שרשור

סרפד

New member
../images/Emo32.gif עיצה ממי שכותב\כתב בלוגים

אני שוקלת להתחיל בלוג אקטואליה קטן ולא יומרני בעברית שאני מתכוונת להשתמש בו כדי לצטט ולקשר קטעי אקטואליה ודיעה וכאלה מכל מיני אתרים בעולם - אתרי חדשות, בלוגים ואחרים. בניגוד להעדפותי הרגילות, הפעם ממש אין לי חשק לכתוב סקריפטים או לשחק בהם ובטח שלא להשקיע בעיצוב. אני מעדיפה להשתמש באחד השירותים הקיימים כמו ישראבלוג או הבלוגים של תפוז. למי מביניכם שכבר התנסו בכתיבת בלוג, אשמח אם תמליצו על שירות טוב במיוחד, אם תספרו לי מה הנקודות החזקות והחלשות בכל שירות בלוגים בו השתמשתם, וכל דבר מועיל אחר שתוכלו לייעץ לי בקשר לבחירת השירות המתאים לי ביותר. השאלה הזו אולי מתאימה יותר לפורום בלוגים, אבל אני מרגישה יותר נוח לשאול אותה כאן כי אני מכירה יותר את המשתתפים ואת הראש שלכם ונראה לי שהתשובות שלכם יועילו לי יותר.

נויקה

New member
../images/Emo32.gif בנתיבי העפלה

מאגר מידע לתיעוד והנצחה. "בנתיבי העפלה" הממוקם באתר מחנה מעצר למעפילים בעתלית, הוא מאגר מידע ממוחשב. אנו מבקשים לתעד במאגר את למעלה מ120,000 המעפילים שהגיעו לארץ משנת 1934 ואילך. פתחנו במבצע איתור ותיעוד מעפילים, פעילים, אנשי ים אויר ויבשה, פעילי מחנות המעצר, אנשי "הבריחה" ואנשי סוד- כדי שלא יאבד זכר האנשים ולא ישכח מפעלם. כל מי שהיו מעפילים או פעילים, בני משפחתם או חברים ומכרים- אנא מלאו שאלון והוסיפו אליו ככל שניתן: תצלומים, תעודות, מסמכים, עיתונים או חפצים. את כל החומרים ניתן לשלוח סרוקים או כפי שהם ואנו נסרוק ונשיב לכם. חשוב לציין שאנו אוספים שמות גם של אנשים שנפטרו וגם עדויות של מעפילים שהגיעו באוויר או ביבשה ולאו דווקא בים. כמו כן, העדויות נאספות לא רק ממי שהיה עצור בעתלית אלא בכל מחנה מעצר אחר או שלא היה עצור כלל והצליח להיכנס לארץ. את השאלון ניתן להוריד מהאתר של המועצה לשימור מבנים ואתרי התיישבות: www.shimur.co.il תחת הכפתור "בנתיבי העפלה". יש שאלון שונה למעפילים ולפעילים. את השאלון המלא יש לשלוח לכתובת: מחנה המעפילים בעתלית ת.ד. 189 עתלית. לשאלות נא לפנות אלי במסרים. תודה על שיתוף הפעולה.

המעבר בין העולם הלא וירטואלי

לעולם הוירטואלי הוא מעבר מוזר בעיני תמיד אחרי שיום יומיים לפעמים אני נמצאת בתוך פעילות של העולם הרגיל אני מוצאת את עצמי קצת מנוכרת לכל הפעילויות הוירטואליות ולוקח לי זמן לא מועט להיכנס לעניינים

לקשמי

New member
שירותי בלוגים

אני כבר שנה וחצי בערך כותבת בלוג בישראבלוג. (ואם יורשה לי: הנה הקישור לבלוג שלי). מאז ניסיתי גם אתרים אחרים כמו תפוז ואתר בשם מייבלוג. עם תפוז לא כל כך הסתדרתי בהתחלה, לא הבנתי איך העסק הזה עובד שם אז עזבתי את זה. מייבלוג זה אתר נחמד, יש בו אפשרות גם לעשות פוסט כטיוטה, להוסיף אייקונים בתוך הפוסט וכו', דברים שבישראבלוג צריך לשלם כסף בשבילם. אז פתחתי גם שם בלוג אבל בסוף חזרתי לישראבלוג, כנראה מכח ההרגל וגם כי חשבתי שבישראבלוג יש לי יותר קוראים.

ישראבלוג הכי טוב

אלא אם יש בלוגים יותר טובים בחו"ל (ויש) אבל הממשק אחר ואין לי מושג בזה. אני חושב שבקרוב אתחיל לבדוק את הנושא הזה. MYBLOG לא מאפשרים בגרסת חינם להעלות תמונות. לכן הם יורדים מהפרק. תפוז מפגרים לגמרי. יש לי בלוג גם שם וגם שם והעלאת הפוסטים בעייתית ומשונה. רק לידיעה, אני מנסה כבר שנה להעתיק את הפוסטים שאני כותב בישרא גם לתפוז והעובדה היא שהצלחתי בינתיים להעתיק לשם אולי 10 פוסטים מתוך 200. זה פשוט לא זז, מודיע על ERROR וכל הצרות שבעולם. אז זה תפוז ויש להם עוד מה ללמוד מיריב חבוט. חוץ מחסרונות אחרים פיזיים שיש לתפוז בכל הקשור לתמונות. ישראבלוג כאילו קצת פחות ידידותי אבל קטן עלייך. את תשתלטי עליו בקלות. אפשר במקביל לפתוח אתר חינמי קטן ולהכין שם מידע ותמונות שישראבלוג לא מאפשר. בישרא למשל יש הגבלה על גודל התמונות ל- 50 K. זה טיפה קשה אבל כשחושבים על הבלוגים האחרים שלא מאפשרים בכלל תמונות בגרסת החינם אז זה בסדר גמור. בסה"כ 50 K זה מעולה לתמונה בתוך דף אתר. כדי שהיא תעלה מהר ולא תעכב. כפי שאת בטח יודעת יש באתר שלי הדרכה שרובה ככולה על ישראבלוג. מאז הוא עבר כמה שינויים קטנים אבל זה מספיק. אני בהחלט צריך להמשיך את ההדרכה ולחלק אותה לישראבלוג ולתפוז ולהוסיף חומר. בהצלחה בבלוג האקטואליה. אני צופה לך הצלחה מדהימה.

אני ממליצה בישראלבלוג על זו ש

דמות ידועה מאד מחיי האינטרנט זוהר אינדיגו ווגנר שכותבת פשוט מדהים

י.ש.

New member
בלוגים

גם לי נראה שהתשתית של ישראבלוג עדיפה על זו בתפוז. אבל אני כותב שני בלוגים דומים אחד בתפוז ואחד בישרא. http://www.israblog.co.il/blogread.asp?blog=8785 http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=internet

סרפד

New member
הבעיה עם הממשקים בחו"ל

היא שהם לא תומכים בעברית. כך לפחות אני משערת. בקשר להצלחה שאתה צופה לי - ממש לא נראה לי, רוב הישראלים מתעניינים מאד באקטואליה, אבל רק במה שקורה בארץ. מצאתי בלוג אקטואליה ממש טוב בתפוז בשם כוונת - אני לא בהכרח מסכימה איתו על כל דבר, אבל הוא רציני, יסודי, עורך תחקירים, כותב טוב (הרבה יותר משאני יכולה ומשאני מתכונת לטרוח) ומספר התגובות שם הוא בד"כ 0.

e-magine

New member
חשבתי שאין לי מה לתרום לנושא...

אבל פתאום מצאתי זוויות אחרות. אציין מראש שאני פחות הכרתי את מייבלוג וכנראה כדאי שאכיר. מה שרציתי לציין הם שני דברים שעשויים לעניין אותך מעבר להיבטים הטכנולוגיים. היבט זכויות היוצרים. בישראבלוג הוכנסה הוראה מפורשת בתחתית כל עמוד, המזהירה כי זכות היוצרים על התכנים היא של הבלוגר וזכות היוצרים על האתר היא של האתר. במייבלוג, צויין בתחתית העמוד כי זכות היוצרים על האתר היא של האתר, אין אזהרה מפורשת בדבר זכות היוצרים של הבלוגר, אך הדבר צויין בתקנון האתר. פחות טוב מישראבלוג. בתפוז, מצויין בתחתית האתר שזכות היוצרים היא של האתר. אין אזהרה בדבר זכות היוצרים של הבלוגב בתכנים. חיפשתי תקנון שימוש בבלוגים של תפוז ולא מצאתי. אם אני ש"חי שנים בתפוז" לא מצאתי, סימן שמבקר מזדמן יתקשה למצוא. יתכן ועל הבלוגים חל התקנון הכללי של אתר תפוז. לפי תקנון זה, תפוז שומרת לעצמה את הזכות להשתמש בתכנים של הגולשים, כלומר רואה את עצמה כמי שקיבלה רשיון לפרסם ולהעתיק. אם זה המצב, זה גרוע בהשוואה לאחרים. היבט הפירסום והתפוצה. למעשה זה הפן השני או ההיפך מהיבט זכויות היוצרים. אינני יודע כמה קוראים יש בכל אתר, אך נראה לי שבתפוז יכולה להיות חשיפה יותר גדולה לבלוג, ולו מן הטעם שהאתר מפרסם הודעות מומלצות מבלוגים בעמוד הראשי של האתר. יתכן ותוך לימוד המערכת, ניתן לנצל את זה ולקדם פוסטים לראשי. זאת במיוחד נוכח העובדה שאת מעוניינת בבלוג אקטואליה ותפוז לא אתר חזק באקטואליה. נקודה נוספת שלא בדקתי כי לא יכולתי, היא שאלה חשובה, האם יש לבלוגר אפשרות למחוק טוקבאקים? היות ואת הולכת להעלות בלוג אקטואליה, את מתארת לעצמך שאת יכולה לקבל שם לא מעט קללות וגם הסטה והשאלה אם תרצי שישארו ואילו כלים יש לך כדי למחוק.

e-magine

New member
כמו שחשבתי

התחלתי תהליך הרשמה לבלוג תפוז והגעתי לתקנון הבלוגים הכולל את התנאי הבא: "משתמש המפרסם טקסט, תמונה, גרפיקה, קובץ מולטימדיה או כל חומר אחר ברבים במערכת או בכל מקום אחר באתר תפוז מאפשר בזה לתפוז ו/או למי מטעמה ו/או למשתמשים אחרים לעשות שימוש בלתי מוגבל בחומר המפורסם, לרבות במדיה אחרות."

סרפד

New member
האפשרות למחוק תגובות מאד חשובה

בלוגי אקטואליה מועדים לתגובות של גזענות והסתה ואני ממש לא מעוניינת לספק פורמט להודעות עם תכנים קיצוניים. על עניין זכויות היוצרים באמת לא חשבתי. בעקרון, לא אכפת לי אם התכנים שאני כותבת יהיו ברשות הציבור. המטרה שלי היא מידע אז זה רק ישרת את המטרה שלי. אבל מכיוון שאני הולכת לצטט גם אחרים אני מעדיפה שתהיה הגבלה על זכויות היוצרים.

סרפד

New member
תודה לכל המגיבים. ו... עוד 2 שאלות

בינתיים אני רואה שהכף נוטה לכיוון ישראבלוג. יש לי עוד שתי שאלות בקשר לשירות חינם: 1. האם אפשר למחוק תגובות? (בלוגי אקטואליה מועדים לתגובות מגעילות עם תכנים מסיתים, גזעניים וכאלה). 2. האם אפשר לערוך פוסטים קודמים ללא הגבלה?

י.ש.

New member
תשובות

אפשר לחזור ולערוך פוסטים קודמים ואף למחוק אותם כרצונך בתפוז וגם בישראבלוג. מחיקת תגובות אפשרי בתפוז אבל בישראבלוג רק למנויי הפרו - תשלום צנוע של 20 דולר או 100 שקל בשנה. ועוד מספר נקודות: ללא בחינה מדויקת נראה לי שבישראבלוג יש פחות תקלות ונפילות מאשר בתפוז, אבל בשניהם יש תקלות. היכולת של הרשימןת בישרא, למנויי הפרו, היא יכולת משופרת ועדיפה על זו בתפוז. היכולת לשמור רשומה בלי לפרסם אותה קימת בתפוז ורק למנויי הפרו בישרא. היכולת לראות את הרשומה קיימת בתפוז ורק למנויי הפרו בישרא, אבל משום מה אינני מצליח לראות את הרשומות שלי בישראבלוג לפני הפרסום. גודל התמונה המצורפת בתפוז איו מוגבל ובישרא הוא 50 קילוביט. בישראבלוג ניתן להעלות דרך התפריט מספר תמונות אבל בתפוז רק אחת. התמונות שמעלים בתפוז נשמרות וניתן לבחור בהן שוב בנגנון העלאת התמונות ללא צורך להעתיק ולשמור שוב. בשניהם ישנה חשיפה של רשומות חדשות אבל בתפוז היא לפי נושאים וכנראה יעילה יותר ובישראבוג היא כללית לפרק זמן קצר.

סרפד

New member
עכשיו המטוטלת מתחילה לנוע לכיוון

תפוז. בעיקר בגלל היכולת למחוק תגובות. אולי אני אנסה בכולם ואח"כ אחליט.

יש כמובן עוד אפשרות

בניית אתר פרטי כבלוג. לא יודע בדיוק איך לבנות מערכת תגובות משוכללת כמו בתפוז או ישרא. יש לי פורום פשוט של סוסיתא שהתגובות מנוקזות אליו. יש גם אפשרות לסקריפט של מייל שנשלח. ואולי אפשר לעשות שיתוף בין בלוג של תפוז לאתר פרטי. להשתמש במערכת התגובות של התפוז ולאחסן את החומר במקום פרטי. לא שאני בטוח שזה ישמור יותר על זכויות היוצרים. ובכלל לגבי זכויות היוצרים אני לא מכיר איזו שיטה מאד בלעדית באינטרנט. לגבי מחיקת התגובות אז 100 שקל לשנה לישרא זה אפשרי. אבל תשקלי בכל זאת לא למחוק תגובות. אני חי בשלום עם אי מחיקת תגובות. זה חלק מהענין ואני שלם איתו. כשמתחילים למחוק אין לזה בדיוק גבול וסוף.

xslf

New member
אם יודעים HTML, קל מאוד

להסב מערכת כמו MovableType לעבודה בעברית- זה מה שעשיתי אצלי (וכן, כל התכונות שציינו כאן למעלה בקשר לישרא ותפוז קיימות ב־MT). אבל הבנתי שהיא לא מעונינת באופציה הזו. אם תחליטי שכן, כתבתי פעם מדריך מקוצר להסבת מערכת MovableType לעבודה בעברית: http://www.xslf.com/archives/000028.html

כדאי לך בישראבלוג

זה רק לבלוגים וזה הרבה יורת מקצועי. אני אוהבת פה יותר בגלל שזה הכי קרוב לי אבל בכללית ישראבלוג זה הכי טוב.

סרפד

New member
לי דווקא יש בעיה הפוכה

המעבר מהעולם הוירטואלי, אחרי תקופה שאני מבלה בו זמן רב, לעולם הפיזי הרגיל. פתאום הכל תלת מימדי, מלא צלילים, חום, קור, ריחות, בהתחלה אני נתקפת סחרחורת.

למעלה