שרשור Follow-Up למפגש

GnomeBubble

New member
שרשור Follow-Up למפגש

טוב, השרשור המקומי כבר התקפל, וקשה למצוא בוא יד ורגל, אז אני פותח שרשור חדש לתיאום של המפגש. בעיקרון אני חושב שאנחנו די סגרנו כבר על מה שיהיה, אבל הנה כמה נקודות שצריך להשלים לפני שנוכל לקבוע מועד סופי ולהתחיל להריץ את המפגש: 1. פעילויות: כרגע מדובר בסדנאת קליגרפיה שמעביר גיא ובהדגמת אייקידו ואיאיידו שמעביר זאב. שיעור יפנית רשמי לא יהיה, אבל יהיו כל מיני פעילויות קטנות בנושא. השאלה כרגע היא אם אנחנו רוצים פעילויות נוספות? אני תמיד מוכן ומזומן להכין הרצאה היסטורית על יפן, או משהו בסגנון, ואולי יהיו עוד אנשים שיוכלו להציג הרצאה או פעילות. בשביל הרצאה טובה לא צריך להיות מומחה גדול - פשוט צריך לעשות מחקר ולהכין את החומר מראש. זה גם מה שאני מתכוון לעשות. אני אשמח לקבל דעות בכל אופן. 2. "זמן חופשי" ומיני פעילויות - כל מה שמחוץ לפעילויות (ולסרט בסוף) יהיה זמן חופשי. זה בעצם זמן שישמש להיכרויות, להפסקה, לאוכל, לדיבורים, ולכל מיני מיני-פעילויות - כמו לימודי יפנית, שמיעת מוסיקה, ומשחקי גו (אני אנסה להביא כמה לוחות). אם למישהו יש עוד כל מיני רעיונות למיני-פעילויות, אז תעלו אותם כאן בבקשה. יש בטח עוד הרבה דברים שאפשר לעשות בנושא. מדובר בסך-הכל במשהו לא רשמי, ולא מחייב, אז לא חייבים להיות מומחים או משהו כדי להעביר את זה. פשוט צריך להודיע מראש ולראות אם יש מתעניינים. 3. סרט - כמו שאמרתי, יש לי כבר סרט אחד, אבל אני רוצה לשמוע עוד דעות. אם הרוב מעדיפים דווקא סרט אנימה, אפשר לשים סרט אנימה. או שאם למישהו יש הצעות ספציפיות לסרט אחר, שהרבה אנשים לא ראו ורוצים לראות, אפשר גם את זה. אני פתוח להצעות. 4. אוכל - זאת אחת הנקודות הכי פתוחות כרגע. hazu1 אמרה שהיא תביא edamame לנשנושים, ואני אמרתי שאני יכול לנסות להכין אן-פאן (אני לא אופה מוצלח במיוחד ובינתיים זה עוד לא יצא לי). אם יש עוד מישהו שיכול להביא אוכל, זה יהיה נפלא. סושי יכול להיות רעיון טוב, אבל צריך כמה אנשים שיסכימו להכין, ואז הם יוכלו להתחלק בעבודה ביניהם. במקרה שלא נוכל להתארגן על אוכל, אפשר לשריין באמצע זמן בו נוכל לצאת למסעדה. זה הכל בינתיים. כמובן שאני עדיין אשמח לכל רעיון נוסף שמישהו יכול להביא.

Obake

New member
לוחות גו נשמע מצויין ^^

אני רציתי לנסות את המשחק כבר כמה זמן (כן גמני מושפעת היקארו נו גו
) מה לגבי רעיון לתאריך?
אני חושבת שתחילת יולי ככה נשמע סבבה... חברה שלי מאוד אוהבת להכין סושי, ויש לה ספר מאוד גדול על זה, היא ואחותה ממש מומחות אז אולי אני אצליח לשכנע אותה
אבל אני לא בטוחה בכמות שנצליח לארגן
אז אולי כדאי שנעשה באמת ספירת מלאי ונראה כמה אנשים מתכננים להגיע?
ושוב - תודה על ההשקעה והארגון!

ChicoAnimado

New member
אני גם מעוניין לבוא

אבל אני לא יודע במה אוכל לתרום!
אני יכול להביא לוח גו..
באוכל יפני אין לי ניסיון. בכל אופן, כל הצעה לדרכים לתרום יתקבלו בברכה

Manty

New member
במקום סושי

שדי קשה להכין, (וגם בחום הישראלי לא בדיוק מומלץ), אני מציעה לכם להכין אוניגירי בטעמים שונים, טמאגויאקי, קאראגה ושאר סוגי האוכל שבדרך כלל מכניסים לאובנטו. לא צריך קרור, טעים גם קר, ולא קשה להכנה.במיוחד.

GnomeBubble

New member
אוניגירי נשמע טוב

אבל זה לא נחשב גם לסוג של סושי בישראל? אני חושב שאני יכול להכין טמפורה (בלי דאשי או קאטסובושי!) ואולי אני גם אנסה להכין טאמאגויאקי, אבל זה כבר נשמע יותר מסובך... אבל באמת, אני עדיין לא כל כך מצליח להבין איך היפנים אוהבים לאכול את כל הדברים האלה קרים... האמת שאני חשבתי יותר בכיוון של להביא את האוכל בכלי שומר חום
אני אשאל אותך בתור אחת שמנוסה יותר ממני (אכלתי טמפורה בסגנון כזה או אחר הרבה פעמים, אבל תמיד אכלתי אותו חם) - טמפורה באמת לא מתקלקל כשהוא קר?

tals56

New member
איך היפנים אוהבים את הדברים קרים?

כמו שהפולין אוהבים את הגפילטע שלהם קר, אוי כל חיי אני אשנא את המאכל המגעיל הזה...

Tenguy

New member
שלום - אפשר לבקש משהו קטן..

ואם זה יותר מידיי טרחה, תשכחי מן הבקשה שלי, כי אני בהחלט יכול לחפש בעצמי בפעם הבאה שאהיה ביפן... אבל בטיסה של JAL, שחזרתי מיפן לפני שנתיים ראיתי סרט יפני יפה, שמצא חן בעיניי : Road 88: Deaiji shikoku e (2004) הסרט מדבר על בחורה עם סקייטבורד, שעולה לרגל סביב האי שיקוקו, במסלול המפורסם של 88 המקדשים, על מנת להתמודד עם עצמה. במהלך העליה לרגל, אנשים ומשפחה שהצטלבו בדרך שלה, כולם קיבלו השראה ועברו הארה או חרטה, והסרט נגמר בבכי טוב (טיפ'לה קיטשי). אהבתי בסרט את השילוב של החדש והמודרני עם הדרך העתיקה והמסורת של יפן. ניסיתי להשיג, מן הארץ באינטרנט היפני, עותק של הסרט עם תרגום לאנגלית, ולא מצאתי כלום. כל מה שנאמר לי שאין עותק למכירה עם כיתוביות באנגלית, למרות שבטיסה ראיתי את כל הסרט עם כתוביות באנגלית. אפשר לבקש ממך, לברר אם יש למכירה ביפן את הסרט הזה עם כיתוביות באנגלית. סליחה על הטרחה והמון תודה - גיא

Tenguy

New member
היי, יש לי כמה סרטים

1. סרט היסטוריה של HISTORY CHANNEL (תרגום עברית) על הסאמוראים (שעה) - VHS, שמתחיל 2 דקות אחרי תחילת הסרט האמיתית (לקח לי זמן לרוץ למצוא קלטת ולהתחיל להקליט..). 2. סרט היסטוריה של HISTORY CHANNEL (תרגום עברית) על טוקוגווה אייאסו (לא זוכר אם חצי שעה/שעה) - VHS 3. סרט קולנוע "אחרי הגשם" (תרגום אנגלית) - DVD 4. סרט קולנוע "amida do dayori" (תרגום אנגלית) - ב-DVD 5. סרט אנימציה סיני מוזיקאלי קצר, קלאסיקה משנות ה-50 - VHS 6. כמה סרטים של קוראסווה (חלומות, שבעת הסמוראים..) - VHS 7. קאווידאן (ספורי עם יפנים אפלים) (תרגום אנגלית) - DVD. 8. היקרו נו גן (תרגום לאנגלית) - DVD. 9. כל מיני סרטים שקשורים לאמנויות, כולל קליגרפיה וציור ביפן ובסין.

GnomeBubble

New member
סרטים של קורוסאווה הם מצויינים

אבל אני לא בטוח אם זה נכון גם למפגש הזה. אמרתי כבר שלדעתי אין לאנשים את הסבלנות לדברים איטיים במפגש... על amidada dayori אני זוכר שרשמו כאן פעם משהו, ואת "אחרי הגשם" ו"קאווידאן" אני לא מכיר, אז אולי זה דווקא מתאים. היקארו נו גו אני מניח שהרבה אנשים ראו, למרות שאת הספיישל לא (הוא לא שודר בטלוויזיה בארץ עד כמה שאני יודע). בקשר לסרטי תעודה, אם יהיה עוד זמן, אפשר להקרין אותם אם אנשים ירצו. אני אשמח לשמוע עוד דעות, בכל מקרה, יכול להיות שאני טועה.

Tenguy

New member
אולי נארגן שניים-שלושה אולמות ../images/Emo6.gif

אולם לילדים - "היקארו נו גו : הספיישל", אולם למבוגרים - "אחרי הגשם", ואולם לחנונים - "ההסטוריה של הסמוראים ביפן"

Obake

New member
אני מניחה שאפשר להביא את שלושת אלה,

והאנשים במפגש כבר יחליטו ^^" כלומר יכול להיות שיהיו שם הרבה אוהבי היקארו נו גו, שיירצו לראות את הספיישל... או יכול להיות שיישארו הרבה אנשים במצב רוח לסרט יותר רציני, כמו "אחרי הגשם"... עדיף להביא סרט אחד מכל סוג ולהחליט כבר שם לא?

ChicoAnimado

New member
חוכמת הזן

אם זה יעניין מישהו לשמוע קצת רקע וסיפורים מצחיקים שמכילים קמצוץ של חוכמה שהוא בעצם הכל
אם יהיה ביקוש, מוכן לקחת על עצמי המשימה.

Obake

New member
נשמע מצויין ../images/Emo13.gif

תודה על ההצעה! אני אשמח לשמוע על הנושא ^^

Tenguy

New member
רעיון נהדר! עם קצת קואנים משוגעים..

זן זה עולם ומלואו, ומאד דומיננטי בחשיבה, בתרבות ובאומנויות של יפן, ויכול להיות גם דיי מטורף ומצחיק... (לאלה שבאמת מבינים...) אני בעד!

ChicoAnimado

New member
אני אקח את זה כ"כן"

מאחר ואני עדיין לא מאסטר זן, אני לא מתיימר להסביר את התורה, מה שאני מקסימום יכול לעשות זה לקלף
ולאכול אותה. אני אשתדל להביא רקע היסטורי ולבחור את הסיפורים המצחיקים או המשקפים ביותר. יש לי הרבה הערכה כלפי הסיפורים האלה ואני אשמח לספר אותם. אה.. ואני מצטרף לשואל מתחתיי, מתי המפגש ואיפה?

למעלה