שרשור

פרקשיקה

New member
antidote

היי
כיצד הייתם מתרגמים antidote במובן של טיפול נגד רעל? הטקסט משתמש במונחים poison ו antidote בהשאלה כדי לתאר נטיות מנטליות מזיקות (לדוגמה הרעל הוא בלבול והסחת הדעת, וה-antidote הוא פיתוח של יכולת הריכוז ותשומת הלב).
האם המילה סותרן תהיה מוכרת לאדם המצוי?
שמעתי שהמונח העממי הוא נוגדן, אבל נוגדן הוא antibody.
רעיונות? תודה!

פרקשיקה

New member
תודה לכם! אני שוקלת...

להשתמש בכל זאת בסותרן ולהוסיף הערת הסבר בשוליים. זאת המילה הרשמית למטרה, לא נראה שיש קולעת ממנה כרגע, והמשמעות שלה די מובנת מאליה, מלשון סתר, שזה בדיוק מה שהדימוי מנסה להסביר. תרופה או סם מתקשרים לי יותר למחלה או לחולי מאשר לרעל, אבל ההקשר לא מאפשר לשנות את ה'רעלים' ל'מחלות'.
על כל פנים תודה על העזרה!

Y. Welis

New member
אני נתקלתי בזה לראשונה ב'אסטריקס וקליאופטרה'...

בגיל 9 כנראה. שם היה 'סם שכנגד' ש-אשפיקס הכין כדי לסתור הרעלה או משהו. מאז זה נשאר.

סותר רעלים הוא תיאור טוב אבל...

סותר רעלים הוא תיאור טוב, אבל לא "תרגום" נשאר רק מילה פשוטה כמו "תרופה"

נכון לדחות "נוגדן"

גם אני מבין את הספק שלך בסתרן, בהקשר של השאלה לא יהיה ברור ולכן אני מציע פשוט "תרופה"

פרקשיקה

New member
charnel ground

תוכלו לעזור לי למצוא או להמציא מונח עברי לדבר הזה? (מצטערת אם זה קצת מזעזע):
charnel ground, במקומות כמו הודו, זה מעין בית קברות ללא קברים. מעין - צר לי לומר - מזבלה של גוויות. משליכים שם את גופתו של מי שקרוביו לא יכולים לממן שריפה של הגווייה. "שדה מתים" (כמו "חדר מתים")?
סליחה ותודה

פרקשיקה

New member
תודה אודי

שדה כזה או אחר מתאים לצרכיי, כלומר שם המקום ולא המנהג.
לקבורת שמיים יש גוון קצת שונה: בחלקה היא עניין של כורח, במקומות שבהם האדמה סלעית וקפואה ויש מעט מאוד חומר דלק. אבל היא גם עניין של נדיבות: למת אין צורך בגופה, אז לפחות הנשרים יכולים ליהנות ממנה

פרקשיקה

New member
דרוש/ה עורך/ת תרגום (כמעט) בהתנדבות

היי
אני בשלבים מתקדמים של תרגום ספר על בודהיזם (מאנגלית). זהו ספר שעזר לי מאוד בבהירות ובעומק ובמעוף שלו. אני מתכוונת להוציא אותו לאור באופן פרטי, בתקווה שגם אחרים יעזרו בו. ברור לי שמה שאני עושה כאן הוא מה שנקרא 'long shot' - ואני לא מצפה ממי שמתפרנס בדוחק להיענות - אבל אם יש ביניכם מישהו/הי עם זיקה כלשהי לנושא ועם כישורים מספיקים שמעוניין לערוך את הספר, בהתנדבות או בשכר צנוע, אני אשמח לקבל מסר. לחלופין אם אתם יכולים להפנות אותי אל אדם שמתאים לתיאור, גם זה יתקבל בברכה.
תודה רבה,
פרקשיקה

למעלה