שרשור תצפיות 10.12.11:

פיפיון שדות

בתצפיות אתמול בשדות קסם עם צלם הבית ויגאל: מהצד: צילום: יהודית

נץ מצוי

ביצע שתי גיחות ציד מדהימות, האחת נמוכה ממש מעל גלי אבנים, השנייה כשהגיע בגלישה ממערב, העיף קבוצת יוני בית, נכנס אל לב הקבוצה וניסה לצוד את אחת היונים, אבל גם נסיון זה נכשל. בהמשך נראה שוב משוטט מעל אותו שדה.(בתמונה) צילום: צלם הבית כמו כן נראו: תפוחית מצויה בזבוזים אירופיים , כמה גבתונים עפרוניים עשרות רבות זרעיות השדה עשרות רבות דרורים ספרדיים

tuvia k

New member
עמק חרוד

הבריכות מלאות ברווזים ועופות מים מהמינים הרגילים בכמויות יפות, בלטו: קזרקה 1 טבלן מצויץ 1. כמו כן, יחסית מעט עיטי צפרדעים (רק) 3-4. שבוע מוצלח טוביה

מחלף קסם וכביש 6

בסיור ביום שישי עם יהודית וצלם הבית(שלה)בשטח הדגים נץ מצוי איך צדים יונה ,לא מוותרים ,רודפים ובסוף ללא תוצאות... בשדות כפר קאסם/ברה מקביל לכביש 6 המוני גיבתונים עפרונים-למי ששאל איפה הם...(לדעתי לפחות 1000!!!) כמו כן לפחות 100 זרעיות ,עשרות פפיוני שדות,תפוחיות ,פרושים ,בזבוזים ,ירקונים,דרורים ספרדים וכן בכל פינה זוג דוחלים. כמו כן מדי פעם נראו חופזים זהובים וקיוויות. היום בסיור רגלי לאורך הגדר באורנית עקב עיטי צעיר דורס ממש מולי,30 מ' ממני,חוגלה שמנמנה!!! לאחר כמה דקות הותקף הגברבר עלי ידי בז מצוי ונץ בו זמנית...

JAGUAR5353

New member
תצפית אדירה שווה לקרוא

אחד הימים המדהימים עם דודו וציפו היה מטורף תודה לכם! קצת לפני תל אנפה היו תפוחיות וגבתונים עפרוניים תל אנפה: ברבור שר 9 קזרקה 12 חופזי 7 זרעיות 500+ ברכות הגומא מריות ברכיות ושרשירים מאות ברווז משוייש 1 חסידה שחורה 13 שלך 1 ברווז חד זנב 14 הרוב זכרים ומעט נקבות טדורנה 1 ביצנית לבנת כנף 1 ברווז אפור 4 2ז 2נ קווית מצוייצת 100 + סייפנים 30 + לימוזה 4 זרון סוף 2 שקנאי מצוי 4 ואחד מת לדעתי ירוי חופמי צווארון 3 ביצנית עדינה 1 חופית קטנה 5 ביצנית שחורת כנף 2 לוחמים 7 חופיות טמינק 15 חופית אלפנית 6 צוללים חלודיים 100+ צולל ביצות 5 צולל מצוייץ 3 קורמורן גמדי 10 גדול עשרות עקב חורף 2 עקב עיטי 1 שחף אגמים 70 + שחף ארמני כמה עשרות שלדגים מ3 המינים אנפות לבניות 2 המינים ואפורה תמירונים ברכה קטנה בגומא, מלאה חופמאים: חופית קטנה 30 חופמי צווארון 5 ביצנית לבנת כנף 15 ביצנית עדינה 3 חטורביצות 2 חופית טמינק 12 ביצנית מנומרת 2 שחורת כנף 2 בדרך לאגמון: עגורים עיטם לבן זנב בוגר עיט צפרדעים בוגר עקב עיטי אגמון החולה: 54 צהובי מצח 5 אפורים דאות שחורות כתף 6 עקב עיטי 3 דיה 3 עיט צפרדעים 2 זרזירים 40 אווז לבן מצח 2 לוחמים 150+ כחול חזה 4 שקנאי 8 עורב מזרע כמה עשרות דיות שחורות 4 בז מצוי 2 מאגר ברוך: עקב חורף 1 זרזירים 80+ 17 פלמינגו שלך 1 אווז אחו 1 זרון תכול נקבה זרון סוף נקבה טדורנה 3 חד זנב 4 צהוב מצח 17 שקנאי 1 22 קזרקות עשו סיבוב במאגר ועפו דרומה. עגור אפור 15 אלף לפחות נכנסים ללינה במאגר ממש כמו באגמון.תופעה מדהימה שאין כמוה פשוט מדהים ולא נראה לי שבאיזור ראו דבר כזה פשוט מסתכלים לאופק ומגיעים עוד ועוד ובנוסף ליקוי ירח מגניב ותמונות של האווז וכל השאר יעלו בהמשך

JAGUAR5353

New member
תצפית אדירה יותר מאורגנת מומלץ לקרוא

אחד הימים המדהימים עם דודו וציפו היה מטורף תודה לכם! קצת לפני תל אנפה היו תפוחיות וגבתונים עפרוניים תל אנפה: ברבור שר 9 קזרקה 12 חופזי זהוב7 זרעיות 500+ בריכות הגומא: מריות ברכיות ושרשירים מאות ברווז משוייש 1 חסידה שחורה 13 שלך 1 ברווז חד זנב 14 הרוב זכרים ומעט נקבות טדורנה 1 ביצנית לבנת כנף 1 ברווז אפור 4 2ז 2נ קווית מצוייצת 100 + סייפנים 30 + לימוזה 4 זרון סוף 2 שקנאי מצוי 4 ואחד מת לדעתי ירוי חופמי צווארון 3 ביצנית עדינה 1 חופית קטנה 5 ביצנית שחורת כנף 2 לוחמים 7 חופיות טמינק 15 חופית אלפנית 6 צוללים חלודיים 100+ צולל ביצות 5 צולל מצוייץ 3 קורמורן גמדי 10 קורמורן גדול עשרות עקב חורף 2 עקב עיטי 1 שחף אגמים 70 + שחף ארמני כמה עשרות שלדגים מ3 המינים אנפות לבניות 2 המינים ואפורה תמירונים 5 ברכה קטנה וריקה בגומא , מלאה חופמאים: חופית קטנה 30 חופמי צווארון 5 ביצנית לבנת כנף 15 ביצנית עדינה 3 חרטומית ביצות 2 חופית טמינק 12 ביצנית מנומרת 2 ביצנית שחורת כנף 2 בדרך לאגמון: עגורים עיטם לבן זנב בוגר עיט צפרדעים בוגר עקב עיטי אגמון החולה: 54ברווז צהוב מצח 5 ברווזים אפורים דאות שחורות כתף 6 עקב עיטי 3 דיה 7 עיט צפרדעים 2 זרזירים 40 אווז לבן מצח 2 לוחמים 150+ כחול חזה 4 שקנאי 8 עורב מזרע כמה עשרות בז מצוי 2 חרטומית ביצות 6 מאגר ברוך: עקב חורף 1 זרזירים 80+ 17 פלמינגו שלך 1 אווז אחו 1 זרון תכול נקבה זרון סוף נקבה טדורנה 3 ברווז חד זנב 4 ברווז צהוב מצח 17 מאות מריות שרשירים ברכיות כמה עשרות סייפנים שקנאי 1 22 קזרקות שעשו סיבוב במאגר ועפו דרומה. עגור אפור 15 אלף לפחות נכנסים ללינה במאגר ממש כמו באגמון.תופעה מדהימה שאין כמוה פשוט מדהים ולא נראה לי שבאיזור ראו דבר כזה פשוט מסתכלים לאופק ומגיעים עוד ועוד והרגלים למינהם. ליקוי ירח מגניב ותמונות יעלו בהמשך שיהיה אחלה שבוע וימים מלאים בנדירים

PaTaTy

New member
עוד בגומא

אחלה בריכות, תודה רבה צוללי ביצות ראינו יותר, סביב 10-12 אנפה ארגמנית אחת צעירה ונחליאלי לימוני בבריכה עם החופמאים. באגמון צפינו גם בשני עיטי שמש צעירים ביי

פזיתי1

New member
תן לי רק שניה להרים את הלסת מהרצפה...

אכן נשמע יום מדהים! וכל מה שלי נשאר לעשות זה לדפוק את הראש בקיר - ודודו מבין גם למה.

devra

New member
רועי גם לי היה ממש כיף

עם ציפו ואיתך, הציפורים הנהדרות שראינו רק הוסיפו להנאה, מצפה לימים מדהימים כאלו בהמשך, מחכה לתמונות ,דודו

devra

New member
תמונה משבת של אווז אחו צולמה ע"י רועי

דרך הטלסקופ לקראת שקיעה כפינאלה ליום משגע, דודו

devra

New member
אחרונה

מאחל לכולם הנאה מציפורים מיוחדות בהמשך החורף שנראה שיהיה מעניין מאד,לילה טוב,דודו

עקב עיטי בצייד.

אחרי שזוג עורבים הטרידו עקב חורף מעלי שהתרחק דרומה חיפשתי כל העת לראות אולי יש עוד דורסים למעלה ולא ראיתי כלום ובינתיים שמתי לב שחוגלות רבות בורחות עם קריאות אזהרה וחרדה ומגיעות ממש קרוב אלי -אני הייתי מאחורי גדר הבטחון בישוב וספרתי כ40 חוגלות שהסתובבו מולי בעצבנות . העקב הגיח יש מאין ולפני שראיתי אותו שמעתי את איוושת הכנפיים שלו!!! הוא עף נמוך ומהר ובלם את עצמו עם הכנפיים בפרישה מלאה של הכנפיים ונסיקה קלה ואז -בגובה נמוך מאוד נפל/הפיל את עצמו על הטרף!!! זה לקח מספר שניות בלבד אבל כל הסביבה רעשה וגעשה מיד-בזים מקומיים התחילו לצווח ונץ -גם מקומי- הגיע ,החוגלות נבהלו וחלקם פשוט נאלמו והתחבאו וחלק ברח-לצערי העקב היה מאחורי שיח ,קרוב אמנם אבל הסתיר לי ולא יכלתי לראות אותו אוכל . כאשר עלה לאוויר הוטרד כאמור על ידי בזים ונץ אבל נראה היה שלא כל כך אכפת לו והוא התרחק לאט לאט ונמוך מאוד מעלי. בשבת אני לא יכול לצלם כך שאין תיעוד . לא ברבורים,לא אווז אחו אבל גם משהו....

nissim p

New member
טיילת תל ברוך

תצפית צנועה של שבת בבוקר 5 חופזי מנומר. נסים.

warbler

New member
אשדוד היום 10.12.11

סלעית מדבר 1 בחוף אשדוד, לא נדיר אך מאוחר למדי

למעלה