שרשור

אני לא רוצה לפגוע בך או משהו אבל

את ממש רעה! אוף תני לה לנסות אם היא רוצה מה זה מפריע לך?!?! למה להעליב אותה ככה?? מה היא כבר עשתה לך?!?! תאמיני לי שילדים בכיתות א-ט היא יכולה ללמד בצורה מושלמת! ומילדים בכיתות ט היא יכולה להתפרנס יפה מאוד סמכי עלי אני יודעת מה הולך בשכבה שלי! ובקשר לזאת שרצתה עצובת (מצטערת אני פשוט לא זוכרת את השם שלך.. לדעתי אם את רוצה את יכולה לנסות.. עצות אני לא ממש יכולה לתת לך כי אני רק בכיתה ט ואין לי נסיון לא של לימוד ולא של מורה שבאה אלי ממש.. :S אבל בכל מקרה
!

ל smile ../images/Emo107.gif

אני כל פעם נדהם מחדש עד לאיפה יכול להגיע הגועל וחוסר הפירגון של בני האדם. הודעות מהסוג הזה, ומשפטים כמו "את ממש בדיחה" מעלים אצלי כל פעם מחדש את השאלה אם באמת כולנו ראויים להיקרא "בני אדם", ובמה המותר שלנו מהבהמות שכל כך מדברים עליו. ל"להלה לאנד" : אל תשימי לב לכל המפרגנים כאן. אני העברתי שיעורים פרטיים כבר בכיתה יוד, ואני מכיר מלא תלמידי תיכון שמלמדים פרטי. אמנם לפעמים זה לילדים ביסודי, או בחטיבה, לא תמיד זה בכל רמה, אבל יש לזה דווקא ביקוש. תאמיני לי שאיך שחלק מהמורים מלמדים היום, את יכולה לעשות את זה הרבה יותר טוב ! אם את מרגישה שאת יודעת להסביר טוב - תלכי על זה... בהצלחה.

שמת לב מה כתבת ? ../images/Emo107.gif

זה ש 50% מהתלמידים מסיימים תיכון עם 3 יחידות - זה לא בסדר לטענתך. אבל זה שמערכת החינוך הזו הצמיחה אנשים שלועגים לחברים שלהם, שקוראים להם "את ממש בדיחה", שלא שמעו על המילה פירגון - זה בסדר גמור בשבילך ! העיקר שיהיה להם 5 יחידות בכיס, איך הם מתייחסים אחד לשני - זה ממש לא עקרוני... מצטער, אני חולה על מתמטיקה, אבל אותי חינכו שדרך ארץ קודמת לתורה, בוודאי שקודמת ל 5 יחידות במתמטיקה ! תהיה בן-אדם, תתנצל בפניה על המשפט האחרון שכתבת, אחרי זה אני מבטיח להוריד את הכובע לפניך.

ההיפך ../images/Emo107.gif

ההיפך - אם אתה חושב שהיא עושה טעות, אני חושב שמחובתך לבוא ולהגיד לה את זה בצורה הכי ישירה. אני דיברתי על הדרך שבה כתבת את הדברים, על משפטים כמו "את ממש בדיחה" , "התכניות שלך זה שטות מוחלטת" וכו'. באמת לא הבנת שעל זה אני מדבר ? כן, כואב לי שככה אנחנו מתייחסים אחד לשני, ולא רק כאן בפורום. וכואב לי שכל כך כואב לך להתנצל על המשפט האחרון בהודעה (הראשונה) שלך.

צודק ../images/Emo107.gif

זה באמת לא שווה כלום אם זה לא בא ממך. אבל הנקודה היא לא ההתנצלות. מה שמעניין אותי ממש לשמוע ממך זה איך אתה היית מרגיש ומגיב, אם בתגובה לאחת מההודעות שלך כאן בפורום הייתי מגיב ב : "אתה ממש בדיחה, מה שכתבת כאן זה שטויות מוחלטות, וכזאת חארטה לא שמעתי בחיים שלי". אם זה נראה לך תקין שככה נגיב אחד לשני - אני רוצה שתכתוב לי את זה כאן.

symptoms

New member
../images/Emo46.gif זה ממש לא יפה

ואני יודעת שכבר אמרו את זה אבל הייתי חייבת להגיב! למה את סתם יורדת על מישהי שאת לא מכירה, רק לידיעתך היא כן מסבירה מצוין והיא יודעת את החומר טוב מאוד, אז היא בהחלט יכולה לתת שיעורים לאנשים ביסודי, חטיבה, ואפילו בשכבה שלה ב4 יחידות כי אחרי הכול הם לומדים אותו דבר אז למה לא לעזור, אני כל הזמן עוזרת לאנשים בשכבה שלי (אני בי"א 5 יחדיות) וגם לא אנשים בי' ולא שמעתי תלונות, למה שאנשים ילכו אליה- כי זה יותר זו ממורה מקצועי ויותר נחמד! ולהלה לאנד- אל תקשיבי לה! תלכי על זה את מסוגלת! אני מאחוריך! (ואל העניין הזה של מישהי בלונדינית מחמש יחידות שלא יודעת להסביר עוד נדבר מחר (או היום) בבית ספר! חוצפה ממש!)

symptoms

New member
טוב בדרך כלל

אני לא עושה כאלה דברים אבל הפעם אני חייבת כי ממש העלבת אותי והרגזת אותי: אתה ימות ואתה עוד חושב שיש לך זכות לבקר אחרים?!?!??

שלום לכולם!

אני כמה זמן הייתי צופה מהצד, בעיקר בזכות חברתי סימפטומס, שמידי פעם מופיעה לה בפורום הזה. בכל מקרה, אחרי שפיתחתי את תחושת הביטחון העצמי שלי מכיתה ה'(שבה נכשלתי) ועד היום(98 במבחן!אמנם 4 יח"ל, אבל זה הישג!), החלטתי לקחת את הצעד הבא ולהעביר שיעורים פרטיים. מה אני עושה פה אתם שואלים? רציתי לקבל הצעות, טיפים או כל דבר אחר מהמומחים שנמצאים פה בפורום- נשר נובח, אני מורידה בפנייך את הכובע:) ומסתבר לפי מה שחברים וסתם ילדים מבי"ס אומרים, שאני יודעת להסביר את החומר!(שלא כמו פרה בלונדינית מסוימת ב5 יח"ל...סימפטומס יודעת למי אני מתכוונת) אז אם יש לכם דרכים מיוחדות ומגניבות להעביר חומר,תגידו לי:) עוד משהו, רציתי לדעת מה התעריפים היום. כי אני בי"א, בלי תואר וגם לא מורה מצועית, ככה שגם לאיזה קהל יעד כדאי לי לפנות, ודברים כאלה:) אמנם זו לא ממש שאלה במתמטיקה, אבל אני סומכת עליכם שתדעו לפתור אותה:) תודה מראש

duvdevanim

New member
אני מבולבל

קראתי עכשיו את המאמר של רון חשבון (נוסטלגיה) בפורום "לימודים ועוד" בנושא של בגרויות במתמטיקה 4 או 5, בקיצור או אמר שם שמי שהציון שלו ב 5 80 עדיף לו לעשות 4, האומנם? זה נכון? אני כבר מבולבל.. יש לי 80 במוגבר (מוגבר לומד ברמה של 5- כך לפחות הבנתי), השאלה היא מה עדיף יותר 4 או 5- אצלנו בבית ספר מעל 75 זה 5)

הערת הרשע

אולי כרַשע יותר קל לי להבין את הרַשע. פשוט לא היתה לו כוונה לייעץ לבחורה שכדאי לה להימנע משגיאות או משהו כזה, אלא סתם קנאה, שהנה בחורה יכולה לנסות להרוויח כמה גרושים הודות לכישוריה הן בחומר הנלמד והן בהוראה.

טוב, דבר ראשון

תודה על התמיכה!(רעות, חמודה שלי!לא ידעתי שאת חושבת ככה עליי:)) ותודה לך נשר נובח, על הפירגון... אחרי שנלחמתי במחשב שלי איזה חצי שעה שהוא עשה לי בעיות כדי לראות את התגובות שלכם אליי, תודה:) לפי אחת הסיבות שיותר מ5ם אחוז מתלמידי התיכון כיום הם בשלוש יח"ל, זה פשוט בגלל שהמורים, ותסלחו לי אבל הם זבל! אלה פשוט אנשים, שמבינים מתמטיקה, והיי, יש להם גם תואר, אז כל בי"ס יקבל אותם ללמד. הקטע הוא שהקישורי למידה שלהם שווים לתחת, ואני שעברתי המון מורים למתמטיקה, וכבר כמעט התחלתי להתייאש ב11 שנות לימוד היו לי 2, כן 2 מורים למתמטיקה טובים! ופשוט רע לי בלב לראות אנשים שיש להם פוטנציאל להיות בטכניונית, אבל הם לא, כי המורים פשוט לא אכפתיים, ומקשיבים רק לתלמידים שגם ככה יש להם מאיות, וזה יותר נוח. אז כן, אני טיפה ממורמרת בקטע הזה, חוצמזה שהיום באה אלינו בשיעור מתמטיקה איזה מורה מחליפה במקום סמדר המורה המעולה שלי למתמטיקה, והרגשתי כאילו סתם באתי לבי"ס(שיעורי מתמטיקה זה השיעורים היחידים שאני מרגישה כאילו הם נותנים לי משהו) אני גיליתי שהסיבה ששונאים מתמטיקה, זה מחוסר הבנה. כמו שלכולם בגיל ההתבגרות יש קטעים שדברים משתנים באופן קיצוני אצלי היה את זה עם מתמטיקה, שכשהבנתי ממש אהבתי את זה ונהניתי לבוא לשיעורים, אבל כשהתחילו חומר חדש שפחות הבנתי והתקשיתי בו, פשוט שנאתי את זה, וקיללתי את המורה והכל...למרות שהיא טובה... אז תכלס, לכל אחד יש את הראש למתמטיקה, פשוט הוא צריך למצוא את האיש הנכון שיפתח את השער הזה אצלו:) (אני בנאדם אופטימי, אין מה לעשות) אז, שוב תודה על התמיכה והכל, אבל אממ.. עם כל הפירגון והכל, שכחתם טיפה למה כתבתי את ההודעה:) אז אני אוסיף את זה לשירשור היותר עדכני:) ושוב תודה רבה רבה!

freedom rider

New member
כן...

היו פה בפורום חידה או שתיים שהופיעו גם שם. רוב החידות שם הן בדרך כלל סתם מתישות, דורשות הרבה עבודה שחורה, לא ממש נותנות ערך מוסף (לדעתי, כמובן). הייתה שם רק חידה אחת שכשקראתי אותה ממש רציתי לפתור אותה, ואחרי כמה דקות עבודה התברר לי שאחרי שמבינים את העקרון נשארים עם חישוב של פונקציית זיתא, לא ממש כף גדול.

מירטל

New member
תגובה- עניינית לשם שינוי.

כן- שיעורים פרטיים יכול ( כמעט כל אחד להעביר), אז נכון שאין לך ידע של חמש יחידות או תואר ראשון במתמטיקה. אבל מצד שני- רוב האנשים שמלמדים מתמטיקה הם לא אנשים עם תואר במתמטיקה, למדו מתמטיקה או אי פעם ילמדו מתמטיקה ברמה יותר גבוהה מאשר חדו"א, ואף אחד פה לא יפתח את הפה על סטודנט שנה שנייה למדעי החיים שעשה ארבע יחידות, בקושי, למרות שסביר להניח שהוא לא יודע הרבה יותר ממך. וחוץ מזה- היכרתי אנשים גאונים שלא ידעו להעביר את החומר- למורה חשובה יותר יכולת ההסברה מאשר כמה חומר הוא יודע שהוא לא יצטרך להעביר לתלמיד שלו. אז בהצלחה, וכדאי שתבני לעצמך מוניטין של מורה פרטית טובה- זה אף פעם לא מזיק.

MrGy

New member
../images/Emo32.gif הודעת תודה!!

היום היה לי את המבחן ההוא באינפי והלך לי ממש טוב והכל בזכותכם אז אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי אפילו כשלא הבנתי לאיגור pallidfool לאהד לטלמון לFR ובטוח שכחתי מישהו תודה רבה לכולכם!!!!!!!!!!!!!

MrGy

New member
לומד בבר אילן מתמטיקה ומחשבים

(למרות שזה בנתיים רק מתמטיקה)

טיקטי

New member
תגובה ל the man is black

זה בקשר להוכחה שלך למשפט עים סכום של 9... אים הבנתי נכון את ההוכחה (מאד אפשרי שלא) אז אתה לא מתבסס על זה שהסכום הוא 9 כלומר אפשר להפעיל את אותה הוכחה על כל מספר אודה לך אים תבהיר לי את טעותי

למעלה