חשבתי שאין לי מה לתרום לנושא...
אבל פתאום מצאתי זוויות אחרות. אציין מראש שאני פחות הכרתי את מייבלוג וכנראה כדאי שאכיר. מה שרציתי לציין הם שני דברים שעשויים לעניין אותך מעבר להיבטים הטכנולוגיים. היבט זכויות היוצרים. בישראבלוג הוכנסה הוראה מפורשת בתחתית כל עמוד, המזהירה כי זכות היוצרים על התכנים היא של הבלוגר וזכות היוצרים על האתר היא של האתר. במייבלוג, צויין בתחתית העמוד כי זכות היוצרים על האתר היא של האתר, אין אזהרה מפורשת בדבר זכות היוצרים של הבלוגר, אך הדבר צויין בתקנון האתר. פחות טוב מישראבלוג. בתפוז, מצויין בתחתית האתר שזכות היוצרים היא של האתר. אין אזהרה בדבר זכות היוצרים של הבלוגב בתכנים. חיפשתי תקנון שימוש בבלוגים של תפוז ולא מצאתי. אם אני ש"חי שנים בתפוז" לא מצאתי, סימן שמבקר מזדמן יתקשה למצוא. יתכן ועל הבלוגים חל התקנון הכללי של אתר תפוז. לפי תקנון זה, תפוז שומרת לעצמה את הזכות להשתמש בתכנים של הגולשים, כלומר רואה את עצמה כמי שקיבלה רשיון לפרסם ולהעתיק. אם זה המצב, זה גרוע בהשוואה לאחרים. היבט הפירסום והתפוצה. למעשה זה הפן השני או ההיפך מהיבט זכויות היוצרים. אינני יודע כמה קוראים יש בכל אתר, אך נראה לי שבתפוז יכולה להיות חשיפה יותר גדולה לבלוג, ולו מן הטעם שהאתר מפרסם הודעות מומלצות מבלוגים בעמוד הראשי של האתר. יתכן ותוך לימוד המערכת, ניתן לנצל את זה ולקדם פוסטים לראשי. זאת במיוחד נוכח העובדה שאת מעוניינת בבלוג אקטואליה ותפוז לא אתר חזק באקטואליה. נקודה נוספת שלא בדקתי כי לא יכולתי, היא שאלה חשובה, האם יש לבלוגר אפשרות למחוק טוקבאקים? היות ואת הולכת להעלות בלוג אקטואליה, את מתארת לעצמך שאת יכולה לקבל שם לא מעט קללות וגם הסטה והשאלה אם תרצי שישארו ואילו כלים יש לך כדי למחוק.