שרשור

pallidfool

New member
בנוגע לידיעה טיפה מוזרה בעיתון

בידיעות אחרונות, בכתבה "מי יודע מה זה ספקטרום פליטה" (
) ב-"24 שעות" (יום שלישי 11.3) נכתב, כבדרך אגב: "בתחרות בשנה שעברה זכה ברוסי פיגובסקי, עולה חדש מחבר-המדינות, שהגיע למקום הרביעי בתחרות העולמית וזכה בציון לשבח מאיגוד המתימטיקאים המאריקני, שגילה עניין רב בעבודתו. פיגובסקי הצליח להוכיח משפט מתימטי, שלא הצליחה להוכיחו במשך מאות שנים." התחרות המדוברת מיועדת לבני נוער... אני מוצא את זה טיפה מופרך. האם מישהו יודע משהו על זה? תודה...

tal b

New member
../images/Emo101.gifדילמה שהייתה לי אחרי מבחן

היום עשיתי מבחן במתימטיקה שאורכו שעתיים. אני התחלתי לעשות את המבחן מהסוף מהחלק של דיפרנציאלי. כעבור 15 דקות לא הצלחתי להגיע לפתרון והתיאשתי ועברתי לחלק אחר של טריגונומריה שם פתרתי 2 שאלות ולאחר מכן חזרתי את דיפרנציאלי. שוב לא יכלתי לפתור את זה , ולאחר שהתיאשתי פניתי אל המורה בטענה שניסיתי לפתור בכל שיטה אפשרית. המורה הסתכלה בטופס, ואחרי מספר פעמים שהסברתי לה שלא יצא לי היא פתרה וגילתה שיש טעות. בסופו של דבר היא לא הדפיסה נכון וכתבה פלוס במקום מינוס. בכל מקרה הייתי צריך לפתור את הכל מהתחלה. בסופו של דבר יצא שכמעט כל הזמן של המבחן התבזבז על טריגו ובעיקר על דיפרנציאלי אשר שם נתגלתה טעות, ונותר לי 30 דקות לפתור חלק של שלוש שאלות בסדרות שכל שאלה שפני עצמה לוקחת לפחות 15 דקות. השאלה שלי האם אני יכול לערער על המבחן.. או לעשות מועד ב' או איזהשהיא אפשרות אחרת?

AnastaciaFan

New member
איזה חוצפה...

היא הייתה צריכה לתת לך תוספת זמן בשביל להשלים את מה שלא הצלחת בעיקבות הטעות שלה. לפי דעתי לך למורה, דבר איתה. אם היא לא תקשיב, לך למחנכת/יועצת או לסגנית או למנהלת. מקסימום שההורים שלך יעשו למורה הזו קצת שמח...
עם המורה, ואל תתן לה להרוס לך!

freedom rider

New member
אה כן בטח

זה הוא שהוכיח את ההשערה האחרונה של גולדבך על הקו הקריטי של פונקציית בטא או משהו?

eyal z

New member
שאלה קטנה

האם לדעתכם ציון 70 בבגרות מתמטיקה ארבע יחידות עדיף על ציון מאה בשלוש יחידות? אני כרגע בכיתה יא חושב אם להשקיע את כל מה שיש בי בכדי לשרוד בארבע או לעבור לשלוש יש לי את היכולת במתמטיקה ואת האפשרות לקבלת עזרה במקומות שאני מתקשה,כגון סדרות.

שאלתי חבר שלי

שהוא מתמטיקאי מקצועי אם הוא שמע על זה משהו, אז לדעתו העיתונאים בגלל אי הבנתם שיבשו את הידיעה.

pallidfool

New member
גיליתי כבר מה העניין...

בלי לזלזל במה שהוא כן עשה, כמובן, הוא לא הוכיח משפט שמאות שנים טובי המתימטיקאים לא הצליחו להוכיח...

למעלה