר לגלקסיית שביל החלב מפגאסוס - זה נותן לריית' אופציה להגיע לכדור הארץ ביתר קלות- ישלחו DARTS ויבנו איזה קולוניה ושמה יבנו ספינות כוורת וכיוצא בזאת , מעניין מי ישמור על השער והאם הוא יהיה מסוגל למנוע מהריית' לממש את האופציה הזאתי

idos2

New member
אי אפשר להגיע לשער

הוא נמצא בתוך חור שחור... וגם אם נניח שניתן לגשת אליו עדיין הריית' לא יודעים שהוא קיים בכלל...

ilovenewyork

New member
../images/Emo58.gif לא ממש

ספינת הריית' שהושמדה לא ממש הושפעה מהחור השחור וכמו שהאודיסאה נכנסה ויצאה ממנו ככה גם הריית' אז אני לא רואה שזה יהווה בעיה בקשר לסוגיה השנייה - איך הריית' גילה את האודיסאה מלחתחילה ? - זאת אומרת שיש להם מודיעין ומכאן הם עתידים לגלות את הסטארגייט אבל אני לא דואג - האוריי יטפלו בהם ללא בעיה hallowed are the ori !

idos2

New member
אבל

השער עם הזמן יתקרב יותר ויותר אל החור השחור, בדיוק כמו כל שאר החומר מסביב, ואז לא יהיה אפשר לגשת אליו יותר. איך הריית' גילו את האודיסאה? יש להם חיישנים, בדיוק כמו שאטלנטיס גילו את הספינת כוורת ככה הם גילו את האודיסאה, אבל אני לא חושב שאת השער אפשר לגלות כ"כ בקלות, בטח שלו בכזו קירבה לחור שחור. ואם נניח שישלחו DARTS, מי אמר בכלל שיש בקרבת הSuper-Gate כוכב שאפשר להתיישב בו?

ilovenewyork

New member
בתוך גלקסייה אין בעיה לנדוד

מקסימום הם ינדדו בשביל החלב עד שימצאו מקום מתאים להתיישב בו

J3di

New member
הסברים

הסטארגייט הקטן בצד של פגסוס לא היה בתוך החור השחור, אלא קרוב אליו, בשלב מסויים הוא יתקרב ויתקרב עד שהוא יבלע ואז לא ברור מה יקרה (אולי הוא יתפוצץ... צריך לבדוק לפי חוקי הפיזיקה-של-הסטארגייט) ולגבי האודיסאה - היא לא נכנסה ויצאה מהחור השחור אלא הקיפה אותו מה שקמרון קורא SLINGSHOT זה הגיוני שעושים את זה עם כוכב (ואכן עושים את זה במציאות בשביל לצבור תאוצה משתמשים בשדה הכבידה של כוכב כלשהו) אבל זה יצא כאילו שהאודיסאה הקיפה את החור השחור ב2 שניות מה שנראה קצת מוזר כי לחור שחור יש שדה כבידה מטורף אז סביר להניח שצריך רדיוס ענקי בשביל להקיף אותו בלי להשאב פנימה.

חברה, אתם יכולים לשלוח לי כתובת

לדודות הכי מהירות (האלו עם הגלגלים). הדודה שלי איבדה את דרכה ואני מחפש תחליף דודה. במסר פרטי כמובן, בהתאם לכללים. תודה לכם.

tigery

New member
בקרוב

אני עשיתי מדריך רק נשארו כמה דברים קטנים עיגול פינות וכדומה ניסוח ודברים כאלה. ותודה רבה לסלמאק על העזרה. אז בקרוב אני יידאג להעביר לכמה שיותר כמובן לאלה שמוענינים כתובת למדריך. אני מקווה לפני יום שישי.

למעלה