(אתמול והיום ) בפיסטוקי בירייה אתמול - לא הצלחתי לראות דבר לבד מהמוני פרושים ,קצת פרושי הרים ובזבוזים אירופיים (והבלחה של קיכלי ב.מ.). יוני ענק 70-80 . (נשמעו קולות של פצחנים ואולי גם של גבתון צהוב. שום כלום של גבתונים עפרוניים שבשנים האחרונות היו המין השולט .) יער בייריה - יוני ענק להקה של 350+ שהוחרדה ע''י בז נודד (מעל עין נבורייה) . מאגר דלתון - אין שקנאים ,כמות פחותה של ברווזים (מריות ושרשירים וקצת צוללים חלודיים ) , כמות פחותה של קיוויות . ברווז צהוב מצח 15 , אפור 4 (ביום רביעי) . שחפים ארמניים 140 בטרמיקה . יוני ענק - לא יותר מ700-800 באיזור דלתון \קדיתא המסוייר על ידי תדיר ברגל . הר יוחנן \כרם בן זמרה - קיכלי אפור 29-30 חתיכות שם כל הזמן ,מעבר לזה נאדא . קצת פרושי הרים בכרם בן זמרה מזרח . דיות עשרות עד מאה מעל נחל עלווה היורד מערבה מכרם בן זמרה , אולי ממזבלת ריחניה השכנה ,בכל אופן ארוע מקומי משהו.
בדרום עמק חפר חנקן נובי צעיר (x) נחליאלי לימוני (x) זרון סוף נ\צ סבכי שחור ראש פרוש מצוי 10 יום די יבש, לפחות כניסה ל"מועדון המאה" (אני יודע שאין כזה "מועדון" אבל תנו לי להתענג על הרגע...) נדב
סיבוב קצר אחרי 21 בצבא (יש הרבה חצוצרני מדבר בסיירים) מאות עגורים בשדות במאגר עצמו, מעבר להמוןהמון ברכיות ומעט רגילים נוספים, הניב שלוש קזרקות ראשונות שלי(!)
עקב חורף, שלושה עקביים עיטיים מעל עין גבול בתצוגת חיזור?, זרון וזרונית תכולים בעיי כפירה, חנקנים גדולים, עלוויות, חוחיות, חכליליות, דוחלים ולהקת שקנאים שהמריאה מאזור בית-שאן. בדרך חזרה, בין שדה-נחום לבית השיטה עקב עיטי ועיט צפרדעים שהתקוטטו על נברן כמעט וחבטו בשמשת המכונית.